Kako se napiše dober C.V. ?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Ne vem kam naj vtaknem tole temo, pa sem dal kar sem.
Torej, kako se napiše en dober C.V.? Slovenski Google mi ni zmetal ven nič preveč uporabnega.

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
To okoli CV-jev je lahko dober biznis ... Mislim predvsem na nekatere, ki služijo na ta račun. Ker dober CV je zelo hitro lahko predober (če me razumeš). Ponavadi je tako, da delodajalec ali nek kadrovik vzame CV zgolj za osnovo, vsaj tako pomembno rešeto pa je npr. prvi razgovor. Osebno sem v zadnjem času pridobil nek poseben odnos do teh zadev, ker se mi zdi marsikakšen uveljavljen, splošen, presejalni, in-tako-naprej postopek (pristop) na pogovorih prej pesek v oči, podcenjevalen. Ampak to so že druge, malce bolj liberalne zgodbe ...
grims-1.gif

Če si na začetku, boš tisti pravi CV zelo težko sestavil. Če drugega ne, ti bodo zelo verjetno manjkale praktične (delovne, projektne itd.) in preverljive reference. V glavnem se boš lahko zanašal le na svoje trenutno znanje in neke (šolske) ocene (ki so dostikrat zelo relativne!) in (raziskovalne) uspehe, poleg tega pa na dobre strani svoje osebnosti, pri čemer ti lahko svetuje tudi kdo, ki te dovolj pozna.

Upam, da sem ti dal vsaj približen namig.

P.S.: Pri iskanju službe je najbolje, da se svojim delodajalcem, recimo s svojim morebitnim prihodnjim neposrednim vodjo, (prej) dogovarjaš direktno, tako se oglašuješ sam, brez ali mimo kadrovske službe, mimo (javnih) razpisov ali oglasov, še posebej pa mimo kakšnih specialnih posrednikov ... Edino morda, če imaš res dobro zvezo (v odkritem, prijateljskem smislu!).

Nazadnje urejeno:

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Kot so ti napisali-ne kompliciraj prevec
smirk-1.gif

jaz sem spisal prosnjo in v njej skoraj narisal,kaj sem delal,... pa me je kadrovnik prosil naj mu napisem CV kot je na Addeccovi strani.
Par osnovnih podatkov,dosedanje zaposlitve in to je to.ostalo poves na razgovoru-zame je bila to srecna kombinacija
cheer.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
na ceglc napis pogoje ki jih izpolnjjujes, to je ze pogoj da prides na razgovor, potem pa se itak mors s tistimi pogovarjat in je to to. Kompliciranje pa doma pusti.

ce si levak , te itak ziv bog ne reši.