Kam naložit denar ?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Citat:
Uporabnik pipo pravi:
poizkusi tu...

http://www.measuringworth.com/uscompare/

Uff malo dosti podatkov
smile-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Walda imamo za tebe pravi produkt, vloži svoj denar v znanje, v izobraževanje, tu pa mislim da ne moreš falit, se ti v vsakem primeru obrestuje v življenju! Pa še ziher naložba je
hysterical-1.gif

Zakaj bi se izobraževal, če pa zdaj kot obrtnik zaslužim več kot 3/4 diplomiranih whateverjev ? :D

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Odvisno kako gledaš, tedaj je bila isto kriza, še manjša kot dandanes, torej se lahko zlato komot podraži še za 100%, pa bo komaj ujelo cene tedaj. Torej je zlato še poceni in ima ogromno prostora za rast.

Lahko se in ja, ima. Ima tudi fin plafon za pristanek (priblizno 20% danasnje cene). V primerjavi s tem bo lahko Zdenex videti kot dobra nalozba. Ce smo pri ugibanju, kaj ti kristalna krogla napoveduje za 2020 ?

Citat:
P.S. še vedno čakam vaše 'ziher' ideje za donose.

Ti mislis da se jaz hecam z ribjimi konzervami ? Ce res verjames v apokalipso, potem si to poletje izposodi knjigo "900 dni" (Salisbury, Harrison Evans). Saj zlato ni slabo ... za prvi teden, ko si res lacen in si se lahko nekaj privoscis, potem bos pa ugotovil, da bi bilo res boljse, ce bi vlagal v druge kovine kakor ravno zlato (svinec, jeklo in plocevino ... in vsebino).

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Kdo je kaj rekel o apokalipsi ? Ne rabiš bit nek survival freak, da kupuješ zlato. Butasto.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Walda imamo za tebe pravi produkt, vloži svoj denar v znanje, v izobraževanje, tu pa mislim da ne moreš falit, se ti v vsakem primeru obrestuje v življenju! Pa še ziher naložba je
hysterical-1.gif

Zakaj bi se izobraževal, če pa zdaj kot obrtnik zaslužim več kot 3/4 diplomiranih whateverjev ? :D

To da zdaj kot obrtnik zaslužiš več kot 3/4 diplomiranih še ne pomeni da čez 124 dni ne boš zaslužil manj kot povprečen delavec v tekstilni industriji v prekmurju. Aja tam več ni teksilne industrije... Tut najjači so že umirali. Vedno ti lahko pride v prihodnosti investicija v znanje zelo prav.
hysterical-1.gif

PS:. Malo heca mora bit. Ti pa dam prav kar si zgoraj napisal v primeru da si šef narkomafije in res delaš nek dnar na katerega se lahko zanašaš za celo življenje
smile-1.gif
Poznam nekaj močnih privatnikov ki so letos propadli. Če bi mi kdo reko pred 2 letoma bi se smejal saj to skoraj ni bilo mogoče.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Ah jaz se nisem hotel širiti in mi zdaj to pride zelo prav. Sebe vedno lahko pokrijem in to mi zadošča. Je pa problem, če bi imel zdajle 10 zaposlenih in par kombijev na leasing. Nedvomno bi crknil.