Pr men je blo ravno kontra kot pri tebi. Skuhal me je sam eno noč in zato se mi pomoje vleče še zmeri. Je blo pa dva dni tko k bi mel tank parkiran ja seb. Večino časa je pa glavni občutek, da mi ni nič, ampak ne morem pa nič. Čudn.Tahuj je blo včeri zvečer, upam da pri tem tudi ostane.
Nisem glih vajen vročine 39+ zato pa pravim da enga starca tole zlahka odnese. Men je blo pa čudn zakaj me stalno zebe.
kalbo kako je pri vas?
Meni tako rekoč nič.
Tišči v glavi kot po parih pivah, tišči čez prsni koš kot bi se hotela pljuča zlepit, vročine nobene,...
Žena in najmlajša sta šli danes na testiranje in sta obe positivo - je že na kavču.
Še nazaj na temo (kako sem se kratkočasil z korona virusom) - očitno je bilo na TV, da sem bolan, ker se pred vrati kar nabirajo računalniki in podobna ropotija za katere nikoli nisem imel časa
No ko sem nosu fasngo po štengah v tem stanju po "parih pirih" sem se sam sesedu. Pol nisem bil več pogumen.Meni tako rekoč nič.
Tišči v glavi kot po parih pivah, tišči čez prsni koš kot bi se hotela pljuča zlepit, vročine nobene,...
Žena in najmlajša sta šli danes na testiranje in sta obe positivo - je že na kavču.
Še nazaj na temo (kako sem se kratkočasil z korona virusom) - očitno je bilo na TV, da sem bolan, ker se pred vrati kar nabirajo računalniki in podobna ropotija za katere nikoli nisem imel časa
A je bilo to kadarkoli na kateri od tiskovk objavljeno?
A se je vlada potrudila, da bi to informacijo dala predvajati kakšen teden po ureditvi na portalu (se pravi po 11.11.2020 - glej datum protokola) pred vsakim dnevnikom, nato pa vsaj enkrat tedensko?
In ja - se celo delno strinjam, da bi RTV to lahko samostojno objavil - a še vedno je odgovornost vlade (njenih ministrstev), da poskrbi za ustrezno obveščenost svojih državljanov. In ne mi zdaj priti z idejo, da bi se moral vsak sam pozanimati.
Mimogrede - moja “zadnja informacija” je bila, da je “službeni zdravnik” (delo in šport) odgovoren za izdajo bolniških listov in da naj delodajalec sam ureja. Moram takoj po praznikov potipati kadrovnico ali so moji dejansko na tekočem.
To je največja neumnost covid ukrepov - kot da je delodajalec kriv za okužbo? Predpostavim seveda da se je držal navodil NIJZ. In zato okuženi v pogovoru z NIJZ tudi navajajo vse možne in nemožne vire okužb izven delovnih mest.Pri nas je delodajalec izdal navodila za zaposlene, kako postopati v različnih primerih. Zaposlenemu v končni fazi ni potrebno vedeti, kdo nosi stroške karantene in morebitne višje sile - to mora vedeti delodajalec. O ukrepih obveščajo ZDS, GZS, raznorazni računovodski portali itd. "Služben zdravnik" oz. medicina dela in športa ne izdaja bolniških listov, temveč odloča o tem, a je karantena potrebna ali ne - in če je, izda ustrezno potrdilo. Bolniške liste izdajajo kar osebni zdravniki sami - v primeru pozitivnega testa se izda 08 - Izolacija (strošek krije ZZZS), razen če gre za okužbo na delovnem mestu, potem je 04 in strošek nosi delodajalec (potrebno izpolniti poškodbeni list). Tega, da se višina nadomestil spreminja iz meseca v mesec, pa sploh ne bom komentiral... vlada je res...eh.
To je največja neumnost covid ukrepov - kot da je delodajalec kriv za okužbo? Predpostavim seveda da se je držal navodil NIJZ. In zato okuženi v pogovoru z NIJZ tudi navajajo vse možne in nemožne vire okužb izven delovnih mest.