Kako združiti religije

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, bi jim lahko organizirali skupinski odhod v nebesa.

@32 si za to?

Lahko izbereš način skupinskega odhoda.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.072
6.262
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Ne skrbi, niste zmogli v 50 letih! Mi smo trdni in Kristus premaga vse vaše Marxe, Engelse, Broze, Staline.... 2000 let je res dolga doba, to vi ne boste nikoli doživeli!
Heh... Vedno manj vas je
evil.gif

To ti misliš, toda večini se ne da ukvarjati s takimi kot si ti. Veš na koga me spominjaš, na tistga osla iz Šreka
evil.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.153
-8.771
113
Tisti osel je še pameten, v primerjavi s tabo. V pravljične osebe že ne veruje
hysterical-1.gif

Sej vem, da boli, sam jebat ga, izumirate. Žal le prepočasi

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

diva

Pripravnik
10. mar 2011
112
0
16
34

Se strinjam. Država in cerkev nista za skupaj. Vsaka naj svoje posle vodi ločeno. Tisti, ki je veren in želi hoditi v cerkev, naj to plačuje sam, ne pa da se sredstva črpa z davkoplačevalskega denarja. Tako prispevaš, če si veren ali pa ne. Jaz ne vidim smisla.

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz sem sicer še za malo bolj strogi pristop in sicer pri nas je goljufija kaznivo dejanje, enako tudi piramidne igre.

Bi skoraj morali uzakonit tudi kaznivo dejanje zlorabe vere kot smo tej zadevi priča pri nas.

Ker to niso samo "lokalni" spodrsljaji, ampak hude sistemske "napake".

diva

Pripravnik
10. mar 2011
112
0
16
34
Vero se je zlorabljalo skozi celotno zgodovino za dosego političnih ciljev in še naprej bo tako, vse do tedaj, ko bodo verniki nehali podpirati verske predstavnike zaradi tega, ker so kao ''poklicani od Boga''. Če bi bili ljudje dovolj razumni, bi verovali v sebi in molili doma. Tako pa dopuščajo, da se krade iz žepa davkoplačevalcev v smislu ''sej bo bog povrnil''. Smisel vere ni transakcijski račun.

Pa tudi kar se tiče mešanja cerkve in politike...
Ko sem bila še čisto majhna, sem se vedno smejala Rodetu, ko se je ob vsakem malo bolj odmevnem političnem dogodku vsedel na svoj stol zraven neke mizice in začel komentirati (še zdaj mam sliko v glavi
smile-1.gif
)... čudi me, da ni sodeloval ob imenovanju ministrov in jih blagoslavljal. Če ne bi bil oblečen v škofovska oblačila, jaz pri tistih letih sploh ne bi vedela, da je škof, ampak bi mislila, da je politik.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.072
6.262
113
blizu močvirne prestolnice
Rode je bil najboljši škof v zadnjih 80 letih, saj zato je tudi prilezel daleč.
Kar se tiče denarja, te Cerkev ne sili da ga daš, lahko vsako nedeljo ali meed tednom hodiš pa ti ni treba dati niti ficnga! Državi pa moraš dajati in kaj imaš od nje, same tatove med politiki, gospodarstveniki...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
če bi bil rode 70 let nazaj, bi izbiral ministre in maševal na plečnikovem stadionu

je upal, da bo tudi sedaj lahko, no, v svojih časih, pa je hvala bogu rdeča zalega dala dosti odpora

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
sam si iskal.

1. ne namakaš dobr
2. ne piješ dobr
3. ne kadiš
4. ne lumpaš in ne veseljačiš

-1. delaš
-2. preveč ubogaš

to je to. razlago pa lahko tudi podam.

se dobro, da je povprecna starost meniha najbolj uboznega in strogega reda v katoliski veri - Kartuzijanov dobrih 90 let.
cheer.gif
popolna odpoved mesu, alkoholu, 3x3 mesece letno strogi post (1 obrok dnevno, sicer 2 obroka (!) vegi) + 40 dni posta na leto ob vodi in kosu kruha na dan za pokoro, celibat, 6h dnevno studiranje, 6h dnevno meditacija, 2x3h spanja ponoci, ostalo delo - na vrtu in vzdrzevanje samostanov in ob nedeljah pocitek. Velja stroga klavzura (izoliranost od zunanjega sveta), samostani so samozadostni z oskrbo.

grims-1.gif

ja. oni imajo dodatno opcijo

orgije, mlado meso...ti pa verjami zgodbicam

Iz uradne spletne strani kartuzije Pleterje:

Citat:
Kartuzijanke (redovnice)

Tudi redovnice imajo svoj generalni kapitelj, katerega se udeležijo tudi general menihov in tisti patri, ki izvršujejo vizitacijo v sestrskih hišah.
hysterical-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik diva pravi:
Če ne bi bil oblečen v škofovska oblačila, jaz pri tistih letih sploh ne bi vedela, da je škof, ampak bi mislila, da je politik.

Je pa (bil) lobist.

Marsikak gospodarstvenik je romal k njemu. Z dragocenim darilom seveda. Kajti kardinal je v Vatikanu cenjen toliko, kolikor so vredna darila. In Rode je (bil) cenjen zelo visoko.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.153
-8.771
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Rode je bil najboljši škof v zadnjih 80 letih, saj zato je tudi prilezel daleč.
Kar se tiče denarja, te Cerkev ne sili da ga daš, lahko vsako nedeljo ali meed tednom hodiš pa ti ni treba dati niti ficnga! Državi pa moraš dajati in kaj imaš od nje, same tatove med politiki, gospodarstveniki...
Fino, torej se lahko neha državno financiranje cerkeve ane?
smirk-1.gif

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

diva

Pripravnik
10. mar 2011
112
0
16
34
Citat:
Je pa (bil) lobist.

Marsikak gospodarstvenik je romal k njemu. Z dragocenim darilom seveda. Kajti kardinal je v Vatikanu cenjen toliko, kolikor so vredna darila. In Rode je (bil) cenjen zelo visoko.

No, saj med vrsticami sem malo ciljala tudi na to.