Kam po pohištvo?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Točno to, kupiš za mimogrede, da ti ne bo škoda stran vrečt, potem te pa preseneti z dolgoživostjo
smile-1.gif
Jaz imam en regal za knjige iz ikee za 12€. Kupil sem ga, ker sem nahitro nekaj potreboval za kratek čas v najetem stanovanju. Zdaj že par let stoji, polno obložen s knjigami, pa še vedno kot nov. Imam sicer plan zamenjat z velikim, močnim in dragim regalom, ker je knjig enostavno preveč.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Hum..potem pravite, da so Ikeine kuhinje crap? Ker za tako ceno pri nas ne najdem nic podobnega (pa ravno kupujem).... v prejsnjem najemniskem stanovanju je bila kuhinja iz ikee in v pol leta, kar sem bil tam, nisem opazil, da bi bila zanic..

I

Izbrisan uporabnik #488

Meni se ne zdi da bi bile Ikeine kuhinje crap, cena imajo tudi takšne da te zvije.
Določeni stroji so firme whirpool delani direkt za Ikeo.

Če pa si kaj cheap sestaviš in narišeš pa je verjetno malo manj dobro.
A če paziš bi moralo držati.

Kiara

Pripravnik
1. feb 2010
232
0
16
Bled
Tudi moja postelja, drži že kar nekaj časa in verjamem, da bo še kar nekaj časa držala... ampak že od samega začetka, vse nekaj škripa in se maje....
...ampak a ni to fascinantno... 25€ za lesen posteljni okvir... in še vedno na tem zaslužijo!

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Hmm..v mojem primeru za kuhinjo v L obliki

- cca. 3,6m spodnjih omaric (8x predal)
- cca. 1,8m visečih omaric (vratca)
- ene visoke 60cm omarice za vgradno pečico (1 vratca, 2x predal)
- pult 4cm (nic posebnega)
- počasno zapiranje vratc in predalov, BLUM vodila
- fronte iz visokega sijaja

Ikeina pride na cca. 2100 eur, trenutna najcenejsa ponudba iz SLO (IT kuhinja) 3300 s popusti. S tem, da ima Ikeina v tisti ceni vse predale, nic vratc)

Gre se pa za leseni del, brez el. aparatov.

Čakam še par ponudb od privatnikov, pa še do Nobilie skocim (slisim da so ugodni in ok kvalitete), drugace pa po ikeino. Kuham ne veliko, bo že zdžala
confused-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
Te lahko pomirim, kuhinje so povsem solidne. Še nisem slišal za nezadovoljne lastnike. Sicer pa ves kako je na alterju. Največji "znalci" so tisti, ki stvari se videli niso od blizu. pri ikeji pa je ponavadi se ta problem, ker marsikdo preplaca pohistvo pri nas in se potem tolazi s tem da je ikea zato tako poceni, ker je zanic. Sicer pa si poglej na podsvojostreho teme o ikea kuhinjah. Vsi zadovoljni, tisti ki pa ne vejo o stvari kaj dosti, pa imajo tam navado da so tiho

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.613
2.425
113
Pomurje
Jaz sem dobil za 4.500€ sledečo kuhinjo na U zrisano in zmontirano seveda:

11 t/m spodnjih omar: 9 izvlečnih predalov, 2 nizki izvlečni lekarniški koloni, 4 predali z vratci od tega en kotni.
2,7t/m oz 3 viseče omarice
1 velika lekarniščka izvlečna kolona dimenzij 2200x450mm
delavna povrišna pulta je 3600x1200x 950 (višino med 920 in 950 priporočam vsem višjeraslim).
Debelina plošče je 40mm, mat. FunderMax, vodila Blum, predali kovinski sive barve kvalitetni.

Les in furnir sem priskrbel sam(cca 500€).
Naj pripomnim da je vse obrobljeno z masivnimi nalimki, fronte so kombinacija furnir in špric visoki sijaj.

V bistvu je profi kuhinja, namenjena kuhanju in ne kazanju. Obrabe in poškodb po dveh letih še ni.

Ponudbe so se gibale od 4.500 pa do 7.500€.

Naredil je mojster iz prekmurja, omenjen malo više v temi.

Lp

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Alples pa ni ravno najbolj kulj. Ne vem, ce je od tastarih spalnica tudi njihova, ampak moja, kako naj recem, je ne bi nikoli vec kupil. Zgleda ze solidno, ostalo je pa nekje spodaj. Postelja bi rabila se par ojacitev, da bi ji lahko rekel normalna postelja. 4 hlodi skupaj zbiti bi bili boljsi. Bolj cunga lunga je v glavnem.

