Kako združiti religije

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Jaz sem sicer še za malo bolj strogi pristop in sicer pri nas je goljufija kaznivo dejanje, enako tudi piramidne igre.

Bi skoraj morali uzakonit tudi kaznivo dejanje zlorabe vere kot smo tej zadevi priča pri nas.

Ker to niso samo "lokalni" spodrsljaji, ampak hude sistemske "napake".

Hm, jaz sem še bolj strog in menim, da bi moralo biti kaznivo dejanje tudi objavljanje slabih potopisnih fotoreportaž.
tongue-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Jaz sem sicer še za malo bolj strogi pristop in sicer pri nas je goljufija kaznivo dejanje, enako tudi piramidne igre.

Bi skoraj morali uzakonit tudi kaznivo dejanje zlorabe vere kot smo tej zadevi priča pri nas.

Ker to niso samo "lokalni" spodrsljaji, ampak hude sistemske "napake".

Hm, jaz sem še bolj strog in menim, da bi moralo biti kaznivo dejanje tudi objavljanje slabih potopisnih fotoreportaž.
tongue-1.gif

Daj seronja, odjebi s svojimi kulami in se preseli v Albanijo, če ti je tako všeč.
bonk.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik diva pravi:

Se strinjam. Država in cerkev nista za skupaj. Vsaka naj svoje posle vodi ločeno. Tisti, ki je veren in želi hoditi v cerkev, naj to plačuje sam, ne pa da se sredstva črpa z davkoplačevalskega denarja. Tako prispevaš, če si veren ali pa ne. Jaz ne vidim smisla.

Se strinjam. Verni naj si sami financirajo vero in verske institucije. Je pa žal tako, da se v državi najde denar za marsikaj...pazi to, recimo za pokojnine udeležencem španske državljanske vojne
bonk.gif

Saj se bo našel tudi za tiste, ki so bili v Bosni, na Kosovu, v Afganistanu, Iraku itn...
bonk.gif

S tem, da so se "španci" borili za ideale, ti naši pa so šli tam zaradi plače.
priden.gif

Koliko je (bilo) prvih, koliko je slednjih?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Aja, zakaj potem pošiljajo levičarji svoje otroke v verske srednje šole?
Ne vem, me ne zanima, verjetno zato, ker se, tko kot še marsikdo, obračajo po vetru in ker je to sedaj moderno ter "primerno". Jaz se imam za levičarja (ne politično, po prepričanju) in otroka ne bi NIKOLI poslal v katoliško šolo.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Kako je bila financirana teološka fakulteta od 1945-1991, oz. kje se je šolal slovenski kler?

Dobro, par izjem je šlo uživat v tujino...