Glede na definicije iščeš (izkušnje imam z elanom ker smučam cel lajf na njemu...jbga patriot ) GSX smučko...oz izpeljanko iz nje....amphibio...
Oziroma enak model glede na željeno znamko smučke...
Recmo če si BAJS...rabiš GSX (dual titanium) ...če si lažji samo GS (mono titanium)...enako če si agresiven smučar rabiš tršo smučko...če smučaš bolj ko boby palčka pasivno potem raje GS
Če si agresiven rekreativec amphibio 14....če si bl padiven 12...in na dol...
To da greš čez vse terene še ne pomeni da rabiš GSX ampak lahko si sam mal pijan al pa jebiveter pa se pač ne bojiš poškodb...
Išči v smeri kamor sem nakazal...za druge znamke poišči njihove ekvivalente...
...in predvsem išči dneve kjer bodo isposojali opremo na smučišču (Krvavec Rogla nassfeld...itd) on sprobaj v živo...
Nevem kako je pri novih sedaj...ampak do pred 15leti (ko sem si kupil nove elan SLX) so ble kante iz tovarne u nulo...
Prvo leto nisi rabil lih neki tikat...če si mel kake tuje znamke z kaljenimi kantami (fischer plasma edge....pa vse razen elana ma kaljene) je šlo tudi drugo sezono še kar ok na začetku...
Ne vem kako je pa zdaj...najbrž dobiš dile še vedno nabrušene iz tovarne?
Ja ok...alter scena
90...89...88...87...narediš da prime....ČE ZNAŠ
Raje brusim na 90 pa imam smučke "do konca"...po 15+ letih bo počas čas za nove...kante pri pancerju so za las debele...pa tudi vezi že kar šklopotajo...kilometrina
3200eur vs 800eur...ni računice...razen če so sponzorske...
pelješ se že....zaviješ pa bolj ne...oz bi moral osvojit križajevo tehniko poskakovanja...upam si stavit da si prava maskota ko prideš na smučišče
Pa da ne bo pomote...sem celo probal smučat na takih...fotr je učitelj smučanja in je mel 2je take RC...ene plave RC (starejši model) pa pol take bele comprex RC titanium C...210cm...
1x stopil direktno iz carving dil na te sulice...muke isusove
A ti misliš da se pred carvingom ni smučalo, da se je vozlo samo naravnost?
Seveda se je, pa tudi kurilo se je na kolm, jedlo z rokami in sralo na štrbunk. Kar pa še ne pomeni, da te smuči niso bolj primerne za fižol privezat kot za smučat.