Covid in situacija v Ukrajini sta v zadnjih dveh letih razkrila precej "čudnih" ljudi (ne govorim samo za forum) - ljudi, ki sem jih imel za razgledane in s katerimi je bil pogovor mogoč, navkljub drugačnemu mnenju. Cilj je stremeti k uravnoteženosti, dialogu, izmenjavi mnenj, na nekem kulturnem nivoju. Jaz nimam nobenih težav z drugačnim mnenjem, tudi če se klofa čisto očitne neumnosti, dokler so samo neumnosti. Ko pa se začne jemati vse osebno, zmerjat, poniževat zaradi nekih lastnih zablodelih prepričanj, pa nima veze na kateri "strani" je - to pa ni več OK. In moderator je tisti, ki bi moral tukaj ostati nevtralen in potegniti črto ter ohranjati nivo debate na kulturnem nivoju. Za sebe vem, da se v temi o Ukrajini marsikdo ne strinja z mano in mojimi pogledi, pa nimam z tem nobenih težav, vsak ima pravico do svojega mnenja. Ampak dajmo ga izraziti kulturno in pustimo drugim, da nam predstavijo svojega. So pa v tisti temi uporabniki, ki žalijo vsepovprek, neprimerno označujejo ljudi in nacije, žalijo in ponižujejo ostale uporabnike in še veliko tega. In kaj dela moderator? Pod te poste lima všečke in srčke in še vzbodbuja ta "enosmerni promet." Mirsija je banal iz lastne tem, pa ded ni naredil čisto nič narobe, še več - vse svoje navedbe je podkrepil z linki in "dokazi", medtem ko so ga ostali uporabniki zasmehovali in zaničevali. Skupaj z moderatorjem, ki ga je na koncu celo označil za opico in banal...