Kanarski otoki - Tenerife

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.735
100
63
ksz.
Tudi jaz iščem varianto za Tenerife, samo malo boljši hotel, ker bomo imeli s seboj enoletnega dojenčka in ne bomo preveč hodili naokrog (razen enodnevni izlet v Lorro park - must see). Menda je na jugu bolje - manj piha, lepše plaže
Lahko kdo prirporoči kak dober hotel, kje bookirat karte? Odklop?
Šli bi konec marca, začetek aprila..

Hvala!

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Midva s punco sva bila dve leti nazaj na Tenerifih, v predelu Playa de las Americas, hotel Sol Tenerife 4* ( več info o hotelu )
Hotel je bil vredu, hrana je bila super, čiste sobe, imela sva polpenzion - več kot dosti.

Lorro Parque je res must see!! Veliko za videt...

LP

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik MUC pravi:
ksz.
Tudi jaz iščem varianto za Tenerife, samo malo boljši hotel, ker bomo imeli s seboj enoletnega dojenčka in ne bomo preveč hodili naokrog (razen enodnevni izlet v Lorro park - must see). Menda je na jugu bolje - manj piha, lepše plaže
Lahko kdo prirporoči kak dober hotel, kje bookirat karte? Odklop?
Šli bi konec marca, začetek aprila..¸ž

Hvala!

RIU Palace 5*
RIU Arecas 4 *
Jardin de Nivaria 5*
Grand Anthelia 5+

to je le nkaj dobrih, cene ti lahko dam na PM samo daj termin.

Nazadnje urejeno:

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik AXi0N pravi:
Midva s punco sva bila dve leti nazaj na Tenerifih, v predelu Playa de las Americas, hotel Sol Tenerife 4* ( več info o hotelu )
Hotel je bil vredu, hrana je bila super, čiste sobe, imela sva polpenzion - več kot dosti.

Lorro Parque je res must see!! Veliko za videt...

LP
Isti hotel, vse O.K., razen balkona nad gradbiščem.
So po pritožbi dali takoj novo sobo v drugi stavbi.
Sicer je pa Sol Melia "rusko" podjetje, ki je v petih letih kupilo okoli 800 ogromnih hotelov po svetu. Pošteno.
So bili zelo prijazni, samo za intermezo ena slikica iz preddverja (puščanje vode):

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
No, pogled je pa lep...
596868-DSC00031.JPG

Priponke

• 596868-DSC00031.JPG
    596868-DSC00031.JPG
    162,9 KB · Ogledi: 528

vizzzi

Pripravnik
10. okt 2007
370
0
16
Jaz grem 1. aprila, pa bi rezerviral rent-a car že sedaj.

Ima kdo kake izkušnje s tem, kje je rezervirat?

chlovecek

Pripravnik
21. jul 2007
95
0
6
"že" ?
wink-1.gif
meni so za junij eni napisali da nimajo več željenega avta na voljo
je pa res, da aprila verjetno ni take gužve. poguglaj in poišči sebi primernega ponudnika
drugače pa se meni zdi da majo na www.autoreisen.es kar poceni v primerjavi z ostalimi (vsaj za daljši čas najema)

Nazadnje urejeno:

vizzzi

Pripravnik
10. okt 2007
370
0
16
ah, neki bom že našu, sej nism preveč izbirčen glede avta, glavno da je kabriolet
wink-1.gif

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik MUC pravi:
Termin je poljuben med 27. 3 in 10.4, obvezno pa let iz Gradca..

Thnx

27.3.
- RIU Buena vista 4* all inclusive 744 €
- Gala 4* - 706 € POL
- RIU Palace 5* 1034 € - NZ
- Costa Adeje grand hotel 5* - 919 € POL
- Bahia Principe San Felipe 4+* - 839 €, all inclusive
Cene po osebi, vse iz Gradca.

