Kam po pohištvo?

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Stran si najdu ja. Čez ikeo si pa upam pluvat, ker je pač tako stanje tam. Upam pa stavit, da ko bo ikea pri nas, da bo ratalo podobno kot je sedaj s Hoferjem. Ko je bil samo v AT so vsi kupovali tam, sedaj jim je pa pod častjo...

Pa ne me narobe zastopit, sem tam že precej kupil, pa verjetno bom kake prčkarije tudi v bodoče
wink-1.gif
Ej, ne se sekirat zaradi mene. Delim mnenje s tabo, bolj bi se pazil Steve-a, da te ne popade ko stekel pes, ker si užalil njegovo kuhinjo iz Ikeje.
grin1.gif

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
ksz...

...tale XXXLutz pa spominja na kakšen sex shop...jodlarji
bonk.gif

imajo pa trgovine tudi v nemčiji: klik

guardy

Guru
3. avg 2007
8.518
1.109
113
Obišči stran
Kuhinje ja... Jo je kupila sestrična kak mesec nazaj, sem bil z njo takrat. Sej ne rečem, sej izgleda nekak. Ampak zame osebno majo glih ene 2 barvni kombinaciji...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Meni se kvaliteta iz ikeje ne zdi vprašljiva. Dizajn večine izdelkov... ja to je pa vsaj meni en šment.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.518
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Meni se kvaliteta iz ikeje ne zdi vprašljiva. Dizajn večine izdelkov... ja to je pa vsaj meni en šment.

No sej tako nekako je mišljenje
smile-1.gif

Čeprav recimo miza za dnevno sobo, je po pol leta slabša, kot je bila prejšnja po ene 3h letih. Je pa res, da je bila samo 20€
evil.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Jest sem v Ikei kupu dva pisarniška stola za doma in sta po 4 letih še tip-top. Pa tut 100-kilaši gor sedijo.
smile-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.518
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Jest sem v Ikei kupu dva pisarniška stola za doma in sta po 4 letih še tip-top. Pa tut 100-ilaši gor sedijo.
smile-1.gif

Tole me pa res zanima, kje si ti v pretežno Kitajski familiji najdi 100 kilaše
grin1.gif

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
Lp
Pač Ikea kupuje pohištvo po celem svetu in je lahko enaka kuhinja (isti model) ena serija narejena recimo v Sloveniji, naslednja pa na Poljskem, obe pa po istih načrtih. Zato lahko pride do odstopanja pri kvaliteti, saj ni mogoče primerjati naše iverke z iverko iz Poljske, ki je veliko slabša, mehkejša, hitreje razpade, nobenega vijaka ne moreš priviti do konca-se kar vrti.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Citat:
Uporabnik jendomen pravi:
Lp
Pač Ikea kupuje pohištvo po celem svetu in je lahko enaka kuhinja (isti model) ena serija narejena recimo v Sloveniji, naslednja pa na Poljskem, obe pa po istih načrtih. Zato lahko pride do odstopanja pri kvaliteti, saj ni mogoče primerjati naše iverke z iverko iz Poljske, ki je veliko slabša, mehkejša, hitreje razpade, nobenega vijaka ne moreš priviti do konca-se kar vrti.
Tukaj bi si pa upal trditi, da streljaš v celoti mimo. Tudi v Sloveniji imamo namreč zanič iverko. Kolikor plačaš toliko dobiš. Pri Ikei pa sem 99,9% prepričan, da je kontrola kakovosti na prvem mestu in je serija iz Slovenije identična seriji iz Poljske.

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale

lp
Me prav zanima, vi ki ste strokovnaki za iverko, če ste že kdaj delali z njo, jaz namreč sem in tudi že zmontiral dosti pohištva tudi iz Ikeje in sem tudi delal v firmi ki je delala za Ikeo, pa se je Ikeji zdela proizvodnja predraga pa so jo selili drugam, a se kmalu vrnili.. Mislim da je za vas pohištvo slovenskih proizvajalcev slabo samo zato ker je Slovensko in ne uvoženo iz Ikeje.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz vedno favoriziram slovensko in mislim, da večina ostalih tudi. Žal znajo Poljaki in Čehi in podobni naredit hudičevo dobro pohištvo, priznani slovenski proizvajalci pa z lahkoto največji klump.

