Jaz sem tudi veljal za strastnega kadilca, sploh mi na kraj pameti ni padlo da bi kdaj v življenju ne kadil. Ampak po 11 letih škatle na dan se mi je pogosto dogajalo da sem se slabo počutil, glavoboli, itak knedli v grlu vsako jutro,... no in pade odločitev da bo treba nehat. Sem probal finto z pol škatle na dan, teorija ni delala, iz 10 sem hitro prišel na 11, 12, 13,..., 20
No potem pa kontra teorija, dozo sem povečal za pol škatle, dimil ko turk, da so se mi res že gravžali. Potem ne prišel dan ko sem zvečer reko to je zadnji in je tudi bil. Že isti dan ko nisem kadil sem se počutil tak sveže, čisto neki drugi filing. Malo je blo krize prve dni, predvsem psihične, hkrati pa mi je pomagalo da sem bil ponosn na sebe da mi je uspelo, pa pred okami sem imel nonstop kolko mi je keša ostalo. Kavic nisem nikoli skenslal, ker brez tega pa res crknem. In danes se sprašujem, le zakaj se mi je nekoč zdelo da kave ne moreš piti brez čika
Treba si je prosti čas tudi zapolnit z kakim športom, da ti čudne misli ne hodijo po glavi. Jaz sem začel kolesarit.
Zanimivo je tudi da od takrat dosti manj zbolevam za raznimi prehladi ipd, imunski sistem boje deluje.
Večina je res v psihi