KARAVAN vs. LIMUZINA vs. SUV

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
mi kdo razloži v čemu je point da "mlade" družine nabavljajo karavane(grd avto ko vrag) namesto ene velike limuzine ali đipa?
stupid-1.gif

Mojmu sem rekla če samo pomisli kdaj na karavana dobi mojo štiklo v rit! hihi
evil.gif

Se s tem moogoče pokaže da kao pričakuješ naraščaj? wtf?
bonk.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Mi imamo karavana zato, ker ima veliko prostora, obenem pa ima še vedno solidne vozne lastnosti. Velike limuzine mi ne sedejo, ker jih ponavadi spremlja dražje vzdrževanje (pa hitro se jih prime čefurski sloves), "đipi" pa še manj, ker ne maram visokih avtomobilov, pa še mojim potrebam ne ustreza. Če bi živel nekje v hribih ali v vukojebinah s slabimi cestami, bi bil opcija, ampak trenutno mi je to tako, kot da bi celo leto v gojzarjih hodil naokoli.
Pa še nekaj, včasih so bili karavani avtomobili za mesarje in malarje, saj so bili precej grdi (kot limuzine z ruzakom), zadnje čase pa mi je karavanska različica marsikaterega modela lepša od limuzine. Za mlade družine pride v poštev še enoprostorec, ampak meni so tudi ti previsoki.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Dobr ajde, 5-a vrata so precej bolj uporabna od limuzinskega prtlažnika, kjer pol k. notr ne spraviš. Če gledam z stališča uporabnosti.

BTW: ponavadi je nežnejši spol kriv, da deca naf. da se mora sedaj pa skor z kombijem okol vozt, k je en froc pr bajt
grin1.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik vanmarkus pravi:
večji prtljažnik??
Ojoj, pa ravno Alfo najdeš z zgornjo utemeljitvijo. Zraven dodaj še Audia A4 in BMW-jevo trojko. Prostora ravno za eno tamalo paleto piva (ok, malo pretiravam).

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.150
11.018
113
kod Džej-Zija
Limuzina je zelo nepraktična, ker ima majhen prtljažni prostor, predvsem pa majhno nakladalno odprtino. Pa še hudo nepregledna je zadaj.

SUV je ali stvar potrebe ali pa modna muha. Če ga rabiš zaradi slabših poti. Po katerih se giblješ, dileme ni. Sicer imaš pa višje nabavne stroške, višje vzdrževalne stroške (kvaziterenske gume, zavarovanje), relativno malo prostora v prtljažniku (mestni SUVi), tisti z več prostora je drag in ogromen, najhujše od vsega so pa vozne lastnosti. Plačaš kup denarja za to, da se na koncu slabo pelješ, edini sedi se višje. Pa še moderni SUVi imajo nizke razdalje od tal, Kia Sportage in Audi Q5 imata 12 centimetrov, nekje na nivoju Alfe 156.
bonk.gif
Torej še osnovne funkcije, ganjanja po kolovozih, ne zmoreta opravljati, samo lepo zgledata.

Tako ti ostanejo še enoprostorci in karavani. Karavani se peljejo tako dobro kot limuzine, cene so večinoma le rahlo višje od cen limuzin, preglednost je zadaj mnogo boljša, če je zadnja šipa navpična itd. Da o prostoru v prtljažnem prostoru niti ne začnem, pa nizek nakladalni rob in ravna prtljažna površina sta razlog, da si človek omisli take sorte avto. Ko se človek enkrat razvadi na prostor v avtu, gre težko nazaj.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik Mikulja pravi:
mi kdo razloži v čemu je point da "mlade" družine nabavljajo karavane(grd avto ko vrag) namesto ene velike limuzine ali đipa?
stupid-1.gif

Mojmu sem rekla če samo pomisli kdaj na karavana dobi mojo štiklo v rit! hihi
evil.gif

Se s tem moogoče pokaže da kao pričakuješ naraščaj? wtf?
bonk.gif

kupi si Q7 pa boš glavna na vasi
evil.gif

90% SUV se vozi po mestu
stupid-1.gif

Karavani so veliko bolj uporabni, pa stroški vzdrževanja so nižji, kot so omenili že pred mano.

V SUV res sediš višje, ampak to je skoraj vsa njihova prednost.

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
in zakaj potrebuješ karavana?
Mislim da se danes vsak voziček tako lepo zloži da gre v vsako limuzino.
Ga potrebuješ zato ker moraš zraven celo paleto plenic in hrane za jenčke vozit?
Mogoče, če živiš v avtu!

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik Mikulja pravi:
in zakaj potrebuješ karavana?
Mislim da se danes vsak voziček tako lepo zloži da gre v vsako limuzino.
Ga potrebuješ zato ker moraš zraven celo paleto plenic in hrane za jenčke vozit?
Mogoče, če živiš v avtu!
Glede na tvoje besede očitno še nimaš froca. Me zanima kakšno bo tvoje mišljenje kakšnega pol leta po porodu
grims-1.gif
.
Sicer smo pa to temo že dodobra obdelali v tej temi:
https://www.alter.si/tabla/show...rue#Post1441312

SIcer pa: karavan no go zame.... Kvazi SUV pa še manj.

sg1

Pripravnik
12. jan 2010
111
0
16
Lj
Karavan je zakon. Praktično isti strošek z njim kot z limuzino pa mnogo bolj uporaben - veliko več uporabnega volumna na isti površini. Kar tlači ti kak bicikl(ček) v limuzino...

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Ma to daš vse v/na twingota
evil.gif
Itak, samo malo večjo prikolico si zrihtaš....
evil.gif

@luka51: a mrežo imaš med prtljažnim prostorom in potniškim prostorom?
grims-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik sg1 pravi:
Karavan je zakon. Praktično isti strošek z njim kot z limuzino pa mnogo bolj uporaben - veliko več uporabnega volumna na isti površini. Kar tlači ti kak bicikl(ček) v limuzino...

zmaga.gif