Meni je najljubši narezan na rezine, malo mlete rdeče paprike gor, namesto soli uporabim tamari, pa olivno olje. Vse skupaj popečeno v pečici, da je tudi malo hrustljav. Poleti dam zraven še na četrtine narezan paradižnik, da spusti malo svojega soka
Aja, če se dela kakšne lignje v pečici (tiste velike) , pride ful dobr krompirček, narezan na manjše koščke, položen zraven lignjev, ki se jih zaliva z belim vinom. Ko daš lignje ven, krompirček še fino premešaš s preostalo vinsko omako. Enako se lahko stori, če se lignje v vinski omaki dela v ponvi (no, posodi
Uf, mislim, da bo danes kar pečen krompirček na meniju
Aja, hitro in enostavno ter okusno je tudi takole-krompirček, narezan na koščke, skuhaš skupaj s kolerabo (isto na koščke narezano) in korenjem. Tekočino lahko kasneje uporabiš za juho (samo malo masla dodaš), preostalo pa samo zabeliš z malo masla.