Katere AAA in AA baterije?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
tisti za 10€ polni lahko najmanj 2 bateriji.
Polni lahko samo enake baterije
Polni vse baterije in potem; ali ko je ena polna vse neha polnit, ali pa polni, da je zadnja polna, ta čas se pa druge pregrevajo.

Zgoraj omenjeni za "40€" pa se vsaki bateriji posveti posebi, če se ti mudi lahko povečaš moč polnjenja, imaš funkcijo refresh, lahko polniš različne baterije....

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kaj pa priporočate za:

- zunanji flash za DSLR-ja: 4x AA
- daljinec Logitech HArmony z displeyem: 2 x AA

Hofer ali polnilne? Daljinec uporabljam vsak dan in se baterije precej hitro izpraznijo. Flash uporabljam redkeje, vsakih 2-4 tedne.

Kolikokrat na leto menjaš baterije v zunanjem flashu? Za daljinec bi jaz vsekakor polnilne, če menjaš baterije enkrat na dva meseca ali celo vsak mesec. Kupil bi polnilne z nizkim samopraznjenjem v Lidlu ali hoferju, ko jih bodo imeli. Za flash pa, če porabiš en paket alkalnih letno, vsekakor Eneloop.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Pol si zloo slabo prebral celo temo;)

Polnicl vzameš ta
http://eu.nkon.nl/maha-powerex-sanyo-eneloop-chargers/technoline-bc-700.html
ali pri nas
http://www.conrad.si/Naprava-z...socl=1&cc=y

Baterije pa tudi na uni nkon strani poišč.
Sej ne rabiš sam tisti dve za v ledlenser nabavit. Mal poglej po bajti kaj vse se ti napaja na baterije in jih pogosto menjavaš ali polniš.

Zakaj so boljše; ker se same zlo počasi praznijo, pa friki so jih merli in testiral in pravjo, da dajo veliko od sebe;)

Kaj je v praksi razlika med polnilcem za 40 in za 10 EUR? Za povprečnega potrošnika.

Povprešni potrošnik bo z navadnim polnilcem veliko prej uničil polnilne baterije. Kot je že omenjeno, ne gledajo vsake celice posebej. Sploh če jih mešaš, se kaj hitro zgodi, da je ena prepolnjena, druga še ni polna. Nato tisto drugo pregloboko izprazniš v napravi. Kateri polnilnik je dober, je že omenjeno. Če bi želel poceni polnilnik imaš pa tukaj za male pare, ki tipa vsako celico posebej:
http://www.ebay.com/itm/Rechar...=item414d636c1b

Tale polnilnik dejansko polni kot je treba. Ko je polno, res ne smeš pustit baterije dolgo v njem, ampak njegova osnova je polnjenje in to tudi opravi. Z njim si upam polniti eneloopke, če nimam pri sebi IPC-1. S tem da je to cena 3,08 EUR s poštnino vred.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
tisti za 10€ polni lahko najmanj 2 bateriji.
Polni lahko samo enake baterije
Polni vse baterije in potem; ali ko je ena polna vse neha polnit, ali pa polni, da je zadnja polna, ta čas se pa druge pregrevajo.

Zgoraj omenjeni za "40€" pa se vsaki bateriji posveti posebi, če se ti mudi lahko povečaš moč polnjenja, imaš funkcijo refresh, lahko polniš različne baterije....

HVala, nisem vedel teh stvari.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kaj pa priporočate za:

Hofer ali polnilne? Daljinec uporabljam vsak dan in se baterije precej hitro izpraznijo. Flash uporabljam redkeje, vsakih 2-4 tedne.

Kolikokrat na leto menjaš baterije v zunanjem flashu? Za daljinec bi jaz vsekakor polnilne, če menjaš baterije enkrat na dva meseca ali celo vsak mesec. Kupil bi polnilne z nizkim samopraznjenjem v Lidlu ali hoferju, ko jih bodo imeli. Za flash pa, če porabiš en paket alkalnih letno, vsekakor Eneloop.

