Katera 46 ali 50-ka?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
V primeru dvb-c lahko, če je v istem multipleksu(frekvenci) kot program, ki ga snemaš. Za več bi pa rabil dodatni tuner, ki pa mislim, da ga nima.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Ker tut sam kupujem nekaj v rangu 50" me zanima kakšna je sploh razlika med recimo LG in Panasonicom?

Kar sem do zdaj zasledil je stvar taka da naj bi:

-LG prebavil vse formate in podnapise
-Panasonic imel lepšo sliko od LG in Samsunga
-Panasonic mogoče požrl za odtenek več energije

Sploh ne vem kaj naj vzamem
frown-1.gif

Panasonici so pa kar dražji od LGjev, ne vem pa tudi a so res toliko boljši? Sem si poskusil pogledat stvari v živo pa nisem opazil kake razlike, težko je primerjat, ker nimam obeh televizij side by side.

Uporabljal bom SD in HD filme iz diska ali USB, gledal iz razdalje 2,8-3m. Zaželjeno je da bi se dalo tut snemat na disk in da predvaja čimveč formatov in podnapisov. Igric ne bo.

@ynos: ti imaš 50" za razdaljo 3.5m, dej mi povej a bi se ga dalo uporabiti tudi za razdaljo slabe 3m brez da bi mi bla prevelika?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.411
3.803
113
davorinm.wordpress.com
Brez problema na 3 metre. Še bolje izpade.
grin1.gif

Slika je odlična. Sem pa opazil, da mi Xtreamer nekaj serje...HDMI priključek je očitno slab in se pojavlja šum na sliki (česar pri prejšnjem nisem niti opazil).

Drugače pa raje boljši TV, pa posebej predvajalnik...

Nazadnje urejeno:

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
Lp
To pa vprašaj upravnika, ali hišnika. Pri nas ima te štekarje v uporabi Telemach, tako da dvomim, da bi ti kaj delovalo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Slika je odlična. Sem pa opazil, da mi Xtreamer nekaj serje...HDMI priključek je očitno slab in se pojavlja šum na sliki (česar pri prejšnjem nisem niti opazil).
Možno je tudi, da je kabel kriv. Posebej če je dolg in poceni.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.411
3.803
113
davorinm.wordpress.com
Ni. Najprej sem imel dober HDMI kabel 2 metra, kar drag. Pa je kar crknil, oz je prekinjalo sliko. Potem sem kupil nov kabel druga firma isto malo dražji. Je delal nekaj časa, zdaj pa spet trokira. Če premikam kabel pri Xtreamerju mrkne slika, se dodatno pojavi šum.... Tretjega faking dražjega HDMI kabla pa ne bom kupoval.

Bom zgleda moral malo prebrati nove teste predvajalnikov...

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Pri sodelavcu sem pogledal 50" LG PK350, nevem a se meni samo zdi al je slika dokaj temna ne glede na to kakšne nastavitve je izbral. A je to možno, da je plazma toliko pretemna?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
lahko ima vključeno eco mode. ta zna zelo potemnit sliko. LG lcd vem, da ima to funkcijo.
če si navajen na kak led lcd z navitimi kontrasti se ti bo res plazma zdela temna, sploh kaka thx funkcija.
pač vsake oči imajo svojga malarja in vsak je drugače zahteven in vsak se na nekaj navadi in mu je potem drugo čudno.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.411
3.803
113
davorinm.wordpress.com
Kakor vem, je THX funkcija najbolj pravilna reprodukcija, kar se tiče barv, svetlosti, raznih funkcij dodatnih...pa je tudi meni kar temno, če primerjam s kakim Dell 24 inčnim monitorjem, ki prav seva. Je pa res, da ko gledam filme na plazmi na THX v temi, mi je idealno. Detajli v črninah, pa nič ni "prežgano".

tomi

Guru
1. sep 2007
18.530
9.784
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Pri sodelavcu sem pogledal 50" LG PK350, nevem a se meni samo zdi al je slika dokaj temna ne glede na to kakšne nastavitve je izbral. A je to možno, da je plazma toliko pretemna?

tv ma po defaultu vključeno da sam nastavla svetlost glede na prostor

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Je pa res, da ko gledam filme na plazmi na THX v temi, mi je idealno.

ja kaj pa če gledaš podnevi? rolete dol da sploh vidiš film ki ima nočne scene?
crazy1.gif

a to so LGji po defaultu tako temni, al je to zato ker je plazma? Ker če ma panasonic svetlejše barve...?

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Ker nisi navedel cenovni razpon, ti svetujem Sony, sam imam dve, 40" in 46", odlična slika, zelo zadovoljen.46" 3D se da dobit že pod jurja, če se ne motim.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Mimogrede, a ima veze zaradi te podaljšane garancije, če prodajalec tv-je nabavlja pri uvozniku ali jih sam vozi iz tujine sem?

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Podaljšano garancijo je ponavadi dajal uvoznik pri teh akcijah. Verjetno je tokrat enako.