ksz:
pred leti sem imel priložnost za džabe piti več vrst vode (tista s pipe mije bila težje dostopna, oziroma so dajali samo flaširano)
takrat mislim da je bila Oda, zala, tiha in Edina. Mogoče sem kako pozabil, ali kako narobe napisal.
najbolj mije ustrezala Oda. Takrat sem potem tudi raje na laškem
če pa moram sedaj vodo kupiti v trgovini, pa pogledam ceno nato pa znamko.
ponavadi se trgovskih znamk izogibam, fovoriziram pa costelo, dano, odo... zala je precej na zadnjem emstu.
voda z okusom: redko kdaj, raje navadno kateri dodam sok
doma pa pipa teče (ljubljana, starši in tašča pa lastni -vaški vodovod). čeprav tista pri tašči je nekam drugačnega okusa, vendar ji nekako zaupam, ker je zajeta sredi gozda in nad zajetjem ni "civilizacije"
Voda ima različne okuse predvsem zaradi snovi ki jih pobere po svoji poti skozi plasti zemlje.
Konkretno pir starših se to opazi po nekaj desetletjih na vodovodnih ceveh, ki se "zamašijo". Baje zaradi "železovih" oksidov? ki se nahajajo v plasteh "rdečega" laporja skozi katere teče voda pred zajetjem.
Zanima me kako bi se to odrazilo v raznih filtrih če bi jih namestili. bi strvar zadržali (in se redno mašili) ali bi stvar spustili naprej?