Kakšno ustekleničeno vodo pijete?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.446
3.828
113
davorinm.wordpress.com
Meni se zdi, da to razliko v okusu naredi psiha na podlagi branda, percepcije kakovosti (rekla-kazala), cene in embalaže. Moram enkrat kupit najslabšo (katero?) in Evian ter primerjat.

tincelj

Pripravnik
1. okt 2008
430
0
16
obalca
meni je tudi Evian najboljša. kar se pa tiče slo ustekleničenih vod, pa je bila najboljša Julijana, pa Costela je tudi dobra. in ja, imajo različne okuse.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ne, tu ni psiha. Prav presenečen sem bil nad okusom, ki je nekako "dober"!?, prej sladkast kot kako drugače. Naše ustekleničene vode pa malce grenijo in so "kosmate".

Glede nitastih alg je pa tako, da to pomeni, da je voda onesnažena z nitrati, morda celo s fekalijami, pa alkalni pH ima. Pri nas je žal tako in s fovšijo opazujemo sosednje mesto 15 km stran, ki ima pa izredno dobro vodo in če bi tam živel, nebi Eviana niti povohal!

Sicer poznam malce te naše vode, tudi iz kemijskega stališča, tako da je to to. Pri ustekleničenih je pa enostavno treba zaupati uradnim analizam in svojemu občutku. Žal.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Saj sem napisal da če je sila.

Pa mekani ima samo to na lagerju, tako da je treba vedet, na kaj se pripravit, če povabi na obisk.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.143
321
83
evian - naive

voda voda sem mi je nekajkrat zgodilo da je bil zelo močan priokus po plastiki.
Costela pa ima včasih priokus po snegu
Še najraje Dano

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Pogrešam ustekleničeno navadno vodo v navadnih steklenih steklenicah, ne plastiki.
Sicer večinoma pijem vodo iz pipe, ob večjih deževjih pa zmečejo noter toliko klora, da je nepitna, poleg tega pa vedno pogosteje opozarjajo, da jo je treba prekuhavati. Zato imamo za take primere doma vedno par plastenk.

Vodo v steklenici sem sicer že videla (vendar ne v trgovini), ampak sori, Zala zame ni užitna (beri: vrtina je sredi Ljubljane!)

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.446
3.828
113
davorinm.wordpress.com
A nima Ljubljana eno boljši vod iz pipe
grin1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Ne, tu ni psiha. Prav presenečen sem bil nad okusom, ki je nekako "dober"!?, prej sladkast kot kako drugače. Naše ustekleničene vode pa malce grenijo in so "kosmate".

Glede nitastih alg je pa tako, da to pomeni, da je voda onesnažena z nitrati, morda celo s fekalijami, pa alkalni pH ima. Pri nas je žal tako in s fovšijo opazujemo sosednje mesto 15 km stran, ki ima pa izredno dobro vodo in če bi tam živel, nebi Eviana niti povohal!

Sicer poznam malce te naše vode, tudi iz kemijskega stališča, tako da je to to. Pri ustekleničenih je pa enostavno treba zaupati uradnim analizam in svojemu občutku. Žal.

kaj pa vgradnja filtrov?

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Ok pa šalo na stran. A kdo dejansko čuti razliko v okusu vode različnih znamk.
confused-1.gif

majo
grin1.gif
včasih vem, da so na avtomatih prodajal znamko H2O, voda je bla kr kisla, ogaba od ogabe

mimmy: costela in radenska imata steklenico 0,75 (za leclerc to lahko trdim, za ostale trgovine malo težje, ker nisem nikol iskala) ampak ni vrag da kšni veliki šoping centri nebi imel tega.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Ko smo ravno pri vodah. V avtu sem pozabil 2 plastenki Coca Cole, plastenko Ode in plastenko Oaze. Pri -10 stopinjah je bila Oda in CocaCola močno zamrznjena, Oaza pa popolnoma brez ledu. Lani se mi je podobno zgodilo s plastenko Za Life. Pri več kot -12 ni zamrznila!

In to mi pijemo?!