Zadnjič sem kupil kopalniške omarice v kolpa sanu. Valda so bili v paket skup zmetani kosi dveh različnih omaric. Da naredi delavec napako razumem, da pa se pa na tako skropucalo upa podpisat in požigosat še kontrolor... najbrž sta ga skupaj pila.

Sicer pa imam regale za dnevno sobo iz poljske. Vse tiptop in zelo soldino izdelano.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Citat:
Uporabnik jendomen pravi:

lp
Me prav zanima, vi ki ste strokovnaki za iverko, če ste že kdaj delali z njo, jaz namreč sem in tudi že zmontiral dosti pohištva tudi iz Ikeje in sem tudi delal v firmi ki je delala za Ikeo, pa se je Ikeji zdela proizvodnja predraga pa so jo selili drugam, a se kmalu vrnili.. Mislim da je za vas pohištvo slovenskih proizvajalcev slabo samo zato ker je Slovensko in ne uvoženo iz Ikeje.
No, in kaj ti ta tvoj primer pove? Da je Ikea ugotovila, da cenejša varijanta ne ustreza njenim standardom in so šli nazaj na ustrezno varijanto. Točno to, kar sem ti napisal.
In sorry, ampak iverke imaš več kvalitetnih razredov in ne boš verjel ista tovarna jo dela. Kolikor plačaš toliko dobiš. Jao ej.
rolleyes-1.gif

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
Saj imaš iverko tudi različne debeline, kot tudi kvalitete, to vse vem in tudi da dela to ista tovarna, in kaj pomeni 1klasa, 2, 3. Kaj misliš kaj bi to lakho pomenilo, kdaj naredijo 2 klaso. Še sedaj pa mi nisi odgovoril na vprašanje, če si že kdaj delal z iverko, ko si tak strokovnjak! Kot tudi še nisem dobil odgovora zakaj je masiva toliko bolša od iverke?
redface-1.gif

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
sam imam rad da je kvalitetno in dober price performance, kje je delano, čigavo je, mi dol visi. imam pa kopalnico kolpa san. In če kaj vemo, je v kopalnici prisotne veliko vode in je dosti možnosti, da kaj steče mimo umivalnika po pohištvu. no tega pri kolpa san ne vedo. namreč na njihovem elementu se mi je prvo napihnila iverka desna stranica od elementa od umivalnika. potem še pod stikom umivalnik/element, na koncu še spodnji rob od vratc
bonk.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Jest sem v Ikei kupu dva pisarniška stola za doma in sta po 4 letih še tip-top. Pa tut 100-ilaši gor sedijo.
smile-1.gif

Tole me pa res zanima, kje si ti v pretežno Kitajski familiji najdi 100 kilaše
grin1.gif

Zdrav slovenski dedec, sestrin fant.

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
mal da se vrnemo nazaj: LutzXXL je zelo podobna trgovina kot Rutar.

Ala varianta primerjava: Hofer - Lidl

Mene pa bolj zanimajo mini specialne trgovine s pohištvom v AT / IT.. ve kdo za kakšno? Predvsem bolj Rustik/Cottage stil

PS: V zagrebu je kar velik center s trgovinami s pohištvom: Solidum (blizu Kings Crossa, Pevca itd.. zraven Bauhausa)
Se najde kaj zanimivega...

http://www.solidum.hr/solidum/index.php

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Citat:
Uporabnik jendomen pravi:Še sedaj pa mi nisi odgovoril na vprašanje, če si že kdaj delal z iverko, ko si tak strokovnjak!
Ja sem in to ne malo. Pa se še vedno nimam za strokovnjaka.
Citat:
Kot tudi še nisem dobil odgovora zakaj je masiva toliko bolša od iverke?
Sem ti odgovoril že zdavnaj. Robustnost.