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
Ko pa pripeljete pohištvo iz ikeje, pa mislite da je veliko boljše kot slovensko! Čeprav vse slovenske lesne firme delajo ali so delale za Ikeo, oziroma Ikeja kupuje pohištvo tam kjer jim ga ceneje naredijo- vzhodni del Evrope ali azija, zato o dobrem pohištvu iz Ikeje nebi raspravljal, saj je to največji evropski trgovec ne proizvajalec in za njihovo pohištvo ne moreš vedet kje je bilo izdelano in iz kakšnih surovin. Saj vem za slovenske firme, ki so delale za tujino in so na svoje izdelke dajali nalepke naročnika, oziroma made in ...., samo da je izdelek narejen v Sloveniji ne.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Doma ni niti ene zadeve iz ikee, prakticno vse kupljeno pri nasih proizvajalcih.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Možno. Sam imam sicer dnevno od Alplesa in je tiptop. Za razliko od Gorenje pohištva, katero je pa res poden (postelja in predsoba).

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Jaz imam spalnico (postelja, 2x nočna omarca, komoda) in kuhinjske stole od Ikeje in je zadeva čist kul. Na začetku je postelja hudo škripala, tako da sem mislila že znort, sam se je potem zadeva utišala ko sva nalepla med okvir in letvice filc.

Vse ostalo pohištvo pa sva dala delat po naročilu (Zupanc), ker je blo nemogoče najt kaj iz rednih programov. V teh velikih centrih jaz ne bi nikol nič kupla (razen če lahko takoj vzamem, se pravi kakšna drobnarija), ker tja greš pogledat za kakšno idejo pol pa pri mizarju to naročiš.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Kam po pohištvo? Odvisno od globine žepa.

Sam sem imel bolj plitev žep in posledično imam pohištvo z vseh vetrov. Kuhinja Dipo - razstavni exponat, komplet z hladilnikom, steklokeramično, napo in pomivalcem - sploh ni slaba.Pult z Obija, miza iz Sinta....Sedežna Žakelj. Ena omarica v kopalnici iz Harveya, druga iz Bauhausa. Omarica za čevlje iz Lesnine. Omara pa iz Ikee. Merkur? Tuš kabina
wink-1.gif
pa še kaj sem pozabil

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
Jaz imam spalnico (postelja, 2x nočna omarca, komoda) in kuhinjske stole od Ikeje in je zadeva čist kul. Na začetku je postelja hudo škripala, tako da sem mislila že znort, sam se je potem zadeva utišala ko sva nalepla med okvir in letvice filc.

Vse ostalo pohištvo pa sva dala delat po naročilu (Zupanc), ker je blo nemogoče najt kaj iz rednih programov. V teh velikih centrih jaz ne bi nikol nič kupla (razen če lahko takoj vzamem, se pravi kakšna drobnarija), ker tja greš pogledat za kakšno idejo pol pa pri mizarju to naročiš.

Ja kaj pa če nimaš dovolj denarja za mizarja? Potem pač kupiš v velikih centrih, saj nekateri pač mislijo, da če je pohištvo dražje- da je tudi bolj kvalitetno. Prednost mizarja je samo v tem da ti naredi pohištvo po meri-po tvojih željah, ki pa jih potem konkretno preplačaš.

Potem

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik jendomen pravi:
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:

Ja kaj pa če nimaš dovolj denarja za mizarja? Potem pač kupiš v velikih centrih, saj nekateri pač mislijo, da če je pohištvo dražje- da je tudi bolj kvalitetno. Prednost mizarja je samo v tem da ti naredi pohištvo po meri-po tvojih željah, ki pa jih potem konkretno preplačaš.

Potem

ne bi se strinjala
Prednost mizarja je v tem, da ti naredi po meri in po tvojih željah in ni dražje kot je v centrih. Taka je moja izkušnja. Je pa verjetno odvisno katerega mizarja primerjaš z velikim centrom, pa tud kakšno pohištvo imaš v mislih.

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
Glej, saj če bi pri nas isto robo po primerljivi ceni prodajali ni problema.. Ampak pri nas še nisem zasledila enega kosa pohištva, ki bi mi bil vizualno všeč.. Očitno lepše zadeve gor zvozijo
grin1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Moja izkušnja je, da če hočeš vsaj približno kvalitetno pohištvo (torej nekje srednji razred) si na isti ceni z mizarjem, s tem da ti mizar naredi pohištvo, katero ti paše na milimeter in točno po tvojih željah. Kvaliteta je nekje enaka, kot rečeno pa se moraš malo prilagodit balkanskemu načinu razumevanja rokov.
Za recimo cca. 50% več pa dobiš izredno kvalitetno pohištvo iz masive.