Kako uradno updatat Android?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Trenutno je verzija 2.3.3 , vgrajeni update na telefonu updata neke minorne stvari, še vedno je verzija 2.3.3.

Samsung Galaxy Ace.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kako preširoko?

Imam telefon z firmware A in bi rad updatal na novejši firmware B. Ne vem, kak bi lahko to "zožil".

Za Nokio sem recimo šel na njihovo web stran, dolpotegnil Firmware Updater, povezal telefon s PC-jem in nekaj krat kliknil "Next".

A pri Samsungovih aparatih ne gre podobno?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja. Preberi prvo sporočilo v temi.
wink-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.511
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kako preširoko?

Imam telefon z firmware A in bi rad updatal na novejši firmware B. Ne vem, kak bi lahko to "zožil".

Za Nokio sem recimo šel na njihovo web stran, dolpotegnil Firmware Updater, povezal telefon s PC-jem in nekaj krat kliknil "Next".

A pri Samsungovih aparatih ne gre podobno?

V naslovu teme si zapisal "Kako uradno updatat Android"... Android je operacijski sistem... ki ga uproablja precej proizvajalcev... od Samsunga, HTCja, LGja, in se cel kup drugih proizvajalcev ... In splosnega odgovora, kako nadgradit Android NI ... ker ima vsak proizvajalec to implementirano po svoje... pri nekaterih gre preko menija v samem OSu, pri drugih preko ustreznega softvera... pri tretjih pa recimo tega sam sploh ne mores narediti... ali pa sploh ne dobijo nobene nadgradnje... V slednjo skupino sodijo predvsem razni cungalunga kitajski proizvajalci...

Za tocno tvoj model, sem ti podal linke, kako to lahko naredis... To, cemur ti pravis "uradno", si ze naredil... drug "napol uraden" nacin je opisan v povezavi, ki sem jo prilepil ... Ce tudi to ne gre, preostane se servis. Neuradni nacini (nalaganje neuradnih "doma pecenih" firmware-ov) pa so opisani tukaj >> http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1167

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Uradna pot je, samo ti ne bo našlo updata, ker delajo različne firmware za različne operaterje. Nove verzije pa potem ponavadi ni za točno ta fork firmwarea. Se pa najd kak generičen, samo ta ne gre potem avtomatično.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
In kaj je narobe z "Uradno verzijo" , ki jo proizvajalec objavi na svoji spletni strani?!
17758-icon_confused.gif

Razen, če je zate uradno to, da neseš na servis in plačaš za storitev, ki jo lahko opraaviš sam?!
rolleyes-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.511
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
In kaj je narobe z "Uradno verzijo" , ki jo proizvajalec objavi na svoji spletni strani?!
17758-icon_confused.gif

Razen, če je zate uradno to, da neseš na servis in plačaš za storitev, ki jo lahko opraaviš sam?!
rolleyes-1.gif

Mogoce je problem v tem, da je ne objavi na svoji uradni spletni strani...
confused-1.gif