Kako Nemci vidijo Slovence

tomi

Guru
1. sep 2007
18.706
9.908
113
40
MB
https://fokuspokus.si/article/950/kako-nemci-vidijo-slovence

ogledale, ogledalce
evil.gif

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Na našem trgu zahtevajo popolnost, medtem ko so sami šalabajzerji. Zavračajo robo za vsako malenkost, ko se njim zgodi pa je rešujemo, namesto da bi avte dal na vlak in nazaj..

Z našo robo bi to oni nardil.
Potem pa smo mi balkanci...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
Zavračanje robe je očitno postal marketinški prijem nižanja cene oz. dodatnega popusta. Mi smo jih že "parkrat" nategnili in šli pogledat odpravljanje napake itd, da nam hoče fric zračunat 200 € za vrtenje fi10 luknje. Itd. Na koncu s kosom ni nič narobe ampak blef, rahlo po balkansko. Takšne kupce smo seveda odjebali.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.935
6.012
113
Sedaj vprašaj Norvežane, kako vidijo narode južno od njih ?
Še Danci so za njih cigani, Švedska mali Egipt.

Nemci so ene velike fachidiot pi-zde, ki imajo oprane možgane skoraj tako kot severnokorejci.
Tiste, ki ne verjamejo uradnim razlagam označijo za desne ekstremiste in neonacije.

Breme odločanja ? Prvo vpijejo fluechtlinge willkommen, sedaj jokajo, da naj jih prevzamejo ostali, ki se niso drli fluechtlinge willkommen.
ZDA jim prisluškujejo na veliko iz njihovih vojaških baz v DE (70 let po ww2), oni so tiho kot miši.
Še Rusi , ki se kot je znano zelo dolgo poslavljajo, so odšli prej iz DDR.

Tretja generacija Turkov, razmišlja enako kot prva.In potem se bodo on šli integracijo pakistancev in podobnih nepismenih zarukancev
hysterical-1.gif
.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Sajkek: In kak izgovor pride potem, ko pridete gor in vse štima?

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Vem za par firm, ki delajo za Nemce in jim gladko zavrnejo pošilko, če njim kej ni všeč, pa naj si bo lepotna ali kaka druga brezvezna napaka tudi zaradi nalepk...

Slovensko podjetje plača stroške transporta in vse...
Ko pa gledamo VW, ki je namensko goljufal emisije pa nič... Nikome ništa.. Avti so dobri in varni..

Zamisli si scenarij, da se to zgodi Slovenski firmi v Nemčiji... Zopet občudujem Amerikance in Hrvate, ki jih bodo tožili do onemoglosti..
Zato ošpice dobim, ko pravjo da smo mi Balkanci, večjih od njih težko najdeš.

Prizna goljufijo in to je to... Nasprotno druge v žlici vode utapljajo... To so Nemci.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.706
9.908
113
40
MB
skratka, potrdili ste vse zapisano
smile-1.gif

delam tudi sam z njimi, res so v zadnjem času precej balkanski, ampak to vseeno ne pomeni, da dejansko nismo taki
wink-1.gif

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.929
113
Res je hecna tale tema. Prvih deset postov je v nulo potrdilo čisto vse kar je tam napisano.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Ista fora so bili baje Američani. Tekstilcem so včasih lepo standardno 10 in več % kosov, ki so bili seveda najbolj skrbno izdelani in pregledani za zahteven trg zavrnili in to razmetano po trgovinah po ZDA. Potem pa ali priznaj skonto, ali pa potuj po ZDA po trgovski verigi in glej cote, če je res kaj narobe. To je način poslovanja v sodobnem svetu.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Sajkek: In kak izgovor pride potem, ko pridete gor in vse štima?

Največkrat sami ugotovimo, da tisti kos ni naš ampak dajo podobne kose še drugam delat (hrvatija itd, al pa kakšnim bolj levim). Ali pa potem ugotovijo da so se v kakšni korespodenci zmotli in v nekih variantah načrtov. Ali pa kaj zmutijo. Večkrat je tudi tako, da ko napišeš mejl, da bomo sami odpravli napako in da pridemo po kos, napišejo da te pa vredu in nam tokrat naj bo. V glavnem take finte iz vrtca.

Sej včasih pa naredimo kakšno šlamparijo, to je tudi potrebno priznati.
Vseeno je pa zanimiva ta njihova na prvo žogo šibat naknadne popuste, ko te tako ali tako že prej stisnejo do konca in naprej. Če ne drugega smo se naučili, da moramo mi tudi naše podizvajalce podobno začet stiskat, ne pa da rečeš, sej je v redu, sej bomo to popravli, sej ta luknja ni nič takega.

Recimo enkrat so nas stiskali z roki dobave, zato so hodili na vmesno kontrole, da je nebi bilo kaj narobe. Kosi varjeni in obdelani v nulo itd, vse tako kot mora bit. Ko bi morali izdobavit in peljat v DE, je dan prej prišel en drugo kontrolor in začel najedat, da ni vredu zavarjeno, barvano itd, v glavnem kup nekih napak, ki prej to niso bile. Zavlačevali u pm, in dobavo zavleki za 2 meseca. Nakar smo ugotovili, da so zanalasc vlekli, ker niso imeli kam skaldiščit kosov, zato so pa nas jebali. Marš. V glavnem takšne podmukle da te kap.

