Da malo obudim temo...
Med krompirjevimi počitnicami gremo na Tenerife... Saj je ogromno spletnih člankov za prebrat o vsem možnem, ampak vseeno me zanima še naslednje:
1. Če rentaš avto in se vožiš do raznih parkov in drugih zanimivosti, kako je ponavadi s parkingom? Ga je po večini brez problema za dobit in ali so drage ure parkiranja? To sprašujem zato, ker baje tudi taksiji niso nevem kak dragi.. Na splošno so verjetno parkingi za plačat, kajne?
2. Verjetno se takrat še da skopat v morju, kajne?
3. Glede Teide; kolikor razumem, se z avtom pripelješ do žičnice (na nekje 2356m nadmorske) in potem lahko greš z žičnico na nekje 3500m nadmorske. En kolega mi je rekel, da sta se z avtom odpeljala samo do žičnice in da je bilo zelo lepo.. Sedaj pa vprašanja:
3.1. Kaj na vrhu žičnice vidiš kaj več (mogoče drug del otoka) ali si pač višje in se zaradi tega kaj lepše vidi?
3.2. Mogoče neumno vprašanje, ampak ker nismo nikoli bili višje od Pohorja, je na 3500m nadmorske kaj težje dihat (ali kaj drugega)? Zraven gre 10 letna hčerka. 3.3. In verjetno za na vrh žičnice ne rabiš planinske opreme, ampak bodo dovolj pohodniški čevlji in topla oblačila, kajne?
4. Kolikor sem na hitrco pogledal, tudi javni prevoz (busi) vozijo na skoraj vse dele otoka.. Ampak če si želimo ogledat več različnih delov otoka, je verjetno vseeno bolje, da si rentamo avto že na letališču, kajne?
Za morebitne odgovore bi bil zelo hvaležen..
Sploh tistih, ki imajo lastne izkušnje..