Kako pripravljen krompir vam je najboljši?

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Mladi pečen krompirček (vendar na minimum maščobe pa da še rahlo hrusta) ali pa dober pražen krompir, ki ne sme biti pocast oz. preveč masten.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Da malo obudim to temo
smile-1.gif
.
A je kakšna varijanta za to, da se speče pomfri zgolj v pečici in s čim manj maščobe? Brez friteze in pa ne tisti že pečen iz trgovine. Tega lahko komot zgolj še popečeš v pečici.

In pa, zanima me, če ima kdo kakšno KVALITETNO zadevo za rezat pomfri iz krompirja. Namreč smo že imeli eno plastično zadevo, katera je pa zdržala ravno kakšen mesec, pa se je vse skupaj polomilo.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Da malo obudim to temo
smile-1.gif
.
A je kakšna varijanta za to, da se speče pomfri zgolj v pečici in s čim manj maščobe? Brez friteze in pa ne tisti že pečen iz trgovine. Tega lahko komot zgolj še popečeš v pečici.

Nedolgo nazaj sem (mislim da v Odprti Kuhinji - priloga Nedela) zasledil, da ga eni pecejo v pecici kar na peki papirju. Sam sem skepticen, ce imas voljo, preizkusi in porocaj, ce bo dobro, pa se poslikaj
smile-1.gif

Citat:
In pa, zanima me, če ima kdo kakšno KVALITETNO zadevo za rezat pomfri iz krompirja. Namreč smo že imeli eno plastično zadevo, katera je pa zdržala ravno kakšen mesec, pa se je vse skupaj polomilo.

Oja:

40e123b453.jpg

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Nedolgo nazaj sem (mislim da v Odprti Kuhinji - priloga Nedela) zasledil, da ga eni pecejo v pecici kar na peki papirju. Sam sem skepticen, ce imas voljo, preizkusi in porocaj, ce bo dobro, pa se poslikaj
smile-1.gif
To deluje super, vendar moraš imeti pripravljen pomfri iz vrečke. Le ta je že enkrat cvrt in potem zamrznjen.
Zanima me pa varijanta, da bi iz svežega krompirja tako pekel...

Hehe, glede noža pa...
evil.gif

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
Lahko iz svežega krompirja. Nareži, par minut kuhaj v vodi, potem pa s tem na pol kuhanim v pečico.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Citat:
Uporabnik dTi pravi:
Lahko iz svežega krompirja. Nareži, par minut kuhaj v vodi, potem pa s tem na pol kuhanim v pečico.
Bo treba probat
wink-1.gif
. Hvala.