Kam po krvne teste?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Pred posegom pri privatniku morem naredit teste
- hiv
- hepatitis c
- celo krvno sliko

Grem to lahko kje v Lj za đabe, morda samoplačniško?
Al morem it do svojga dohterja na drug konc slovenije?

Hvala!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Da še jaz izkoristim tole temo...koliko kaj stane komplet krvna slika, samoplačniško? In kakšna je kaj navada dohtarjev, da te oni pošlejo na to, če bi recimo sam hotel kaj preveriti? So kakšne omejitve, recimo 1x letno, če ni bolezenskih znakov?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Evo sem klical v AdriaLab
hiv in hepatitis c pošiljajo vsako sredo v nemčijo in potem v roku 1 tedna dobiš rezultate. Stane pa vsak 25€

Za celo krvno sliko pa pravjo, da je to zlo šrioko področje in da more dohter točno povedat kaj potrebuje. Karikirano so rekli, da lahko je 5 ali pa 50 preiskav.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.097
3.173
113
Dohtar te kar tako ne bo poslal na pregled ko tebi paše......

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
Po mojem rabis hemogram in se potem te dve tvoji zadevi. Hemogram je cca 2 ali 3 eur.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Citat:
Uporabnik Floki pravi:

Hja, ampak recimo 1x letno pa bi skoraj lahko vsak šel, naredil komplet pregled, da se kakšno resno bolezen odkrije prej, recimo sladkorno ali pa kaj glede jeter. Ampak predvidevam, da ni te prakse pri nas?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Floki pravi:

Sam jst od privatnika nisem dobil nobenga papirja s katerim bi dokazoval, da res potrebujem teste.
Teoretično sem potem na istem kot on, ko bi šel kar tako.
Sam glede na to, da privatnik ni nič omenjal, da je potrebno kaj posebi svojem zdravniku rečt, potem zgleda, da ne komplicirajo?

hmm, vidim, da bi znalo bit še zanimivo
crazy1.gif

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
privatnik nima nobene zveze z dohtarom.. prideš, plačaš in greš s tem ke rabiš..

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.639
113
Off:
grin1.gif

Najprej pojdi na Bioresonanco, da ti določijo krvno sliko in še vse ostale skrite probleme, nato pa obišči nekoga, ki zna kanalizirati Bioenergijo, da te pozdravi
evil.gif

On:
Ja kaj se ne da poklicati tega privatnika, ter ga povprašati, kakšno krvno sliko bi on rad in če ti da kakšno potrdilo/napotnico?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Citat:
Uporabnik hrci pravi:
privatnik nima nobene zveze z dohtarom.. prideš, plačaš in greš s tem ke rabiš..

No ja, jaz bil pri privatniku pa mi je napisal "mnenje" s katerim sem potem šel do osebnega kateri mi je izstavil zdravila, da jih nisem rabil plačevat pri privat.

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
ja to ja.. sam pač pri privatniku gre vse hitreje, če pa rabiš kakšna zdravila ki so tudi na recept pa ti bo normalno napisal nekaj da reš do svojega zdravnika in jih dobiš zastonj.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
ksz...

Mene pa zanima glede holesterola. Testi se lahko opravijo za tri vrednosti le-tega, eno bi naj bil "dober" holesterol, drugo pa "slab". Če grem samoplačniško naredit teste, kam se lahko potem obrnem z rezultati? Obstajajo kakšne tabele, kjer lahko človek to primerja, da sploh vidim kakšne so moje vrednosti, oz če je ok vse ali ne?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.097
3.173
113
Nesi do svojega zdravnika pa ti bo povedal če je OK. Če ni ti tudi on lahko recept napiše.

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik Floki pravi:

Hja, ampak recimo 1x letno pa bi skoraj lahko vsak šel, naredil komplet pregled, da se kakšno resno bolezen odkrije prej, recimo sladkorno ali pa kaj glede jeter. Ampak predvidevam, da ni te prakse pri nas?

Se čisto strinjam s teboj, s tem bi rešili marsikatero bolezen ampak tega seveda ni nihče pripravljen plačati. Edini ki so do tega priviligirani so vodilni v firmah ki imajo menedžerske preglede. Sicer pa tudi pri nas v firmi ima vsak zaposlen zdravstveni pregled na delo ki ga opravlja. Jaz naprimer na vsaki 2 leti.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Žalostno ne, za kaj vse se najde denar, za pregled za lastno zdravje pa ne, kar bi morala biti daleč največja prioriteta vsakega posameznika.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Če rabi kdo sodelujem z laboratorijem, ki ti iz sline zmeri hormone testosteron, DHEA, estradiol, progesteron, melatonin, kortizol. Nekatere vitamine, alergije na hrano (celo na aditive).

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Preventivne preglede ne krije ZZZS.

Sicer pa je bilo to nekoc sirse v domeni Medicine dela. Danes to postopoma zamira.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Pred posegom pri privatniku morem naredit teste
- hiv
- hepatitis c
- celo krvno sliko

Grem to lahko kje v Lj za đabe, morda samoplačniško?
Al morem it do svojga dohterja na drug konc slovenije?

Hvala!

Naj te ta privatnik poslje na preiskave in jih placa ce je tak privatnik.

On bi pobral denar za poseg, za vse ostalo pa mu se sladko jebe, oz bi lepo da javno zdravstvo njemu "pripravi" pacienta.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Tukaj sem opravil za HIV in Hepatitis C, 18€/test, kar je 7€/test ceneje kot v AdriaLabu in rezultati so naslednji dan. V AdriaLabu pa čakaš 1 teden.

Zavod za transfuzijo
Naslov: Šlajmerjeva 6 (virološki laboratorij; zraven porodnišnice)
Info: (01) 543 8100
Urnik: vsak dan od 7.00 do 14.00
Rezultati: naslednji dan