Kam po krvne teste?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
S kokosom ne pretiravam, oreščki tudi ne (vseeno naj ne bi bilo tako gut, kot eni pravijo).

Jajca ja, pa sir, pa kajmak, samo ni to pretirano okusna hrana, vseeno je sveže pečen krompirček pa šnicl top of the shit
wink-1.gif

bom pa si naredil zdaj en "sladoled", malce za okus
smile-1.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
oreščkov ne preveč...zaradi omega 6.....keto način prehranjevanja je meni TOP okusen...nikoli bolj pa še dobro se počutim...kombinacij milijon...prej tista low carb..jaooo...sej je dobro bilo samo keto je pa zakon. Pečen šnicl pa krompir je vedno bil top, pa tudi bo
smile-1.gif
sam mi ne paše več...hehe...se pa vedno v vsaki gostilni da dobit keto....sploh ni kompliciranja.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Problem v gostilni je, ker majo olje, ki ga sploh ne menjujejo
wink-1.gif

edino če vzameš pečenega na grillu pa deci smetane zraven
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Najnovejši rezultati, da vas malo obveščam
wink-1.gif

Najnovejsi rezultati:

celokupni holesterol: 5.67
HDL ("dobri holesterol", ki naj bi bil čim višji): 1.41
ldl ("slabi hol."): 3.86
trigliceridi: 0.87

Glede na to, da je moja dieta čisto kontra vsem znanim "smernicam" glede holesterola: pojem cca 20 jajc na teden, ogromno živalske maščobe, ogromno nasičenih maščob, nič sadja in zelo malo zelenjave, rezulati niso tako slabi
wink-1.gif

PS, kaj pomeni ogromno maščob...dnevno cca 250-300g maščobe, živalske, se razume, nasičene
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Samo tebi odgovorim, vsem ostalim, ki bodo flejmali okoli tega, pa ne, ker bodo zapacali temo. Lahko pa vdarimo debato v kaki drugi temi
wink-1.gif

Predvsem zato, ker nekako ne paše moji prebavi. Direkt se vidi, kdaj zaužijem zelenjavo, ker potem pos..... ogromno. Pač vlaknine, ki se ne prebavijo, vsaj pri meni ne. Pa ne si mislit, da je to zaradi tega, ker redko jem zelenjavo, do nedavnega sem je pojedel ogromno, res ogromno
wink-1.gif
Poleg tega pa tudi zavzamejo veliko prostora v želodcu in posledično ne morem pojest ostale hrane tolko in glede na to da imam samo 2 orenk obroka dnevno se pozna, ker imam dnevni vnos med 3500-4000 kcal. Za na konec pa ne vsebujejo ravno veliko dobrega; kakšna jetra imajo veliko več vitaminov in mineralov, kot solata.

Drugače pa vseeno pojem nekaj zelenjave, sadja se edino izogibam skoraj v celoti. Zraven "največjega obroka", imam vedno cca 100-150g kislega zelja s kumino. Poleg tega pa si mleto meso delam s bučkami, paradajzom, papriko in čebulo, ampak male količine, tolko pač da ni samo meso
wink-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Visok holesterol je tako presnovna motnja povezana z geni in ni kaj prida odvisna od prehrane.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Zato pa sem omenil znane "smernice" okoli holesterola, ki jih je posameznik tudi deležen pri zdravnikih. Potem pa panika okoli tega, kako jajca škodijo in maščobe, pa smo tam...

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Da ne odpiram nove teme: je kakšna regulativa ali podobno pri nas, ki določa kolikokrat je pacient upravičen do brezplačnega pregleda krvi v namen kontrole npr, holesterola?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Malecky, si mogoče že ugotovil, kjer bi se dalo izmeriti velikost HDL delcev? Pa če veš, če ravno to pomeni t.i. "HDL flux" funkcijo? Ker zdaj nekaj berem, da bi naj namesto števila HDL, bila bolj pomembna HDL funkcija oz HDL flux, pa nič ne najdem kako se sploh to ugotavlja, če se sploh lahko? torej, po domače, ni važno število HDL delcev, važno je kako "efektivni" so.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Mogoče kdo ve, če je kje v MB možen odvzem krvi tudi čez vikend, rezultati so lahko zaradi mene čez par dni, kri je edino problem dat opažam
smile-1.gif