Drugače pa voda iz izvira, od plastenk pa če je le mogoče Costella. Ali pa vsaj Oda.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.836
11
38
Stara Bučka
Tole zmrzovanje je zanimivo. V avtu imam vedno nekaj plastenk Costelle in Dane (pollitrskih, polpraznih in polnih). Dana nikoli ne zmrzne, Costella pa vedno. To je prišlo na ušesa tudi ženski, ki dela v laboratoriju medicine dela. Naredila je analizo in ni ugotovila nobenih razlik med obema vodama. Zdaj pije samo še Costello. Nekateri pravijo, naj bi bila kriva plastika. Nimam pojma, kje je keč.

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.320
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Zame je Evian izrazito dobra, proti ostalim ustekleničenim vodam pri nas. Naslednja je Dana, pa še vedno nekako "greni".
Pogrešam Julijano.

Pri nas je najslabša voda iz pipe. Če jo daš v akvarij, ti v dveh tednih zrastejo nitaste alge...

Amm... to o vodi iz pipe in akvarijih pa ne bo držalo. Sem dolgoletni akvarist in v večih akvarijih, ki jim imam uporabljam vodovodno vodo in v nobenem nimam problemov z algami. Akvarij je ekosistem v malem in marsikaj vpliva na pojavo alg.
ps. edino za mehkovodni akvarij uporavljam RO, saj si lahko "delam" vodo po želji.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Bo kar držalo, če si akvarist, tudi veš o nitastih algah, kako je z njimi. Saj sem nekje zgoraj napisal. Če imate pri vas v Lj bolj kvalitetno vodo, je pa prav in lepo in potem ne potrebujete ustekleničene. Za pohvaliti prejšnje župane, ki so bili dovolj modri.
Pred leti sem delal analizo naše vodovodne vode (moja pipa in ni Lj) in je med drugim pokazala trdoto 24 dH in pH 8,4 !!! Tudi BPK je bil.
V zadnjih letih je malce bolje in je pH okoli 7,6 trdota pa 16. Če je dolgotrajna suša, se pa tudi BPK pojavi in lahko računaš, da bo takrat iz te vode še kaj drugega potegnilo in ne samo nitaste alge. Saj počasi obnavljajo infrastrukturo vodovoda, ampak s tem tempom ne bo urejeno nikoli.

Pod takimi pogoji mi ni žal plačati za Evian 2x več kot za druge ustekleničene vode, čeprav tudi to ni ziher. V moji zgodovini so se analize za javnost vedno potvarjale! Včasih ni dobro če preveč veš...

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Kakšno vodo?

Večkrat brez okusa, občasno z okusom, če se mi zalušta in ohlajeno.

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
ksz
Zase lahko trdim, da imam zelo izostren okus za vodo. V Medvodah mi nikdar niti na kraj pameti ni prišlo, da bi kupila ustekleničeno vodo, ker je bila voda iz pipe čudovita. Dišala je po svežini kot izvirska voda nekje sredi gora.
Tu v Murski Soboti in okolici ima voda okus po rjastem železu, pa ni nobene razlike, če jo piješ iz pipe oziroma vodovoda, ali tisto, ko smo na vrtu sami zabili cev in naredili črpalko, torej podtalnica. Poleg tega tu v Mursko Soboškem okolju tako zelo klorirajo vodo, da si po tuširanju skoraj spraškaš kožo s telesa, če se po tuširanju takoj ne namažeš s kakim oljem za telo.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
stekleničene vode brez okusa ne kupim nikoli, razen na morju, oz. na lokacijah, kjer voda iz pipe dejansko ni pitna

ko pijem vodo je iz pipe

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Tudi jaz sem opazil, da ima Evian sladkast okus, medtem ko so "naše" ustekleničene vode bolj nevtralne in/ali kisle. Ampak meni ta sladkobnost ni všeč, oziroma me asociira na postanost.

Poleg tega se je treba zavedati tudi raznih snovi, ki se izločajo iz embalaže v vodo. Trenutno je sicer še prezgodaj za neke konkretne zaključke, kaj je pod črto manj in kaj bolj škodljivo, ampak vseeno.

Sam prisegam na vodo iz pipe (Ljubljana).

Še koga moti razmah raznoraznih avtomatov za ustekleničeno vodo? Zakaj se raje ne postavi filtrov in pretočnih hladilnikov in se vse skupaj priklopi na vodovodno omrežje?

Oziroma zelo pozdravljam novosti v smislu javnih pip za pitno vodo po Ljubljani! Pozimi sicer ne obratujejo, jih je pa že kar nekaj po centru mesta in okolici.