Niti slučajno. Če imaš v pogodbi tako, in jaz to striktno vključim, da imaš pravico enkrat mesečno ob vnaprejšnji najavi prekontrolirat uporabo. Seveda pa ne smeš vstopat v stanovanje brez prisotnosti najemnika - razen če ti to izrecno odobri - recimo nam je WC puščal odtok, on pa je bil na dopustu.A ni tako da ne smeš niti nosa not pomolit dokler imaš pogodbo sklenjeno, zasebnost in te fore. Imam nekako v glavi. Se pa vklapljam v temo, ker sam razmišljam o nakupu manjšega stanovanja za namene oddajanja.
Zanimive spremembe:Če smo že pri tem. Kakšen je postopek in kako dolgo traja, da se znebiš najemnika, če ne plačuje, uničuje ali kako drugače krši pogodbo?
Neumnost.Pozdravljeni,
a morda kdo ve, kako urediti, da se pri najemu stanovanja uredijo tudi položnice za stroške (npr. elektrike) na ime najemnika? Torej, da položnice ne prihajajo na lastnikovo ime, ampak na najemnikovo ime.
Hvala in LP,
Matjaž
To ti iz teorije ali prakse?Položnice gredo najemodajalcu, le ta jih plača, kopije pošlje najemniku, ki plača najemodajalcu. Bo to dovolj konstruktivno zate?
PS: če najemnik ne zaupa kopijam, mu lahko najemodajalec omogoči vpogled v originale.
Kolega iz prakse.To ti iz teorije ali prakse?
Ker tak sistem imajo tisti, ki ne zaupajo nikomur, sočasno pa so se pripravljeni pustit nategnit. A bo kaj boljše, če ne plača tebi, ti pa si plačal dobavitelju? Pa recimo, da ti rudari bitcoine, ali pa švasa na dvorišču na tvoj štrom, čisto resno pa - navija kalorifer cel mesec.
Dvajset let oddajam več stanovanj pa sem samo enkrat pri enem naletel, da ni plačal dva meseca. Vedno prihajajo "položnice" k njim v nabiralnik na moje ime (ker je tako bolj komot zame), enkrat na mesec pa mi morajo (v teoriji - po pogodbi) pokazat odrezke plačil.
V današnjih časih ko pa je vse na netu, pa z lahkoto vsak dan preverim kaj je plačano in kaj ni.
Ne delaj tega nikakorPozdravljeni,
a morda kdo ve, kako urediti, da se pri najemu stanovanja uredijo tudi položnice za stroške (npr. elektrike) na ime najemnika? Torej, da položnice ne prihajajo na lastnikovo ime, ampak na najemnikovo ime.
Hvala in LP,
Matjaž