Kam po pohištvo?

Pongo

Pripravnik
19. jul 2007
644
0
16
Obišči stran
Torej zanimajo me prednosti in slabosti med trgovinami za nakup pohištva.
Zanima me za spalnico, predsobo, dnevni regal, sedežna-praktično vse razen kuhinja.
Odločam se med Lesnino, Rutarjem in podobne ki so v sloveniji ali pa da bi se zapeljal čez mejo, v Celovec v Ikeo.

Izkušnje, predlogi?

LP

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Veliko živcev in sreče pri opremljanju.
zmaga.gif

Sicer pa, Lesnina je korektna, pozabi na kakšno Gorenje pohištvo in pa ta najbolj poceni pohištvo pri vseh (pri Lesnini sicer še najmanj, vsekakor pa pri Rutarju in Harvey Normanu), če hočeš uporabljat kaj dlje kot par mesecev. In pa, razmisli o tem, da daš kakšen EUR več in imaš kvaliteto, ker ni bolj zoprnega občutka kot škripanje faking postelje ko spiš ali pa kaj počneš.
Alples je kulj, pa če imaš kaj več, se ti splača it tudi malo okrog do mizarjev in po naročilu naredit zadeve. Včasih sploh ne pride dražje, je pa res, da je to še večja tombola in rabiš kar nekaj živcev. Žal ti rokodelci s standardi poslovanja še niso v EU, temveč nekje globoko v Balkanu ali pa Albaniji.
crazy1.gif

Svea je kulj za kuhinjo, vendar bi se jaz na tvojem mestu stegnil do DanKuchen. Huda, huda zadeva. Garant Polzela pozabi.

Ikea je za svojo ceno recimo ok, vendar računaj da je to nekje pohištvo spodnjega srednjega razreda. Pa se mi zdi, da niti niso več tako poceni, razen če trofiš kakšno akcijo. Itak pa niso tako hudo daleč, tako da se ti splača it vsaj pogledat.

PS: Pa niti ne razmišljaj, da bi sam kakšno hudo kuhinjo, itd. šraufal. Razen, če to že obvladaš. Se ne splača. Je kolegica bila vsa pametna, koliko je privarčevala pri kuhinji iz Ikeje.
cheer.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
V Rutarju in Lesnini se da vedno "barantati", če imaš s čim. Torej začni npr. s ceno na obroke, potem pa vprašaj koliko popusta dajo na enkratno plačilo oz. še bolje za plačilo z delnim pologom vnaprej, ostalo ob prevzemu, potem pa še na 100% avans. Pa si tam ene 10% pridobil.
V Rutarju je bil včasih problem z dobavo, se pa da podobno z razstavnimi eksponati. Jaz sem usnjeno sedežno, ki so jo ravno razstavljali, dobil ene 40% ceneje s takojšnjim plačilom, pa še takoj sem jo imel - samo zapakirali in sem jo odpeljal - drugače pa se utegne zgoditi da čakaš.... in čakaš.
Ikea ni za vse. Odvisno če ti je ta skandinavski okus všeč. Meni je par stvari kul, ampak povečini niti ne.
Drsno omaro sem jaz vzel pri Venge. So dobri, ampak precej dragi, kljub cenkanju. Se da npr. v Ikei ali pa pri Rutarju dobit drsno veliko ceneje, samo je izdelava precej slabša.
Je pa odvisno kaj rabiš: npr. v spalnici sem kombiniral stensko drsno omaro s posteljo www.kovinskepostelje.com (dobri, poceni in nikoli ne škripa, hehe). Predalnike in ostalo pa je zrihtal zasebni mizar.
Omara ža čevlje - isti mizar, po meri - vse ostalo bi bila potrata placa. Pisalna miza - Ikea, kuhinjska miza in stoli Lesnina ipd. Skratka pogledaš najprej kaj ti je všeč, potem pa dalje. Ne hiti, itak boš v povprečju od naročila do realizacije porabil ene 2 meseca.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Kot so že predhodniki napisali:
"Kdor poceni kupi, dvakrat kupi."

Daj raje kak evro več, izjema je Rutar, ki je itak že v osnovi precenjen (pohištvo redna cena npr. 4 jurje je realna cena nekje dobra dva jurja).
Od kuhinj pa ja, DanKuchen, Nolte (meni najljubši), Ikea, ipd.

