Kamera za snemanje vožnje?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.891
113
to sem tudi jaz razmišljal..da bi imele neko zadevo (v meriki imajo policajo to foro)...ma maš dnevno take 'prigode', da bi bile neostavno samo za na kamero in na net.

Okoli polne lune je pa sploh koma.

Antonioo

Pripravnik
3. sep 2007
344
0
16
Citat:
Uporabnik softi pravi:
snemaš lahko načeloma kar ti paše, objavljat pa ne smeš.

ker smo vsi pametni, se potem vprašajmo zakaj in čemu so table na ac, v stolpnicah in povsod kjer se izvaja snemanje in ima do slike dostop množica. zaradi zakona.

ampak..mozoljkoti in prepotentneži vedo vse.

ce s posnetkom nic ne zasluzis ti nuben nic nemore, kokr jst vem.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Pozanimaj se pri kakšnih relly voznikih ki imajo takšne kamere namontirane v vozilih

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Na javnem mestu lahko snemaš kogar hočeš, kolikor časa hočeš in to objaviš kjerkoli hočeš...dokler tega ne uporabiš v marketinške namene IN da je identiteta posnetega vidna. Torej...če ti slikaš/snemaš pač enega belega Cliota, kateremu se ne vidijo tablice in se ne vidi voznik, lahko ta posnetek uporabiš za reklamo za vibratorje, če želiš.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik kostevc pravi:

Morda bi bila dobra izbira tista mala kamera za adrenalinske športe, ki se npr. pripne na čelado ali pa na balanco štirikolesnika ... Shranjuje pa na SD kartice ...

Oregon Scientific VGA ATC2K

na Amazonu

Jaz sem jo ravnokar kupil na Ebayu za 98,99USD...

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
Citat:
Uporabnik franci pravi:
No. V mislih imam kupiti nekakšen kamkorder, ki bi ga vsakodnevno uporabljal za snemanje vožnje. Npr. ko se peljem v službo, vsak dan naletim na nekaj idiotov (za moje pojme DEBILOV) in bi jih rad ovekovečil in nekje na netu objavil posnetke njihovih
bonk.gif
, da se ljudje (tisti, v pravem smislu besede!) pripravijo na to pretečo nevarnost.

Torej. Kaj svetujete? V mislih imam npr. kamkorderje, ki uporabljajo compact flash kartice ali pa kaj podobnega (svetujte!), je pa moja želja, da bi sama kamera bila karseda majhna, da se jo čimmanj opazi, če je npr. montirana na ogledalo v kabini (pa po možnosti še fish-eye leča=večji kot, to bi sploh bilo
aplauz.gif
). Ali pa mogoče kakšna tretja varianta, npr. web kamera priključena na nek 'shranjevalnik' posnetkov (ipod?). Seveda je pogoj, da je kakovost slike večja od VGA. Cenovno sem pa pripravljen iti do nekako 700€ daleč.

Če kdo ve kje in kaj kupiti ali pa ima kakšno tehtno idejo kako sestaviti, lepo prosim
pozdrav.gif

LP

@modi. Se mi ne sanja, če ta post sodi sem. Prosim prestavite, kamor pač spada.

klik

10034647_590_FR2_08.JPG

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Glede na objalvjene slike v medijih kjer so zvezdniki v kocljivih polozajih mislim da te lahko posname kdor hoce, na javnem mestu seveda! Iz tega sklepam da lahko v prometu snemas in objavljam kar hoces.

Glede tabel na avtocestah pa menim da so postavljene zato da se folk zaveda da jih nekdo snema in gleda in posledicno delajo manj bedarij (ceprav v zadnje nisem siguren
bonk.gif
)

LP

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Citat:
Uporabnik kostevc pravi:

klik

10034647_590_FR2_08.JPG

Točno tole zadevo mi je svetoval tudi en prijatelj. Pa še, kot vidim zraven pridejo tudi nastavki in raznorazni trakovi za pritrditev. Nč, bom šel v mixi-ja čim bom imel čas, potem pa....
grin1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Na javnem mestu lahko snemaš kogar hočeš, kolikor časa hočeš in to objaviš kjerkoli hočeš...dokler tega ne uporabiš v marketinške namene IN da je identiteta posnetega vidna. Torej...če ti slikaš/snemaš pač enega belega Cliota, kateremu se ne vidijo tablice in se ne vidi voznik, lahko ta posnetek uporabiš za reklamo za vibratorje, če želiš.

Sem že premišljeval o tem.

Recimo da sediš zvečer pred TV skupaj z ženo in kažejo kak prispevek, kjer se vozijo mimo avtomobili in se vidijo tablice. Kako ji boš pojasnil če si recimo bil kje, kjer sploh nisi imel kaj iskati?
evil.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Antonioo pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ni res. ampak nima veze.

o ja, ima vezo. razsvetli nas. kopiraj nam zakon, ki to prepoveduje prosim.

Nima veze.... Za zbiranje in/ali obdelavo podatkov potrebujes dovoljenje, kader, itd... Verjetnost da se bo kdorkoli ukvarjal z tako zbirko je minimalna. Ce se pa ze kdo vtakne potem bos potreboval malce bolj inteligen izgovor kot "sej nisem nic zasluzil".
stupid-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.530
315
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik eazy pravi:Nima veze.... Za zbiranje in/ali obdelavo podatkov potrebujes dovoljenje, kader, itd... Verjetnost da se bo kdorkoli ukvarjal z tako zbirko je minimalna. Ce se pa ze kdo vtakne potem bos potreboval malce bolj inteligen izgovor kot "sej nisem nic zasluzil".
stupid-1.gif
Kaj pa zgolj hipotetično: na zadnji in sprednji odbijač in ob straneh z velikimi črkami napišeš: video nadzor v avtomobilu (in še s svetlečimi, da se tudi ponoči vidi). Bi to kaj pomagalo?
grims-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:Nima veze.... Za zbiranje in/ali obdelavo podatkov potrebujes dovoljenje, kader, itd... Verjetnost da se bo kdorkoli ukvarjal z tako zbirko je minimalna. Ce se pa ze kdo vtakne potem bos potreboval malce bolj inteligen izgovor kot "sej nisem nic zasluzil".
stupid-1.gif
Kaj pa zgolj hipotetično: na zadnji in sprednji odbijač in ob straneh z velikimi črkami napišeš: video nadzor v avtomobilu (in še s svetlečimi, da se tudi ponoči vidi). Bi to kaj pomagalo?
grims-1.gif

Nope........ se vedno nimas dovoljenja.
ne-ne-1.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
stupid-1.gif
grims-1.gif

ne-ne-1.gif

Kakšnega dovoljenja? Čigavega dovoljenja? Če meni paše, lahko tebe kadarkoli na ulici pofotkam magari 200x, pa mi prav nič ne moreš. Z zadrževanjem na javnem mestu se avtomatsko strinjaš s tem, da te nekdo fotografira. Pika.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
stupid-1.gif
grims-1.gif

ne-ne-1.gif

Kakšnega dovoljenja? Čigavega dovoljenja? Če meni paše, lahko tebe kadarkoli na ulici pofotkam magari 200x, pa mi prav nič ne moreš. Z zadrževanjem na javnem mestu se avtomatsko strinjaš s tem, da te nekdo fotografira. Pika.

Bos znal prebrati vsebino linka?
stupid-1.gif