Sploh ker so ceste na Tenerife top, jaz sem bil že 4x tam, pa si ne predstavljam, da ne bi imel avtaKolikor sem na hitrco preveril, je rentacar dobrih 150eur, tedenska karta za javni prevoz pa 50eur (trije gremo), ampak vem, da če imaš avto, se vsedeš in pelješ...
Za Španijo ne rabiš izpolnjevat nobenih pogojev. Rabiš pa masko na javnem prevozu.Pa pazi, da izpolnjujete Covid pa to.....
Jaz sem letos šel iz 0nm na vrh 3718nm, 28km v14 urah težav z dihanjem ni bilo, oprema, razen čevljev, veliko tekočine in toplih oblačil ter svetilke ne rabiš, do vrha je lepa pot, to niso Alpe, da bi potreboval kakšno posebno opremo, za vrh, če misliš biti na njem pred 9 uro zjutraj ne rabiš dovolilnice, drugače zadevo urediš preko neta, če boš šel z gondolo, potrebuješ dovoljenje za vrh, potem imaš do vrha ko se gor pripelješ še nekje 20 min hoje po lepi stezi, razgled je zelo podoben, jaz sem šel gor zato, da sem sončni vzhod gor pričakal, to se splača videtČe sem vas prav razumel, tudi do čistega vrha ni težavna pot? Moraš imet "plezalno opremo" (karabine, špičasti hamer, čelado, ...)? Ker sem nekje zasledil, da rabiš neko dovoljenje za čisti vrh.. Pa vidiš iz čistega vrha še na druge strani otoka ali vidiš podobno kot na vrhu žičnice?
Kako pa dobiš lavo iz oči? Gre s pinceto, ali je dovolj spiranje? A moraš kaj k zdravniku? A fejst peče?Sam dobil lavo v oko. Se je nisem rešil vsaj 2 dni.
Ja itak noPri takih vzponih je koristna dvojna doza Aspirina dan prej in na dan vzpona! Kdor jemlje kaka zdravila za redčenje krvi pa NE SME Aspirina še zraven.
Cicar je na Kanarcih po moje najboljša price/performance varianta. Sicer sva midva 2x (no, v drugo smo že bili štirje) lutala po Lanzarotu in Fuerteventuri, obakrat smo rentali pri Cicarju. In nikakor si ne predstavljam, da bi tam bil odvisen od javnega prevoza. Enostavno veliko preveč bi izpustili...Glede avta, bomo rentali.. Sicer sem večkje videl, da za tenerife najbolj hvalijo Cicar, ampak tudi autoreisen je bil večkje omenjen.. Predvsem bi bil vesel, da preko spleta plačam in je to-to.. Enkrat na Malorci (Goldcar) me je na šaltru pregovorila še za dodatnih 100eur doplačila za nek super kasko...
V bistvu je bil čisti sarkazem, kot si ugotovil. Nekako sem prepričan, da ti v oko ni padla lava...Kako rešiti lavo iz očesu? Upam da ni sarkastično. Pravim, da je bila lava, saj je to ognjenik. Lahko tudi pesek.
Glede teide ne kompliciraj, gor z gondolo hodi folk z ITM 45, pa jim rata prispohat tistih 15 minut, to z gondolo je čista turistična varianta. Za renta car sem ti napisal v prejšnjem postu vse odlične agencije, vse imajo plačilo na licu mesta in vključeno komplet zavarovanje. Lokalna hrana v guachinche pomeni ribe, školjke, hobotnica, odojek, kozliček, zajec, cena je pa smehGlede Teide sem ravno povprašal zato, da vidim, če je sploh opcija, da gremo gor al takoj prečrtamo.. Ker kot sem rekel, višje od pohorja še nismo bili..
Glede avta, bomo rentali.. Sicer sem večkje videl, da za tenerife najbolj hvalijo Cicar, ampak tudi autoreisen je bil večkje omenjen.. Predvsem bi bil vesel, da preko spleta plačam in je to-to.. Enkrat na Malorci (Goldcar) me je na šaltru pregovorila še za dodatnih 100eur doplačila za nek super kasko...
shift , zanimivo.. Teh guachinche pa še nisem nikjer zasledil... Kolikor razumem, so to bolj vinske degustacije in tudi kaj dobrega za pojest.. Bolj nas zanima slednje - kaj dobrega za pojest.. Kaj to je torej bolj lokalna hrana? Cene kolko tolko normalne al v višave?