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
Ko smo kupovali sobo hčerki, je bila med drugim v igri Ikea. Pa se je potem na koncu izkazalo, da je bil najcenejši mizar iz Prekmurja, ki je med drugim delal tudi za naše košarkarje. Naredil je v roku in kvalitetno. Pa še prilagodi ti čisto po prostoru. O sami kvaliteti pa tako in potrebno zgubljati besed.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
POmoje se loti vsake sobe posebej..največ pozornosti daš kuhinji (ker bo najdražja in najldej bo trajala izdelava)..bi ti pa pri kuhinji osebno svetoval izdelavo po naročilu..da je res kuhinja od do.

dnevna, splanica so bolj sitnice...kavč, regali...pa si zmagal, splanica precejpodobno (Pa pset...osebno bi dal v spalnico omaro izdelano po naročili - razlog..izraba prostora).

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
ikea spodnji razred?
stupid-1.gif
ti si celi spodnji razred ja, pač še en tistih ki se s tem tolažjio ko si pri nas preplačal 2x. ikea je za svoje pare top roba, ali misliš da je kje kak drug razlog zakaj tolko robe prodajo?
in s tvojimi znanci mi pravzaprav ni jasno kaj si htel povedat? da sta leva, ali ikea zanič? če imata 2 leve roke in ne znata naročit zadev, je zato kriva ikea? sam sem si celo kuhinjo splaniral pri njih sam, naložil robo, odpeljal, sestavil in to brez enega manjkajočega šraufa. ja, pri ikeji je res vse super in fajn, res pa je da se kuhinja sama ne bo sestavila.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi: ikea je za svoje pare top roba,

saj si povedal vse.

realno je kar tako kot je bilo rečeno....srednji rang - raje malo niže. Tudi če hočeš kaj boljšega nimajo. To je dejstvo. Zdaj pa, če dobiš veliko za svoj denar je pa druga pesem oz. debata...cene so OK roba pa povprečna (kar je tudi njihov moto..malo daš, ko se naveličaš šutneš ven in kupiš drugo..brez čustev in navezanosti).

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ikea ima robo od velikih in priznanih proizvajalcev. Seveda zaradi količine izslijo nizko ceno, ni pa zato spodnji razred. Večina slovenskih proizvajalcev pa enostavno ni sposobna zagotovit zadostnih količin za ikeo. Pa verjemite, da tudi pri njih potrkajo na vrata.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
jap, pod mojo zofo se skriva nalepka Made in Slovenia
smile-1.gif
kdo pa jo je naredil pa nimam pojma, mogoče razgoršek. vincent, točno tak, za ta denar je to najboljše kaj lahko dobiš. in to definitivno ni nižje od srednjega razreda, ne po ceni ki jo plačaš, ne po kvaliteti. če bi to bil nižji razred, potem v rutarju prodajajo odpad, za 2-3kratnik cene. vsaj take so moje izkušnje z temi šalabajzerji.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
ikea spodnji razred?
stupid-1.gif
Napisal sem spodnji SREDNJI razred. In to tudi je. Cenovno je kar ok, čeprav kot sem napisal že ni več tako poceni, kot je včasih bila.
Ostalega se mi pa niti ne da komentirat. Se ti pa takoj opravičujem, ker sem užalil tvojo super duper Ikea kuhinjo, katera je seveda boljša od DanKuchen.
hysterical-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
kje pa si to prebral? ene 2x sem napisal da je ZA SVOJE PARE TOP, mogoče pa samo malo prehitro bereš
17758-icon_confused.gif

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Ikea je za svojo ceno dobra, da boljša ne bi mogla bit
wink-1.gif

Mi smo pred kratkim obnavljal bajto in smo tud pohištvo ven zmetal in dal not novega. Neki iz Ikee (moja spalnica pa spalnica staršev, pa pisarna komplet in tri predsobe), dnevna je iz Natuzzija, ostalo pa Rutar (pa ne Dipo, ampak Rutar. Dipo je pa res ološ da ga ni večjega - gledamo kuhinjo, faaak vse neki majave omarce, tok ceneno narejeno da adijo) več al manj... V Lesnini smo tud gledali ampak smo naletel na poraznega prodajalca in smo se samo obrnil in šli ven.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.613
2.424
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik bisnen pravi:
Ko smo kupovali sobo hčerki, je bila med drugim v igri Ikea. Pa se je potem na koncu izkazalo, da je bil najcenejši mizar iz Prekmurja, ki je med drugim delal tudi za naše košarkarje. Naredil je v roku in kvalitetno. Pa še prilagodi ti čisto po prostoru. O sami kvaliteti pa tako in potrebno zgubljati besed.

