Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Jaz nebi rekel, da je nula v promociji naše države, je pa res, da je to samo majhen kamenček v mozaiku promocije slovenije. Ravno take malenkosti naredijo neko stvar ali državo prepoznavno.
Za tiste najbolj trdoglave naj razložim kako deluje taka promocija. Naprimer Coca-cola je praktično najpopularnejša pijača na svetu ampak zakaj? Ker je tako hudičevo dobra? Ne ampak izključno zaradi stalne promocije, če od jutri naprej cocacolo prenehajo promovirati se prodaja najkasneje v pol leta prepolovi, če ne še prej. Pa ne govorim o nekih pompoznih reklamah, čeprav mora tudi to bit in pomaga, govorim o tako imenovanem "visibility" (vidnost po naše). To pomeni, da se nek logo, ime... vsepovsod pojavlja praktično neopazno pa vendar vidno množicam in s stalnim pojavljanjem dosežemo, da si ljudje počasi zapomnijo karkoli že. V glavnem jaz sem prepričan, da se je nekaj naredilo za promocijo ampak zdaj samo zaradi tega filma nikakor ne moremo pričakovati, da se bodo vsi kar pozanimali o sloveniji in bodo turisti drli k nam. To je, kot sem že omenil le majhen kamenček v mozaiku promocije in takih kamenčkov rabimo še več in stalno na različnih področjih od filma, športa, glasbe...., da se kaj doseže. Na kratko, vsako pojavljanje zastave in omenjanje slovenije je promocija.