Kako prenesti vse iz enega androida na enakega

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.060
108
63
Kako prenesti vse kar imam iz enega Androida 5,1 (dual sim) na drugega.

Imela sva dva enaka telefona, moja draga ima sedaj drugega in ker je ona bolj pazila nanj, jaz pa imam poceno steklo bi rad prenesel vse iz svojega na njenega, pa ne bi rad se enkrat vseh appov nalagal?

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Na marketu imas sigurno kak app za prenos.
Drugace je pa android narjen, da ce nisi ravno paranoik in imas vklopljene vse sinhronizacije na splet, ti bo itak avtomatsko prenesel kontakte; appi se ti sinhronizirajo, ko vpises svoj account, ki ga imas v play-storu.
Slike in sms se ne prenese.. Vem da je nek titanium program, ki kopira celotni telefon.. Ampak, se 1x.. Malo preglej na play-storu.. Je zihr ksn app ki ti vse prenese...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
My backup pro
zmaga.gif

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.060
108
63
Benady, ali imas iskusnje z njim?

Nimam problema kupiti, ampak potem mora zadeva res delovati.

berem namrec: MyBackup Pro will work on all Android mobile devices, regardless if they have root access or not.
Users who have a rooted phone can backup APK and the Data/Setting of all applications

to pomani da moram rootat zadevo, da be vse delovalo?

?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ja s to aplikacijo sem si pred par leti prenesel vse iz Galaxya S2 na S3. Res pa da je nekaj aplikacij izginilo ker se kot kaže niso razumele z novim androidom. Glavne zadeve kot so smsi, imenik, koledar in podobno pa prenese bp.

Na rootanje se pa nič ne spoznam
tongue-1.gif

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
@Benady

Jaz tudi že več let uporabljam ta program in sicer v4.1.1 (sedaj je na trgu že v4.4.9) in lahko potrdim, da je zelo uporaben.

Z aplikacijo MyBackup Pro lahko shraniš ali na drug telefon preneseš čisto vse, razen podatkov o accountih, rezultatov igric in še nekaj, vsaj zame, malenkosti. Če pa hočeš prenesti tudi te podatke, pa mora biti telefon rootan.

Skratka, tudi z nerootanim telefonom lahko preneseš vse kontakte, zgodovino klicev, bookmarke, SMSje, MMSje, sistemske nastavitve, alarme, slovarje, koledarje, APNje; pa tudi aplikacije, multimedijo, ... Boš pa moral znova vnesti vse račune in se znova prijaviti (kjer sta potrebna uporabniško ime in geslo) na vse storitve.