Kasnej ej vse dražje zaradi velike noči

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Jst grem pa 11.3. Prevoz 194€, hostel 13/noč za prvih 5 dni. Za Santa Cruz ali pa kje na jugu pa še išče, če majo kje dobre ponudbe. Pa kolo bo treba nekje rezervirat.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik medo10 pravi:
Jst grem pa 11.3. Prevoz 194€, hostel 13/noč za prvih 5 dni. Za Santa Cruz ali pa kje na jugu pa še išče, če majo kje dobre ponudbe. Pa kolo bo treba nekje rezervirat.

blagor tebi, mene pod 4* ne dobiš nikamor
cool-1.gif

chlovecek

Pripravnik
21. jul 2007
95
0
6
čisto odvisno kolko maš pod palcem
jaz grem za isti dnar raje za 3 tedne v 3* kot pa 1 teden v 4*
wink-1.gif

vizzzi

Pripravnik
10. okt 2007
370
0
16
Citat:
Uporabnik chlovecek pravi:
"že" ?
wink-1.gif
meni so za junij eni napisali da nimajo več željenega avta na voljo
je pa res, da aprila verjetno ni take gužve. poguglaj in poišči sebi primernega ponudnika
drugače pa se meni zdi da majo na www.autoreisen.es kar poceni v primerjavi z ostalimi (vsaj za daljši čas najema)

Res je najcenej pri tej agenciji. Sam bom plačal za 6 dni 80€, pri drugih agencijah so bili ti avti (razred A) vsi nad 120€.

raners

Majstr
4. mar 2008
2.824
442
83
Da malo obudim temo... ;)

Med krompirjevimi počitnicami gremo na Tenerife... Saj je ogromno spletnih člankov za prebrat o vsem možnem, ampak vseeno me zanima še naslednje:

1. Če rentaš avto in se vožiš do raznih parkov in drugih zanimivosti, kako je ponavadi s parkingom? Ga je po večini brez problema za dobit in ali so drage ure parkiranja? To sprašujem zato, ker baje tudi taksiji niso nevem kak dragi.. Na splošno so verjetno parkingi za plačat, kajne?
2. Verjetno se takrat še da skopat v morju, kajne?
3. Glede Teide; kolikor razumem, se z avtom pripelješ do žičnice (na nekje 2356m nadmorske) in potem lahko greš z žičnico na nekje 3500m nadmorske. En kolega mi je rekel, da sta se z avtom odpeljala samo do žičnice in da je bilo zelo lepo.. Sedaj pa vprašanja:
3.1. Kaj na vrhu žičnice vidiš kaj več (mogoče drug del otoka) ali si pač višje in se zaradi tega kaj lepše vidi?
3.2. Mogoče neumno vprašanje, ampak ker nismo nikoli bili višje od Pohorja, je na 3500m nadmorske kaj težje dihat (ali kaj drugega)? Zraven gre 10 letna hčerka. 3.3. In verjetno za na vrh žičnice ne rabiš planinske opreme, ampak bodo dovolj pohodniški čevlji in topla oblačila, kajne?
4. Kolikor sem na hitrco pogledal, tudi javni prevoz (busi) vozijo na skoraj vse dele otoka.. Ampak če si želimo ogledat več različnih delov otoka, je verjetno vseeno bolje, da si rentamo avto že na letališču, kajne?

Za morebitne odgovore bi bil zelo hvaležen.. ;) Sploh tistih, ki imajo lastne izkušnje.. ;)

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
784
37
28
Za Teide ti svetujem da kupiš prej karto za žičnico. Midva je nisva in ko spa prišla do vznožja je bilo vse razprodani in sva morala kupiti dražjo karto z vodenim ogledom. Sicer je bil ogled zelo zanimiv a vseeno v opozorilo :)

Tudi ko boš gor na vrhu žičnice nisi čisto na vrgu. Tam moraš spet rezervirati da te spustijo naprej. Je zelo omejeno okoliko ljudi spustijo gor tako da rezerviraj čimprej če si želiš iti gor.
Dihanje ni problem na teh višinah, tako da brez skrbi, samo pri vožnji si boš moral prakrtat izenačiti pritisk.
Midva sva hodila z salamonkami. Gor je poleti zelo pihalo, lahko da bo jeseni še več.

• Všeč mi je
Reactions: raners

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Za renta car brez skrbi

autoreisen, payless.es, plus car, cicar, vsi ti imajo polni kasko in ugodne cene, priporočam renta car, Teide obvezno kupi karte prej preko spleta, z parkingom razen v glavnem mestu Santa Cruz, ni panike nikjer, voda bo super za kopanje, nekje 22 stopinj.

• Všeč mi je
Reactions: raners