Kam je izginila človečnost?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.148
3.193
113
Jaz štoparje načeloma poberem ( seveda ne takega ki stoji s sekiro ob cesti
evil.gif
) ker sem tudi sam veliko preštopal. Zadnjič sem ustavil enemu staremu atu kakih 75 let je šel v NM na grob ene prijateljice. Sam sicer nisem bil namenjen na pokopališče ampak sem ga za tistih 5 minut vseeno zategnil tja šel po svojih opravkih ga nazj grede pobral in peljal še domov ( je pa res samo nekaj km iz moje smeri). Bolj gledam na te stvari ker vem kako težko je ko narediš pol poti do cija preden ti kdo ustavi.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Sem jaz tudi včasih štopal, tako da sedaj kar poberem koga, če ni preveč sumljiv. Kaj dosti mi ne more ukrast, tako da glede tega ni skrbi. Sem pa enkrat peljal enega slovaka od ilirske bistrice, na mejo v sežani, čeprav sem sam šel proti celju.

Sicer pa kar pomagam, če me le kdo vpraša za pomoč, sam se ravno ne silim zraven, če ni res očitno. Tud sam dostkrat rabim pomoč od koga, terenska služba pač. Če bi pa vse imel popredalčkano in urejeno, pa mi verjetno ne bi prišlo na pamet da bi komu pomagal, bi pozabil kako je če potrebuješ pomoč. Pa še dober občutek je, če veš da si nekomu pomagal.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ja stanje je vedno slabše, najhuje je ko te lastna družina zavrže.

Evo en primer od danes - 82 letna gospa je bila oslabela, živi sama v veliki hiši in so bili klicani svojci če lahko pridejo k njej za kakšen dan ali dva, tolk da k sebi pride pa ni nihče hotel priti so rekli odpelte jo u bolnico. Otroc so več al manj že vsi v penzionu pomoje bohve kolk vnukov je še v igri.....

Žalostno vglavnem.

retLa

Pripravnik
24. jul 2011
187
0
16
Včeraj sma z punco šla iz pekarne v našem kraju in par metrov nižje je Mercator iz katerega je šla starejša ženska ( leta ne znam ocenit 65-75 i guess ) Nabasana v božjo mater,1 velika vrečka v roki,katera se ji je vtrgala,zraven 1 mala,v drugi roki pa 6pack piva in 1.5L ore. V glavnem,vse ji je padlo na pod 3 metre pred mano. Sem ji pobral vse ter ji omenil da ji lahko nesem do doma,najprej se je "upirala" češ da bo že šlo,naj ji naložim gor,ampak ji je še enkrat vse padlo
rolleyes-1.gif
)

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
hja... folk je nezaupljiv. Vsaka čast tistim, ki ste pomagali ali ste pomoč dobili. Torej, se poštenjaki in dobri ljudje najdejo.
Ampak, če pa naletiš na nekoga, ki dobroto iskoristi, .... na žalost nobenmu na čelu ne piše, da ima dobre namene niti ne da je baraba.