Za flash porabim letno recimo cca 20 AA baterij.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Tole je pa res cheap
smile-1.gif

TRenutno imam nek Sony polnilec za 4 baterije. Ne polni vsake baterije posebej, ker ima samo eno lučko, ki zasveti zeleno, ko je polnjenje končano
smile-1.gif

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kaj pa priporočate za:

Za flash porabim letno recimo cca 20 AA baterij.

Jaz bi absolutno vzel eneloop, sploh ker potrebuješ veliko toka (konice flasha) in ker flash uporabljaš samo občasno.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pa eneloop pašejo v vse naprave. Lidl/Hofer pa smo že ugotovil, da so mal debelejše in znajo bit presenečenja doma:(

@ynos jurja+ si dal za foto opremo, zdej boš pa na polnilcu šparal, ki bo vrjetno dlje zdržu pri hiši kot foto oprema;)

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Nisem rekel, da bom šparal
smile-1.gif
Samo zanima me razlika. Ker polnilec za 10 EUR že imam doma + 4 eneloopke. Pa se mi zdi, kot da bi jih slabo nafilal. Ne držijo dolgo. :S

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Možno, da je katera fuč in tega z navadnim polnilcem ne moreš vedet. Ali pa kot sem rekel, polni samo dokler ni ena polna.
Pri novem polnilcu boš videl, da se baterije iz iste naprave polnijo različno dolgo. Kar je za nas laike mal ne logično:)

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Nisem rekel, da bom šparal
smile-1.gif
Samo zanima me razlika. Ker polnilec za 10 EUR že imam doma + 4 eneloopke. Pa se mi zdi, kot da bi jih slabo nafilal. Ne držijo dolgo. :S

Če si kje na "dohvatu ruke"
smile-1.gif
, ti lahko jaz poskusim osvežiti eneloopke z IPC-1. Pa jih potem sprobaš. Vendar če je tvoj polnilnik kaki RAPID QUICK charger, potem eneloopke veselo uničuje. Moje so od vedno polnjenen z IPC-1 s tokom 200 mA in imajo izjemne zmogljivosti.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Kolikor se jaz spomnim, so sony-jevi precej podobnih oblik, pa različnih specifikacij. Poglej točno cifro, če nisi siguren in bomo pokomnetirali.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Evo točno tega imam:
http://budgetlightforum.com/node/1499

BCG-34HLD

4 independent charging bays
Reasonable charge rate
Smart termination
No trickle charge
Rejects high impedence cells
Cheap
Compact
110-220V
Cons:

Only 1 indicator light
Included AA batteries are only 1000mAh
Not quick

Očitno bo dost dober :D

Nazadnje urejeno:

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.326
9.546
113
EU
Ni dober, ker je enokanalni. Moraš imeti takšnega, ki polni vsako baterijo posebej.
Torej..štirije polnilci v enem ohišju.
Takšnega s "4 independent charging bays" imam enega Ansmanovega. Polni lahko od ene, do štiri baterije v bilokaterem "charging bayu"
Ko polniš vse štiri naenkrat, pa ti vzame srednjo vrednost in so baterije hitro Gotofe
write.gif

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Mislim da je tale Sony kar precej dober za tak denar. Očitno polni pulzno 1,4 A s srednjo vrednostjo 360 mA. Najbrž ne odklopi po -dV metodi, pač pa ko baterija doseže 1,4V. Se pravi, da baterije ne napolni do polnega stanja, pač pa nekaj % manj. Ampak kolikor sem razumel, če vstaviš eno ali 4 komade, vedno bo polnil 360 mA na celico, kar je v redu.
@ynos, povej po kolikem času napolni popolnoma prazno enelopko, če vstaviš samo en komad in po kolikem času če vstaviš ostale 3. Če je čas enak, pol držijo trditve. Lučka pa javi polnost ko so polne vse baterije. Torej če vstaviš različne baterije različnih stanj polnosti, ne boš videl za vsako posebej, kdaj je polna. Ampak to verjetno niti ne rabiš.
s tem polnilnikom bi si upal polniti eneloopke.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Po teh specifikacijah pa ni najboljši:
SPECIFICATIONS:
· Mains Input Voltage:AC 100-240v
· Input Frequency:50/60 Hz
· Charging Output:DC 1.4 v, 1050 mA (AA) x2 / 525 mA (AA) x 4 / 640 mA
(AAA) x 2