Kako prepričati boljšo polovico...

Matic78

Pripravnik
19. jun 2011
231
1
18
Pozdravljeni alteraši,

Zadeva je sledeča, z mojo gledava po novem avtomobilu v bližnji prihodnosti. Sam sem prišel do Dacie Dokker. Se mi zdi najboljše razmerje med ceno/kvaliteto. Ideja je, da se avto vozi vsak dan, za vikend se naloži v avto kolesa in se gre na izlet. Iz dežele se v njem pripelje ozimnico. Najbolj zanimiva ideja pa je naslednja camping box .
Do tu je vse lepo in prav, tudi njej je všeč ideja. Problem nastane v znački na havbi
evil.gif
DACIA. Pac predsodek, da je to romun.
Poizkušal sem že naslednjimi argumenti:

- vsa tehnologija je od Renoja, mašina, podvozje vse je od Renoja. V bistvu je isto ko kot da bi kupil od mercatorja blagovno znamko
tongue-1.gif

- za v IKEO ne bo treba iskat prevoza ali rentat kombija
- za enodnevni kolesarski izlet se preposto zadaj podreta zica in se v avto naložita dva kolesa brez montiranja na streho ( slikovit opis, kako se pripeljeva do cerkniškega jezera in potem s kolesom naokoli
cool-1.gif
)
- poleti lahko s camping boxom avto spremeniš v mini camper. Prideš v kamp in samo ven zložiš stole in mizico
smile-1.gif

- ko bo enkrat naraščaj ne bo treba menjat avta

Vsi ti argumenti ne pomagajo, avto je Romun in konec :D. Saj vem, da vam kradem vaš dragocen čas ampak moram dat to ven in iskat podporo pri soalteraših
nahrung002.gif

Ima še kdo kak argument kako prepičat družico za prihod novega družinskega člana v družino
zmaga.gif

LP

Matic78

Pripravnik
19. jun 2011
231
1
18
Sej sem, samo za isti denar kot Kangoo letnik 2010, 100000+ km , dobiš novo Dacio. Tehnologija je pa praktično ista.

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Težka bo. Mislim, da si trčil ob zid. Slovencem je zelo pomembno kaj si drugi mislijo...

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Preprosto, pelji jo pogledati oba in vzamita predračuna. Če jo razlika v ceni ne prepiča in še vedno vztraja naj sama doplača razliko.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Menim, da je PEROFERO že vse napisal. In tu se zgodba lahko zaključi.

p.s. poznam še eno tako, jo mam doma. Ob imenu Dacia se prelevi iz lepotice v zver ....

p.s.2: lahko probaš na način JTFC-ja in garantiram ti, da ti bo uspelo**. Samo ne vem, če boš pol, ko boš ostal sam, še rabu tko velik avto ...
evil.gif

p.s.3 : ... ** pa je šla .... pojejo eni naši. Razen, če je tko glupa. Pol imaš pa win-win kombinacijo. Glupo babo in glup avto (slednjega kot posledico, ki jo navaja perofero)

Matic78

Pripravnik
19. jun 2011
231
1
18
Ah ne, zadeva ni tako resna. Je bolj stvar zafrkavanja. Je pa res da je meni všeč praktičnost tega avta. Ona pa ni prepričana da rabiva tako velik avto

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
ksz

Skoraj vse ženske, ki jih poznam, ločijo avtomobile samo po barvi.
Ne vem, kaj ta komplicira. Kdo ga plača? Če oba, mora biti kompromis. Drugače pa naj bo tiho.

Če bo namesto nove Dacie star Renault, naj prevzame nase stroške servisiranja za čas garancije Dacie.

Matic78

Pripravnik
19. jun 2011
231
1
18
Super,

me zanima lega na cesti, kako se vozi. Drugače se jast zanimam za bencinca. Mogoče celo za to novo 1,2 tce turbo bencinarja. Ima kdo izkušnje s temi mašinami. Baje imajo verigo namesto jermena.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
Dacia v bistvu itak obstaja samo kot trademark. Isti avtomobili, ki jih pri nas poznamo kot dacie, se drugje po svetu prodajajo kot renaulti in nissani.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.976
6.148
113
Pri teh babah je hudič. Jaz sem z mojo debatiral da Škode niso slabe, so postale prav všečne itd... Pa pravi, da Skode pa nebomo meli pri bajti. Raje ostaja na Oplu. Pa ne ve da je to še večje sranje ...
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Avto bosta uporabljala oba zato bo nujno najti kompromis. Naj še boljša polovica poda tip avta katerega si želi nato pa skupaj izberita tretjega. Zagotovo je še kakšen podoben, kateri ni pretirano dražji in bo služil vajinim potrebam.

PS- ko sva z boljšo polovico kupovala prvi novi avtomobil nikakor ni želela imeti rdečega, črnega ali belega. Sam nisem želel imeti zelenega ali zlatega. Potem sva z žrebom izbrala med modrim in srebrnim. Pa nama je potem v zadovoljstvo obeh služil skoraj desetletje.