Kako se spopadate s skrbmi, sekiranjem, stresom?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Par takih v sefu met, pol pa nekje veš da si krit pred 90% težav.

gold-bars-775426.jpg

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Se nikakor ne strinjam. Na faksu smo ga sicer res veliko bolj žuriral, samo je nad glavo vedno visel meč nekih izpitov, ki bodo prišli kmalu. Samo en konkreten izpit (pa jih je bilo kar nekaj) mi je gotovo pobral več živcev kot cel šiht dosedaj.

Šiht je pa samo šiht. Zgodnje vstajanje se navadiš, še ni nobenega pobralo od tega. Jaz osebno sem se navadil iti recimo dvakrat tedensko še na rekreacijo pred šihtom. Itak jaz osebno še, če grem žurat do jutra, sem tam ob 10ih že pokonci, sicer pa ob vikendih nekje med sedmo in osmo uro. S časom ugotoviš, da je največja izguba časa ravno spanje, najbolj brezvezen dopust je pa tisti, ki ga vzameš samo zato, da boš doma počival.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Odvisno kakšen šiht imaš. Ko ti "veliki" ljudje zaupajo en kupček denarja in pričakujejo rezultate, ti pa imaš pri tem ogromno težav in nočeš napol delat, ker bo na koncu za tabo prišlo...živci se trgajo.

Pač malo se moram posekirat potem pa reči dosti sekiranja, iščimo rešitve. Imam podobne izkušnje kot ostali, da se dostikrat sekiram za brezveze, ker se dobro izzide.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Zelo pomembno je, da dobro jes, veliko kuhane hrane, cim manj junk fooda, vitamini, minerali itd. Kofeinske zadeve (kava, red bulli, mocni caji), to vse mora ven. Najraje kaksna kamilica, meta itd.
Veliko gibanja, sprehajaj psa, nimas svojega, vzami od sosede, ce je scene vsaj malo simpaticno. Druzenje s pozitivni ljudmi, ki te ne obremenjujejo prevec. Pomagajo tudi duhovne vaje (molitev, meditacija, sproscanje, joga v tisto kar pac verjames). Sedaj je pomembno sonce, sonce omogoca razvoj hormona "srece". Najdi si hobi oz. nekaj kar te veseli oz. kar ti bo zaposlilo misli. Mogoce se vpises v kaksne sport, kjer bos lahko sproscal napetost.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.978
40
48
...pa predvsem: Ne gledat POP TV in FOX NEWS.
wink-1.gif
Ko so reklame po TV, je prava tipka na daljincu MUTE.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Evo ti mojster eno tehniko, s katero se lahko zelo učinkovito znebiš stresa in negativnih misli:

Shai

Fizikalc
25. maj 2009
1.205
0
36
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
V bistvu moraš samo dojeti, da se bodo stvari popolnoma enako odvile če se boš sekiral in če se ne boš. Ker trud nima nobene veze z sekiranjem in živciranjem. Razlika bo samo v tem, da si ne boš delal dolgoročne škode z nepotrebnim stresom.

Boljše se ne da kratko in jedernato napisat!
zmaga.gif

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Se nikakor ne strinjam. Na faksu smo ga sicer res veliko bolj žuriral, samo je nad glavo vedno visel meč nekih izpitov, ki bodo prišli kmalu. Samo en konkreten izpit (pa jih je bilo kar nekaj) mi je gotovo pobral več živcev kot cel šiht dosedaj.

Šiht je pa samo šiht. Zgodnje vstajanje se navadiš, še ni nobenega pobralo od tega. Jaz osebno sem se navadil iti recimo dvakrat tedensko še na rekreacijo pred šihtom. Itak jaz osebno še, če grem žurat do jutra, sem tam ob 10ih že pokonci, sicer pa ob vikendih nekje med sedmo in osmo uro. S časom ugotoviš, da je največja izguba časa ravno spanje, najbolj brezvezen dopust je pa tisti, ki ga vzameš samo zato, da boš doma počival.
LOL, ti si pa zlo tesko zdelal koker kaze

drgac pa sej ni cudno, da mamo tako slabe nizke gradnje, ce jih kreirajo in spuvajo struckoti, ki jim je "siht ko siht" in edino kar se je treba navadit je jutranje vstajanje
uf-1.gif

pa teb seveda ni poretbno uzet dopusta da si odpocijes, ker ti se odpocijes ze v sluzbi
priden.gif

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Jest se ga občasno napijem. Pomaga.
No, pri družini ne. Matka skoz *****, da sem isti, kot fotr, durh na glavo
bonk.gif

Pa nisem, 1x na 14 dni, to je za slovence minimum.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik matix pravi:
Preprosto vprašanje.. kako se spopadate s tem in kako to vpliva na vaše življenje? Se velikokrat obremenjujete s tem, kako se bo kakšna stvar končala? Vas nauspeh psihično potolče?

Sem flegmatik, tako da živciranje pri meni ne obstaja. Se niti ne splača. Uredis problem pa je.
Kriza na faksu si rekel. Se učiš? No torej delaš vse kot mora bit, in če ne naredis pač jebiga. Gres ponovno.

izživcira me kvečemu lahko baba od časa do časa in pa splošna človeška neumnost, amapk nekako vdihnem, si rečem
da sem pametnejši pa je to to.

sekirat se ne splača, ni računice.

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik matix pravi:
Preprosto vprašanje.. kako se spopadate s tem in kako to vpliva na vaše življenje? Se velikokrat obremenjujete s tem, kako se bo kakšna stvar končala? Vas nauspeh psihično potolče?

To temo sem odprl, ker opažam, da mi razne stvari večkrat po nepotrebnem načenjajo živce. Recimo, zdajle imam manjšo krizico na faksu, pa se skoz sekiram, kaj bo, če bom naredu, kaj bo, če ne bom itd itd. Zgolj eden izmed primerov. Vem - da so take stvari, gledane v širšem smislu življenja, skoraj zanemarljive. Izkušnje so mi pa tudi pokazale, da je "sekiranje" čisto brez veze, ker se je na koncu zmeraj dobro izšlo.

Najbolj mi gre na k*rac to, da se zavedam, da imajo nekateri veliko večje težave od mene (so bolni, zgubijo družino, jim potres poruši dom, karkoli) in da se najprej rešuje tiste probleme na dosegu roke in ne tiste v prihodnosti, kljub temu pa jaz še vedno dovolim, da se mi razne take stvari vsidrajo v podzavest in me sekirajo. Iščem recept za jebiveterstvo..anyone?
smile-1.gif

Kdor se povsem zaveda moči pravilnega razmišlanja, razume , da se človel lahko spremeni in obvladuje svojo lastno usodo na vseh področjih.

Tvoja resničnost kakršna je v tem trenutku ali tvoje zdajšnje živlenje je posledica tvojrga dosedanjega razmišlanja. Vse to se bo povsem spremenilo ,ko boš začel spreminjati svoje misli in občutke. Človek večinoma razmišlja o stvareh katere noče da se mu dogajajo.
In potem se te stvari neprestano dogajajo v tvojem živlenju. Tisto čemur se boš upiral tisto bo vztrajalo. Začni razmišljat o tistih stvareh katere si želiš in vztrajaj. Tisto kar si um zamisli lahko tudi doseže na vseh področjih zdravje ,sreča, denar itd.

akiva

Pripravnik
21. jul 2007
209
0
16
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Tvoja resničnost kakršna je v tem trenutku ali tvoje zdajšnje živlenje je posledica tvojega dosedanjega razmišlanja.

Kako resnično. Čeprav imajo takšno razmišljanje nekateri pussy-ji za new age bulls*it.