Kako težko bi bilo registrirati električni skuter?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
NiMH ni nujno slabo. NiMH baterije delujejo v Toyotah RAV4 EV že desetletje z prevoženimi 60.000+ miljami. So tehnologija, ki dokazano preživi, kar pa ni nujno za LiPo. Recimo, tudi polnjenje LiPo-tov z 1C ni priporočljivo, če jim hočeš podaljšati življensko dobo. Za tak tok se bo treba obrniti na LiFePo4, ki so pa težje od LiPO-tev.

Citat:
V kolikor veš, kako delati z njimi, so baterije super in se odražajo z dolgo življensko dobo in majhno izgubo kapacitete.
Ja. če jih boš praznil samo do polovice ali še manj (torej da je polnost baterijie na 50%).

LiPo baterije niso silver bullet. Vprašaj lokalne modelarje, koliko ciklov jim zdržijo LiPo-ti ;-) (cca. 200)

Je pa res, da potrebuješ A kategorijo za Vectrix.

No, kupi ga, pa nam ga boš lahko pokomentiral :) Me zanimajo izkušnje iz prve roke.

tkma

Zelenc'
15. dec 2008
15
0
1
to pa pol ni kaj preveč spodbudno sploh še cena 890€, oziroma po prednaročilu 750€, samo je treba čakat do 45 dni,
se pravi da bo treba poiskat kaj bolj konkurenčnega iščem nekaj podobnega
ma kdo kak predlog
LP

Nazadnje urejeno:

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Kolikor sem videl je sedaj tale Alpha v Mercatorju za 690 EUR in očitno imajo na zalogi. Ob vnovčitvi 1.100 Mercator pik.
Sicer pa ni nujno, da je tole slabo. Pač je za tako ceno in se pozanimaš za ceno baterije in če ta ni huda, potem samo go for it. Verjetno bo prihranek še vedno občuten. Mene bi bolj skrbelo, da baterija še prej izgubi del kapacitete in potem je tisto res neuporabno.