Kakšno ustekleničeno vodo pijete?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
A v bolnišnici? Tam bolje da so na ustekleničeno, pretok do njih bi bil tako majhen, da bi ziher legionela not razsajala
grims-1.gif
Seveda so avtomati kirurško higienični, a ne?
cheer.gif

Sicer obstajajo protokoli tudi za čiščenje avtomatov in kolikor sem gledal, se jih kar držijo. Se pa strinjam, da to tudi ni ravno biser higiene.

FireSnake

Pripravnik
27. avg 2007
49
0
6
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

kolega me je vprašal če lahko prilepim anketo, ki jo rabi za magistrsko, ker bi rabil čimprej čimveč odgovorov.
smile-1.gif
Uau, to bo pa ena "mocna" magisterska naloga
crazy1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne vem če se zmanjša pretok. men dela vse bp. verjetno ej malenksotna razlika, ampak..

sam imam set proizvajalca nobel. prvo mehanski, potem depurator, pa ogljeni, pa uv lampa.

kamenca ni, dreka in praska ni...best off

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.461
7.156
113
pri taščici
Tudi pri nas nic ne plava v kozarcu, pa so kljub temu cevi zabasane. Cudno se mi se zdi da se pumpa dela. Vcasih je bilo treba po nekaj letih razdirat pa pucat, sedaj pa je ze nekaj let mir.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Če nič ne plava v kozarcu in so cevi zabasane... si pomislil na vodni kamen?
Ponekod je v vodi tok apnenca, da se v nekaj mesecih zabaše vsak bojler/grelec/itd ki sogreva vodo, da je treba uporabit kis za pucanje lajtung.
Pri nas je voda za na sliko, a vendarle vsak teden talimo usedline kalcija z jeshom. Ampak nič ne de - voda je "živa", okusna in zdrava (po pripovedovanjih pristojnih inštitucij).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.461
7.156
113
pri taščici
Ni kamen, ker po ceveh je rjava svinjarija, kamen je pa bel.
Kje se ugodno naredi neka pametna analiza. Lahko tudi brez racuna.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Rešeno, ampak za vodo brez okusa pa toliko vprašanj?

Malo Offa na pričevanja o vodah iz pipe: voda povsod v Ljubljani je res pitna in po okusu sodeč kvalitetna vendar ni ista.
Na različnih lokacijah se na inštalaciji pojavljajo različne usedline.
Naprimer v spodnjih črnučah sem zasledil pri čiščenju inštalacije v nekaj let starem bloku vse rjavo od usedlin, pred vtcjem v smeri centra v novejši soseski se večini mašijo filtri zaradi kamna in še bi se našlo. Ne vem sicer čemu to ampak
wink-1.gif

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
V pisarni imamo en buč vode na vodomatu, ki so nam ga dali po selitvi (kao sodi na naš oddelek, pa je še niso razknjižili ali nekaj takega). Vode ni nihče menjal od septembra in lahko opazujemo nastajanje nečesa belega, mogoče gre za kako novo življenjsko vrsto (zelenega mufa še ni), imamo pa svojo zabavo
grin1.gif

Seveda tega ne pijemo, če pride pa kak tečen šef, mu seveda ne branimo
evil.gif

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ni kamen, ker po ceveh je rjava svinjarija, kamen je pa bel.
Kje se ugodno naredi neka pametna analiza. Lahko tudi brez racuna.
Kamen niti ni bel. V bojlerju, ki sem ga zadnjič razdrl, je blo rjavo kot nekakšne puščavske rože, okoli grelcev, 2-3cm na debelo. Samo to je pomojem zaradi temperature - ko se segreje, tudi vodni kamen postane bolj rjav.
Ali pa tudi ne. Recimo, v podzemskih jamah je siga bela, kapniki so pa temno rjavi. Pa je oboje večalmanj kalcij.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Ni potrebno ničesar razbijat. Cela stavba je modularna na jekleni konstrukciji in z visečimi stropovi. Enostavno od glavnega voda potegneš nad "armstrong" ploščami tiste plastične cevi ki so za ta namen in potem samo po steni dol do avtomata.
Če so lahko naredili tako za vsak kavni avtomat (ok, jih je sicer malo manj), ne vem zakaj ne bi še za vodo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.420
1.272
113
IN od stropa do avtomata stolčeš steno, da se tistega šlauha ne vidi? Ker sorry, tisti cevi da visijo okoli je nagravžno.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Uf, jaz bi pa naredil, da se vidijo cevi oz. prozorne in zadaj modre ledice.

Lep dodatek, nekaj inovativnega.
smile-1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
A kabli pa so lahko napeljani okrog in podaljšek par metrov do coolerja? Drugače je pa po vseh stenah kup teh plastičnih kanalov za kable in še eden zraven ne bi prav nič kazil...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.420
1.272
113
Kabel je pa za coolerjem (ker stoji pred vtičnico) in se ga ne vidi ... Vsaj večina coolerjev ki sem jih jaz videl je tako stala.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.420
1.272
113
Pri nas imamo itak le 1 (in stoji pred vtičnico, da ni kablov naokoli) ampak meni se itak kabli in cevi naokoli zdijo kmečki in znak nenatančnosti (tudi firme). Slab znak skratka, da s nekomu j..., kako stvari zgledajo.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Pri nas imamo itak le 1 (in stoji pred vtičnico, da ni kablov naokoli) ampak meni se itak kabli in cevi naokoli zdijo kmečki in znak nenatančnosti (tudi firme). Slab znak skratka, da s nekomu j..., kako stvari zgledajo.
Včasih ne moreš imeti vsega in takrat ima vsekakor uporabnost prednost pred šminko. Res pa je, da obstajajo tudi takšni, ki jim je važno samo kako stvar zgleda pa če je uporabna ali ne (in od takih največ zaslužimo
evil.gif
)

Pa zakaj sploh debatiram o tem s pozerjem?
confused-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.420
1.272
113
Ti kar služi od takšnih. Pri nas jih ni, tako da tu ne bo kakega denarja ...

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ti kar služi od takšnih. Pri nas jih ni, tako da tu ne bo kakega denarja ...
Slovenija je itak manj kot 5% vsega prometa tako da...
Toda verjemi tudi pri nas so (čeprav si v mnogih primerih tega niti ne priznajo/te)
cheer.gif