Kap me je ruknila!

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Drugače pa becel baje no gut, navadno kravje maslo je boljše, po zadnjih raziskavah
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Tako sem zadnje čase zasledil nekje... kravje mleko je polno MCT-jev:

http://en.wikipedia.org/wiki/Medium-chain_triglycerides

Becel je sicer tudi na osnovi masla, a je seveda kemično predelan, kar pa seveda ni gut. Čeprav je spet vprašanje, kakšno je kravje mleko, ki je pri nas na policah, mogoče bi se moralo malce raziskati, če se da dobiti v trgovini "pravo domače maslo"...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Citat:
Uporabnik mamomu pravi:
res?

Logiš da ja! Saj si videl pri zaseki...

Bolj kot je predelana hrana večji šok je za organizem. Tako da..po večini je vse en lari fari - sploh pa škodujejo hidrati in ne maščobe, samo tako radi nas nategujejo - iz jogurta ven maščobe, pa noter hidrate...
crazy1.gif

Svak...pazi pri hrani, da je že kar zoprno, cele dneve na kolesu (Mangart noben problem)...ima holesterol. Pa si reče..OK, bom dal še več na hrani, se pazi še bolj, vsak dan 2 x vzame ono sr... z ribjim oljem, ki je reci piši zakon za holesterol. Gre na pregeld...tako slabega holesterola še ni imel ....

Tako da..po pameti - oni zdravi kmečki, ja.

Pa seveda...čimprejšnje okrevanje voščim!

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Preveč se vseeno ne zanašaj na dobro! kmečko hrano. Po slikah sodeč včasih niso bili videti najbolj zdravi, kap pa je bila podobno pogosta, verjetno še bolj.

Po pameti s hrano, pa z zadovoljstvom v šport.
zmaga.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.035
9.669
113
KSZ
Drži se
zmaga.gif
, pa da te ne obišče več nobena. Po pameti gibanje vedno koristi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Življenje se dogaja.

Saj pred nekaj 100 leti so ljudje že umirali pri teh letih.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.986
10.737
113
kod Džej-Zija
So umirali, ampak iz drugačnih vzrokov. Takrat so zaradi pomanjkanja hrane in slabih bivanjskih pogojev umirali zaradi tuberkuloze, kolere, gripe in podobnih zadev, da o smrtnosti otrok niti ne začnemo. Bolezni srca in ožilja so pa posledica modernega časa, kjer prevladuje preobilica hrane in stres zaradi tempa življenja ter pomanjkanje gibanja.

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.278
113
za šankom
Citat:
Uporabnik mamomu pravi:
glejte, hujšam tako da namesto 3 kosov kruha z pašteto, 20dg klobas, 5 rezin sira pojem 1 kos, z becel margarino, in jabolko ter jogurt gor. Ni to neko hujšanje, je le normalno prehranjevanje.
Glede gibanja pa so rekli še teden dni nič pol pa počasi hoja, kolo,...

dobr si začel.ogni se margarine in na sploh maščob rastlinskega izvora.pri meni se najbolj pozna kruh.odkra ne jem kruha sem brez težav dobil dol 7kg.je pa tako hujšanje ni neka umetnost samo pravi čas je potrebno žlico odložit.jej normalno da se naješ ne nažreš kot imamo to v navadi.tudi stradanje ni priporočljivo ker je to šok za telo oziroma vsaka nova stvar pa naj si bo to dobronamerna ali slabonamerna je šok za telo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ksz

mamomu, tvoj živ slog mi ni znan. bi pa prosil, če ga napišeš. lahko na zs, če je potreba po zasebnosti. če pa drugi veste bi prosil za opis v nekaj vrsticah.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Ksz: nekako se mi ne zdi normalno da 30 letniki skripamo zaradi kapi. Sem preprican da vcasih ni bilo toliko kapi med mladimi. Nekje je neka fora, stres je zagotovo med njimi. Jaz bi mu dosodil vecji pomen kot pa nezdrava hrana. Razen ce lab.izvidi krvi ne pokazejo kazalnikov za kap.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Saj včasih je bilo 30 let že kar relativno visoka starost
smile-1.gif

Telo je stroj, nič drugega, če s strojem slabo delaš, bo odpovedal. Nekaj sicer pripomore "material" iz katerega je stroj in "tehnika" izdelave (torej za naše telo, genska zasnova).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Nekako tako ja, ampak čudno, kako folk še vedno prisega na tisto... "pa to so že naše babice poznale, da tota pa tota rožica pomaga pri vsaki bolezni" .. ali pa.. "to so že pred 1000 leti uporabljali za zdravljenje raka"...a bunch of bull.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.