Kako združiti religije

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Kaj se kregata, nič vzet, nič dat, samo izenačit z navadnimi državljani.
8888 Ne primerjaj funkcionarje nekega društva iz tujine s slovenskimi kulturniki.

I

Izbrisan uporabnik #488

Slovenske Cerkve ni oziroma so jo tvoji uničili, ko so pokristjanjevali.

B81

22. jul 2007
37.941
11.130
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi: bemtiš...
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Kaj ti ni jasno, to je Slovenska Cerkev!

evil.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
OK, naj bo slovenska, vseeno mi resnično ni jasno, zakaj bi morali mi plačevati za prispevke duhovnikov. Naj cerkev ustanovi fond na nivoju države iz katerega bo plačevala te dajatve svojim duhovnikom in redovnicam. Ravno tako, kot mi resnično ni jasno, zakaj so cerkvena podjetja oproščena davka.

PS: kakšni so pogoji za registracijo verske skupnosti?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.072
6.262
113
blizu močvirne prestolnice
Katera podjetja so oproščena davkov? Cerkev čisto vse plača, v Cerkvah imajo industrijski tok, zemlja, vse se plačuje. Tako da brez sprenevedanj prosim!

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Sem že našel:
http://www.arhiv.uvs.gov.si/si...osti/index.html

Zdaj pa naprej, registriramo versko skupnost, katere temeljni nauk bo verovanje v kakšnega tuzemskega boga, ker sem se jaz to zmislil, bi bil lahko jaz prvi tuzemski bog z mandatom enega leta, po preteku enega leta bi me nasledil kdo drug... Ostale pravljice se bomo kasneje zmislili, namesto blagoslovljenega vina bi imeli dobro uležan per domače slovenske proizvodnje, namesto hostje pleskavico s kajmakom poleti in pečeno kranjsko klobaso s kislim zeljem pozimi.

Glavni cilj cerkve bi bil, da pod njeno streho prenesemo svoja podjetja in poslujemo na enak način, a veliko bolje (kdo bo nam dal take puste kredite) kot razni Zvoni in Vrtnarije. Oproščeni bomo davka, prispevke nam bo plačevala država (OK, za trenutnega Boga bomo sami zbrali), lahko ustanovimo še šolo, da bodo naši otroci obvarovani guncanja levo desno. Slogan bo enak, kot druga vrstica mojega podpisa.

I

Izbrisan uporabnik #488

Tu se pojavi vprašanje dejavnosti Cerkve, na podlagi katere služi in to je prevara.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Ne, pač pa je treba znižati število kulturnikov, ki so upravičeni do penzije.

Glede borcev se bi moral pa problem v naslednjih 10 letih itak sam od sebe rešit. Ker jih ne more bit veliko, ki so se borili leta 45 in bodo 2022 še živi.

Borcev resda ni veliko, je pa zato skoraj 25 000 borčevskih penzij.
tongue-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jaz bi pa ukinil vero..objekte bi nacionaliziral..naredil iz njih muzeje umetnosti.

vero pa spravil na nivo hobija.

tko k radioamaterji, ljubitelji praženega krompirja..pa te fore.. pa nbenih velikih shodov.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Povej?

Čudno, da si želiš 90 let življenja, ko pa tvoji prevarantje učijo kako je v nebesih lepo in boljše. Bi si mislil,da jim verjameš in si želiš čimprej tja, kjer boš živelj v brezdelju in užival.

hysterical-1.gif

Veš, saj so bili dovolj brihtni in pomislili na skupinske odhode v smrt. Zato so samomor izključili iz tega paketa, tako da samomorilec nima vstopa v nebesa, tudi pri pogrebu so neki zapleti, da duhovnik ne pride. No, z denarjem se da menda tudi to urediti.

Lahko pa nam 32 več pove o tem.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik softi pravi:
jaz bi pa ukinil vero..objekte bi nacionaliziral..naredil iz njih muzeje umetnosti.

vero pa spravil na nivo hobija.

tko k radioamaterji, ljubitelji praženega krompirja..pa te fore.. pa nbenih velikih shodov.

Citat:
Kampanja proti veri je dosegla vrhunec leta 1960. Z vzgledom kitajske kulturne revolucije, Hoxha izvaja agresivno kulturno-prevzgojo proti verskim praznoverjem, kakor ga imenuje in študente pozove k antiverski misiji. Do maja 1967 so zaprli 2.169 cerkva, mošej, samostanov in župnij in dosti jih je bilo preurejenih v kulturne centre za mlade, športne objekte, muzeje, zapore ali pa so jih do tal porušili. Mladi so dobili nalogo ustvariti prvi ateistični narod na svetu.

Preobrazba ni uspela
evil.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
- v ustavo zapisat prepoved vsakršne verske vzgoje v javnih šolah

Pomojem bi pa ravno verska vzgoja morala biti obvezna v vseh javnih šolah. Seveda verska generalno, ne RKC vzgoja...
smile-1.gif

Argumenti verskih eminenc največjih štirih verstev v Sloveniji proti zakonu so pa seveda v najboljšem primeru smešni, v najslabšem pa gnusna žalitev za vse, ki nimamo opranih možganov.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Se ti zdi verovanje, vera in cerkev tako vseobsegajoče, da bi moralo imeti svoj predmet ali bi to integriral v enega od že obstoječih?
Za 8888 in ostale aparatčike, argument, da smo imeli včasih predmet STM in bi zatorej lahko sedaj imeli verouk v taki ali drugačni izpeljanki, ne vzdrži, ker smo režimsko šolstvo načeloma prerasli.

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik diva pravi:

Se strinjam. Država in cerkev nista za skupaj. Vsaka naj svoje posle vodi ločeno. Tisti, ki je veren in želi hoditi v cerkev, naj to plačuje sam, ne pa da se sredstva črpa z davkoplačevalskega denarja. Tako prispevaš, če si veren ali pa ne. Jaz ne vidim smisla.

Se strinjam. Verni naj si sami financirajo vero in verske institucije. Je pa žal tako, da se v državi najde denar za marsikaj...pazi to, recimo za pokojnine udeležencem španske državljanske vojne
bonk.gif