Kam je šlo 1500 let človeštva..

Sej ne kroji cerkev šolstva.
grin1.gif

Naj lapajo kar želijo, še vedno nas je preveč, ki znamo razmišljati.

I

Izbrisan uporabnik #488

Eni očitno živite na Luni.

Cerkev si nonstop prizadeva, da se katolibanska ideologija uvede v naše šolstvo.

Nonstop jamrajo, da to ni normalno, kaj je v Sloveniji, da drugod lahko še vedno pravljice razlagajo in lažejo, istočasno pa si zagotavljajo bogat izplen v prihodnosti, saj bodo primerno "vzgojeni in naučeni" otroci radi prispevali "darove".

Ker pač niso mogli prodreti v državno šolstvo so po l. 91 uvedli.

katolibanske vrtce, gimnazije, faks in celo celostne ideološke komplekse, kjer te servisirajo od malega pa do žare (npr. zavod Martina Slomška).

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Cerkev dela za potrebe ljudstva?
hysterical-1.gif

Tole je pa izjava... uboga, uboga cerkev, ki jo samo skrbi za svoje vernike in nasploh ljudi na svetu in ki si želi napredka in blaginje za vse.

Pa zakaj mešaš sem farmacijo? Oni ne skrivajo tega, da želijo prodati svoje izdelke. Pač delujejo kapitalistično. Velikih napak v znanosti se ne da skriti. Cerkev, po drugi strani, pa igra na povsem druge strune. Oni skrivajo svojo ekonomsko računico za neko zlagano vero in zablodami.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
Ne mislim se več bost s tabo, ker ne vidiš dlje od svojega dohtrskega nosu. Sem ti že parkrat poskusla osvetlit tvoje lastno razmišljanje, ki meji na fanatizem, ampak ti tega ne vidiš.
Cerkev je huda mafijska organizacija, je res. In dela v smeri, da zadovolji potrebam ljudstva in prikroji zadeve. Kot je tudi res, da recimo farmacevstka industrija dela za dobrobit ljudstva, zraven pa gleda na lastne interese. A vseeno nudi napredek, kajne. Ne v tolikšni meri kot bi ga lahko, če ne bi gledala na lastno rit. Pa sej to vse veš, zato pa tega ne komentiraš. Tu lahko potegnemo velike vzporednice, ampak si zatiskaš oči. Razumljivo, če si v službi druge skupine.
smirk-1.gif

Adijo, pa zdrav (p)ostani.
grin1.gif
467716-post_slo.gif

Čist tak kot je res.Nikoli niso stvari samo črne ali bele . Veliko je na vseh straneh slabega ,nekaj pa je tudi pozitivnega.

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Očitno tudi ti ne znaš brat.
frown-1.gif

Vse korporacije navidezno delajo za dobrobit ljudstva, zraven pa imajo večinoma lastne interese, tako cerkev kot znanost kot farmacija. To ti skušam razložit, ampak imaš pretrdo glavo. Pa sej bo.
Kar se kurikula tiče, ministrstvo in ostale komisije stalno spreminjajo nabor znanj, ki se zahtevajo v šolstvu, velikokrat so to tudi kolosalni kiksi. Ne samo pri biologiji, dragi moj, ker to ni edini predmet
shocked-1.gif
. Celotna devetletka je sfaljen pojem, ampak to je že druga tema.

kladu

Pripravnik
10. feb 2010
60
0
6
Citat:
Vse korporacije navidezno delajo za dobrobit ljudstva, zraven pa imajo večinoma lastne interese, tako cerkev kot znanost kot farmacija. To ti skušam razložit, ampak imaš pretrdo glavo. Pa sej bo.