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Meni se zdi, da so nas dobro ocenili. Prav gotovo najprej vidimo problem. Begunci - problem, tranzit - problem. Ne vidimo, da je nekaj tudi poslovna priložnost in je lahko tudi profit. Vsaj poskušati je treba narediti profit, ne pa jamrati. Tudi med kolegi vidim, da jamrajo, da je treba nekaj narediti in da je to pot v neznano. Ja - a bo zastonj? Glej, da je priložnost, ne ovira. (Jaz tudi rabim tega razmišljanja)
Po drugi strani "omrežja in tudi balkanizem" načeloma ni nič slabega. Če se znajdeš, če izkoristiš, da v tvojem krogu nekdo nekaj zna, nima smisla odkrivati tople vode. Vsi delamo tako tudi če je socialni krog majhen in neuporaben. Je pa pač google naš prijatelj.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
kaj pa je narobe če prvo vidiš problem? po je pomoje odlično vidiš potencialne probleme in jih odpraviš prej kot se sploh pojavijo.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Zavlačevali u pm, in dobavo zavleki za 2 meseca. Nakar smo ugotovili, da so zanalasc vlekli, ker niso imeli kam skaldiščit kosov, zato so pa nas jebali. Marš. V glavnem takšne podmukle da te kap.

no ne vem. če ste prav "ugotovili". Ne vem titi a kakšno firmo gre. Mi je pa malo čudno, da za dva meseca zavlečejo dobavo, ker naj ne bi imeli skladišča. Kolko poznam nekaj firm, kjer imajo proizvodnjo imajo eni za en dan, dva.... en teden skladiščene sestavne dele česa. Pač odvisno od proizvodov. Eni celo nič dni. Takoj v proizvodnjo. zato ta dva meseca mi ne gresta skupaj preveč. Ker kolko "kužim" njihovo strategijo naj bi minilo čim manj časa med proizvodnjo-prodajo in plačilom. Torej naj bi bil izdelek že na poti k kupcu (trgovino), ali že prodan, ko se že izvajalcem plačuje. Torej gre pri njih za dobro izdelan načrt, kolko česa na dan.
V neki firmi, ki sem jo obiskal, so nekaj ur prej dobili sestavne dele, določeni ljudje jih pripravili, zjutraj je šlo v sestavljanje. Res pa je, da imajo z nabavo malo zamika v številu dobavljenih delov. To pomeni to, da če je 20% "škarta" lahko že uporabijo dele iz naslednjega dne. Da ne pride do zamikov v dobavi končnih izdelkov. In tako dan za dnem. Ja, pa še to. Nisem opazil nikakršnega divjanja po delavnicah. Vsi so lepo normalno delali. Ok sprehajali se niso okoli. Delavci so imeli dve pavzi. Ena 45 min, ena 15 min. In takrat so ležali, sedeli, bli zunaj na ležalnikih in jim ta čas ni nobeden nič rekel. Točni ob uri, so bili vsi na svojjih mestih. Z nobeno naglico. Pa še nekaj sem opazil. Če nekaj ni bilo pri delu vredu, kakšen sestavni del, napaka, nekaj kar je zmotilo normalni delovni proces, je delavec dvignil nekakšno slušalko, povedal težavo in takoj je prišel nekdo, ki je prinesel drugi del ali pa so se takoj posvetovali kaj narediti. Menda lahko tudi takoj odstranijo izdelek iz proizvodnega procesa in se dalje ukvarjajo drugi ljudje. redna proizvodnja je pa šla naprej. ahaa.... pa Slovence sem tudi spoznal v firmi.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
Delamo večje stvari, ki gredo direktno na montaže, gradbišča (večina overseas) itd. Vmes nikjer ne ležijo, sploh pa ne pri kupcu. Ker se jim je nekaj zamaknilo, so to "skladiščenje" premaknili k nam, zastonj seveda.
wink-1.gif
pusti ti njih, sicer pa dela v teh njihovh sluzbah za dobavitelje dosti balkana, ki znajo odlično blefirat.

Pa še to, te reklamacijski zahtevki so vedno iste vrednosti, ravno tolk da se ti nesplača it gor dejansko pogledat. Prerfrigano do konca. Sicer so nas tudi precej naučili, da v nulo vse pošiljke pregledamo itd. Enkrat so nas hotli tako na suho, smo rekli, v redu, posšljite dol nanaše stroške, če smo zajebalo smo zajebali. Pri sna so dostvali kose, take kot da jih iz riti potegnil, počohani, itd. Nakar smo ugotovili da so od drugega proizvjalaca isti kosi. Smo napisali naj si pridejo po to sranje, pa dali slike naših izdajnih kosov.
wink-1.gif
V glavnem, sej se naučiš počasi.

Nazadnje urejeno:

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
ja, res imajo več dobaviteljev za isti izdelek oz. sestavni del. Sem dobil obrazložitev, da to zato, če enemu zataji proizvodnja (okvare, škart), si lahko pomagajo z drugim. Ampak dobro pa vedo, kter del je od kterega. Ker če bi drugemu reklamirali proizvod prvega, bi prvi še zmeraj narobe delal. Drugi pa boljše kot dobro ne more. No, mogoče pa vaša firma dobro popravlja zahebane polizdelke, pa so kr k vam poslal...

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
ja, res imajo več dobaviteljev za isti izdelek oz. sestavni del. Sem dobil obrazložitev, da to zato, če enemu zataji proizvodnja (okvare, škart), si lahko pomagajo z drugim. Ampak dobro pa vedo, kter del je od kterega. Ker če bi drugemu reklamirali proizvod prvega, bi prvi še zmeraj narobe delal. Drugi pa boljše kot dobro ne more. No, mogoče pa vaša firma dobro popravlja zahebane polizdelke, pa so kr k vam poslal...
Oh glej tudi to se jim zgodi da reklamirajo kose kateri niso tvoji...ko smo zahtevali vzorec nazaj je prišel tuj kos...