Zoran S. ?

I

Izbrisan uporabnik #488

No, Ikea ima tudi bolj šiš stvari pa tudi zadeve, kjer te speče.
Imaš kuhinje, da se zabliska cenovno.

Najbolj popularna (menda že 30 let) je še vedno tista serija omar Billy (si sam sestaviš), saj so jih vsi kopirali po celem svetu. Ne vem koliko mio so tega prodali.

Večinoma majo not robo, da "zapolniš" prostor, ne rečem pa da se ne najde.

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16

Ja, Zoran Sabotin in cena je bila res konkurenčna (kar sem se pozanimal v Lj in okolici je razlika očitna - predračuni z enako sestavo), kot sem gledal v Ikeji bi me prišlo celo več (od Sabotina), pa še miza ne bi bila tako velika, barva ne taka, postelja ne teh dimenzij,... Pač, vse prednosti, ki jih prinese naročilo pri mojstru.
Drugače sem pa sam z Zoranom zelo zadovoljen. No, montirat je prišel njegov brat in še en izvajalec. Všeč mi je tudi, da je narejeno tako, da je vsaka omara posebej tako velika kot so vrata na njej (niso od tal do stropa, amak ena od tal do sredine in druga od sredine do stropa), lahko enostavno prestavljaš ali pa če se seliš odneseš celo v avto, ni potrebno razmontirati.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
ksz

Jaz sem v zadnjem času imel možnost sestavljat in živet z Ikeo in z neko češko robo za 2x ceno Ikeine. Češka roba kupljena pri SLO trgovcu. Ikea, na prvi pogled deluje krhko, lahko ampak deluje. Češka roba.... za zjokat se, kak je pa to skonstruirano in nato še izvedeno. Že kar malo nevarno, ko kar neke trske ven štrlijo. Je pa oboje nižjo cenovni rang.
Poleg tega je meni dizjan v Ikei všeč, od SLO proizvajacev pa malo kakšna zadeva.

lp

Kiara

Pripravnik
1. feb 2010
232
0
16
Bled
Ikea je super, da se odpraviš v soboto popoldan malo pogledat, dobiš kakšno idejo, kupiš kakšno prčkarijo (kakšno stajliš vazo, odeje, tepihe, pouštre...to se res splača kupit), ki jih potem uporabiš, kot detajl k pohištvu in opremi, ki jo kupiš v Rutarju, Lesnini ali kjer koli drugje, samo ne v Ikei! Iz lastnih izkušenj.. NE kupuj kuhinje v Ikei, niti ne kupuj nobenih omar, ki jih odpiraš vsak dan in
RES ne kupuj POSTELJE v Ikei!!!

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Citat:
Uporabnik rain3 pravi:
NE kupuj kuhinje v Ikei, niti ne kupuj nobenih omar, ki jih odpiraš vsak dan in RES ne kupuj POSTELJE v Ikei!!!

Podpis pod tole!!!!

Sicer so eni sveto prepričani da je stvar sveta ker je iz IKEJE. Že res da njihovo pohištvo izdelujejo raznorazni, ponavadi celo zelo kvalitetni izdelovalci ampak to enostavno ni to. Podobno je z merkatorjevo blagovno znamko, kao top proizvajalci, ista kvaliteta ampak nižja cena, vendar se opazi da to ni res.

Ikeja je kar uredu kraj za raznorazne pripomočke in drobnarije, za katere niti ne veš da jih rabiš dokler jih ne vidiš, samo pohištvo je pa bolj kot ne žalost. Celo dražja je včasih kot naši izdelki (v mojem primeru je bila to kuhinja).

Ne rečem da to zgoraj drži vedno, vendar sem od slovesa, ki se drži največjega prodajalca pohištva na svetu, pričakoval mnogo mnogo več.

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
Hm? Mene pa ikeina postelja drži že 7 let z jogijem vred.. Pa miza.. Pa še ena miza.. Pa pisarniški stol.. Nikoli nobene pripombe čez karkoli kaj smo tam kupli..

Najboljša finta je bla posteljni okvir za 25 €
grin1.gif