Koorporacije so ustanovljene za namenom doseganja dobicka in vecanja vrednosti premozenja za lastnike. Cerkev naj bi skrbela za svoje ovcice. Pomojem imas bolj ti tezave z razumevanje bistva obeh organizacij.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Bi imela kaj proti tituli farmacevtka?
rolleyes-1.gif

Ker bi bilo fajn, da bi se držala teme. Če ne maraš Jerneja, mu raje pošiljaj grozilna pisma na zasebna sporočila.
grin1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Pa resnično ne vem od kje ti ideja, da ne razumem ekonomske naravnanosti farmacije. Še kako jo razumem, jo pa vseeno vselej gledam v kontekstu in za razliko od mnogih ne pljuvam vsepovprek. Tudi pozitivne učinke vere priznavam. Ne bo me pa nihče prepričal, da ne bi bil svet lepši, če bi ga poseljevali ljudje, ki bi znali razmišljati z lastno glavo in se ne bi prepuščali privzgojenim dogmam.

Tako kot me ne bo nihče prepričal, da bi bil svet lepši, če bi pili čajčke in hodili k homeopatom.

Kar pa mi ni jasno je, zakaj eno zlo opravičuješ z drugim. Oziroma ga skrivaš za drugega? To je debata o srednjem veku - ZLATI dobi naveze vladar-cerkev. Zakaj sedaj mešaš zraven vse ostale slabe stvari? A misliš, da bo potem ena slaba stvar postala kaj manj slaba?
smirk-1.gif

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Ne zagovarjam nobene institucije al pa korporacije, ker od nobene nič nimam. Kot je že ugotovil en uporabnik, stvari niso črno-bele, kot jih nekateri skušate prikazat. Katoliške šole so privatne in niso obvezne. Pustimo zdej, da gojijo hudo uspešne učence in dijake.
evil.gif

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Pardon, moderator. Kar nadaljujte s temo, me je zaneslo. Razširjam obzorja, to je en težek deu.
grin1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Ne zagovarjam nobene institucije al pa korporacije, ker od nobene nič nimam. Kot je že ugotovil en uporabnik, stvari niso črno-bele, kot jih nekateri skušate prikazat. Katoliške šole so privatne in niso obvezne. Pustimo zdej, da gojijo hudo uspešne učence in dijake.
evil.gif

To je spet šala o katoliških šolah kako kvaliteto tam imajo. Pri nas tu vidim, da na škofijski gojijo izjemno kvalitetno marihuano.

Imeli smo škodljive ideologije na naih tleh, katerih smo se rešili in tu Cerkev ni nobena izjema. Komaj smo se rešili marskizma in podobnih predmetov, že bi nam eni spet uvajali predmet "Rdeče kapice".

Game over.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Razširjam obzorja...
17758-icon_confused.gif

Ne razumem. Vse kar si povedala je, da je farmacija zlobna korporacija, da je Jernej skorumpiran kvaziznanstven in militanten ateist in da Cerkev dela dobro za ljudi.

Kaj je farmacija itd, že dolgo vemo, ostali dve točki sta pa res nekaj novega zame. Dvomim pa da komu širita obzorje...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
Tako kot me ne bo nihče prepričal, da bi bil svet lepši, če bi pili čajčke in hodili k homeopatom.
Tudi čez nekaj let ne , ko navadno zavarovanje ne bo več krilo npr. dragega zdravljenja raka?
confused-1.gif

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Kot moderator bi lahko bil bolj objektiven. Farmacijo sem dala le kot vzporednico, da nihče ni brez greha, še enkrat si preberite. Zdej pa nazaj na temo - ah, kdo me bo plačal za moderatorsko delo?
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik capl pravi:

Citat:
Tudi čez nekaj let ne , ko navadno zavarovanje ne bo več krilo npr. dragega zdravljenja raka?
confused-1.gif

Danes zvečer glej na NET TV, s palčko maha in preko tvja pozdravi bolečine. Dlje ko maha manj misliš na bolečino in bolj na praznino denarnice
smile-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Kako okrogla?

Luna je ploskev v obliki kroga, ki jo pol meseca žre hudobni zmaj, drugega pol meseca se pa celi nazaj.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.301
33
48
40
Nekje v naši ljubi kokoški
Še en klasičen potek pogovora z vernikom.

Zame je logično, da cerkev in/ali vera zavira znanstveni napredek. Bistvo vere je "neznanost", torej slepo verjeti neki višji avtoriteti "ker je to resnica", za kar ne smeš imeti dokazov, ker potem nisi vernik.