Kako prepričati boljšo polovico...

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Tele zadnje Dacie so prav lepi avti in racionalno gledano zelo smotrn nakup. Včasih je bila Škoda v isti poziciji pod VWjem, a sedaj je pozicionrana višje, prevzema kupce bolj renomiranih znamk. No saj je ze skoda postala renomirana.

Matic78

Pripravnik
19. jun 2011
231
1
18
467716-post_slo.gif

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Citat:
Uporabnik Matic78 pravi:
Super,

me zanima lega na cesti, kako se vozi. Drugače se jast zanimam za bencinca. Mogoče celo za to novo 1,2 tce turbo bencinarja. Ima kdo izkušnje s temi mašinami. Baje imajo verigo namesto jermena.

Vožnja je udobna, avto se kljub višini ne nagiba pretirano. Grbine in ostale neravnine pobira solidno, ni pa športnik kar se lege tiče. Za primerjavo lako uzamem kangooja prve in druge generacije, ker jih imamo oba kot službeni vozili na šihtu, pa lahko brez dvoma rečem da je vožnja z dokkerjem dost dost bolj podobna vožnji z drugo generacijo renaultov kot s prvo.

Maaterijali v notranjosti so si zelo podobni. Oblika armature je nekoliko drugačna ampak nič posebnega. Prostora je pri vseh zadosti.

Dokker ima pa nekoliko daljši prtljažnik kot oba kangooja, je pa na občutek malenkost ožji (pllatforma za dokkerja je od lodgy-a in ne od kangooja).

Dizel poraba je okoli 5 +/- par deci odvisno kaj in kje voziš.

Je pa tako, da če vzameš paket ambiance, imaš serijsko samo ena drsna vrata zadaj, ter si brez klime in avtoradia. Potem da dobiš vse to, brez česar nov avto skorajda ni avto
uf-1.gif
, doplačaš, če želiš seveda ene 400e. Razlika do laureate opreme je potem samo še 500 oz. 600e, za kar pa dobiš še dodatno dosti lepšo armaturko, vse odbijače in vzvratna ogledala v barvi avta, strešne sani, podlogo za prtljažnik, obvolanske komande, bluetooth telefonijo in boljše oblazinjenje.

Overall dokaj soliden avtek za solidno ceno

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.468
447
83
Naj kupi kar hoče, ti prispevaš polovico cene in stroškov, kot bi jih imel z nakupom Dokkerja, ostalo plača ona. Vključno z rentom kombija do Ikea-e.

Predlagam novega S-Maxa, turbo bencinar, ki te bo limal na sedež, risal nasmešek na obraz, še vedno pa bosta lahko vanj zbasala bicikle. In vse to za ceno budget vozila
cheer.gif

Pa še baba ti bo manj težila, ker bo delala več nadur, da bo sfinancirala avto.

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Tista z camping boxom se mi zdi ful dobra ideja....res da avto spremeni v Made in Poland iz 80tih let samo ok je kul👍

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Na bolhi kupiš emlem od bemfla, pokneš gor in gasa. Se bo tvoji fula zdelo. Boš vidu!

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Matic78 pravi:
Pozdravljeni alteraši,

Zadeva je sledeča, z mojo gledava po novem avtomobilu v bližnji prihodnosti. Sam sem prišel do Dacie Dokker. Se mi zdi najboljše razmerje med ceno/kvaliteto. Ideja je, da se avto vozi vsak dan, za vikend se naloži v avto kolesa in se gre na izlet. Iz dežele se v njem pripelje ozimnico. Najbolj zanimiva ideja pa je naslednja camping box .
Do tu je vse lepo in prav, tudi njej je všeč ideja. Problem nastane v znački na havbi
evil.gif
DACIA. Pac predsodek, da je to romun.
Poizkušal sem že naslednjimi argumenti:

- vsa tehnologija je od Renoja, mašina, podvozje vse je od Renoja. V bistvu je isto ko kot da bi kupil od mercatorja blagovno znamko
tongue-1.gif

- za v IKEO ne bo treba iskat prevoza ali rentat kombija
- za enodnevni kolesarski izlet se preposto zadaj podreta zica in se v avto naložita dva kolesa brez montiranja na streho ( slikovit opis, kako se pripeljeva do cerkniškega jezera in potem s kolesom naokoli
cool-1.gif
)
- poleti lahko s camping boxom avto spremeniš v mini camper. Prideš v kamp in samo ven zložiš stole in mizico
smile-1.gif

- ko bo enkrat naraščaj ne bo treba menjat avta

Vsi ti argumenti ne pomagajo, avto je Romun in konec :D. Saj vem, da vam kradem vaš dragocen čas ampak moram dat to ven in iskat podporo pri soalteraših
nahrung002.gif

Ima še kdo kak argument kako prepičat družico za prihod novega družinskega člana v družino
zmaga.gif

LP

Ne moreš.

Sem zadnjič eni omenil, ko jamra, da ni pri denarju, da Dacia sedaj dela tudi že kar všečne avtomobile, kvaliteta pa Renault.
Da so tudi bistveno lepši in cenejši od ogabnih Škod.

Ampak ko je naneslo, da jih delajo v Romuniji, je bilo konec debate, čeprav je to EU in eu znanje Francozov.

Tudi omemba, da Cliota delajo v Turčiji ni pomagala, se je potem Turčija hvalila, kako so tam razviti
priden.gif

Jaz osebno bi Dacio ime.

Dusterja npr.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Čeprav Mont pravi, da je za ženske pri avtu najbolj pomembna barva, jih vseeno nekako podzavestno privlačijo tudi propelerji, 4xO, zvezde, ipd.
Če pravi, da je Renault toliko boljši od Dacie, je na voljo tudi rešitev v smislu tega:
Fica-mercedes.jpg

Podoben Reno:
MB_Citan.jpg

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.061
113
Imaš resno težavo. Za njo pa si kriv sam. Zakaj pa imaš žensko, ki je tako izobražena, da ve, da je bila Dacia romunsko podjetje?
Varianta je, da ona izbere voz, ti pa potem ugotoviš, kje se v resnici dela ali kje se naredi nek ključni del in potem težiš, da Slovaka, Madžara, Poljaka, Turka ali Kitajca že ne boš imel.

Matic78

Pripravnik
19. jun 2011
231
1
18
Hvala vsem za vaša mnenja. pogajanja so še v teku. Je pa priznala, da avtu dela krivico
zmaga.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
samo ko bo camping box notri, boš moral kolesa dat na streho ali zadaj;) tko se ti ta dva argumenta malo tepeta:))

zanimivo kam vse se ene ženske vtikajo:))
jst se tudi ne vtikam kak lak si kupi, kak puder... O moških stvareh odločamo (pravi)moški;)!
Če je avto samo za njo, potem razumem, da jamra. Če pa ga boš 90% ti vozil in vidiš v njem en kup prednosti, pa ne razumem zakaj se njo tolk vmešava.
Moja je tudi jamral, da bi ona rada mali avto, da kak se bo s takim velkim vozla... Par dejstev našteješ, pa je tiho in se sedaj z veseljem vozi z velkim avtom;) Glede znamke pa, sploh ni vedla, da obstaja:))

Nazadnje urejeno: