Kam peljat avto na optiko?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
V roku dveh tednov bom šla.
A tudi po nove gume?
aplauz.gif

Meni je enkrat optika malo šepala, ker smo podvozje nastavljali. Zakon, sem šel skozi ovinek s cca. 50 km/h pa je vse škripalo
cool-1.gif
.
No, ko sem prišel domov, ni bilo več tako zakon, naredil sem namreč 10 km, pa so bile gume že lepo pobrane po robovih.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Moj glas za Spana na Brezovici. Jaz sem bil z njihovo optiko zelo zadovoljen.

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
Nevem zakaj eni vozite vsake pol leta avtomobile na optiko.
Optika se dela z novimi gumami.

Če se menjavajo deli podvozja je ni potrebno delat, čeprav eni trdijo da je obvezno.
Delala naj bi se edino po menjavi volaskih končnikov,AMPAK če je dober mehanik ki jih menja še to ni potrebno.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik civil pravi:
Nevem zakaj eni vozite vsake pol leta avtomobile na optiko.
Optika se dela z novimi gumami.

Če se menjavajo deli podvozja je ni potrebno delat, čeprav eni trdijo da je obvezno.
Delala naj bi se edino po menjavi volaskih končnikov,AMPAK če je dober mehanik ki jih menja še to ni potrebno.
Povej to mojemu kolegu, ki je menjal amortizerje in bil približno enako pameten. Do enih 5k km kasneje, ko je šel še po nove gume.
stupid-1.gif

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
Še vsakič ko sem jih menjal ni bilo potrebno delati optike in ni mi pobiralo gum.
shocked-1.gif

Če je pa spuščal avto je pa druga stvar.

BTW: rezani amortizerji ne spadajo pod serijske dele.
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
Kje si podirala robnike ?

Kaj pravi avtomehanik ?

Nazadnje urejeno:

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Citat:
Uporabnik civil pravi:
Zakaj bi ga pa peljala ?

Sej sem pisala, levo gumo mi pobira po notranji strani. Pa ko se peljem naravnost, je volan kar mal desno.

To, da ti levo gumo pobira po notranji strani, je problem optike. To, da moraš držati volan rahlo desno, ko greš naravnost, pa nima nič opraviti z optiko. Samo volan je potrebno pravilno nastavit in namestit.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ksz
še enkrat bom povedal.....med volan in zic ti da neko štango, nato se avto dvigne, na vsak kolo da neko zadevo gor in potem spredaj štima tam pri končniku naklon gume itd.....in ko to tam štima je volan med tem časom tako uprt in je v pravilnem položaju.....ko se vse številke "štelanja" ujemajo use skupaj spodaj zategne in to je to......to se dela na optiki.....in če je volan sedaj v desno obrnjen ne pomaga ga samo iztaknit ven in ga naravnat in nazaj not dat....ker gume bo še vseeno požiralo.....ah ja....sj bo
uf-1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
mislim da moraš zamenjati komplet volansko stikalo, da se ne da samo ročke zamenjati in ja volan je potrebno dol sneti....je pa to stikalo tudi dokaj drago