Citat:
Uporabnik mistique pravi:
No, hipotez je v tej temi čisto preveč. Ravno zato sem spraševal po konkretnih primerih. Ker se mi zdi, da če se izkaže, da je šlo za samoobrambo, je pri nas enako.
Lahko prilepiš še člen iz avstrijskega zakona, kjer piše, da jodlarji pa lahko brez pravnih posledic nalomijo vlomilca še kako drugače razen v samoobrambi?
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Seveda se mi zdi ok.
Citat:
Citat:
Seveda se mi zdi ok.
Bom še enkrat vprašal. Torej, za krajo (npr.: vozila) se ti zdi primerno, da kradljivcu povzročiš hude poškodbe
ali celo smrt?
Citat:
Citat:
Seveda se mi zdi ok.
Bom še enkrat vprašal. Torej, za krajo (npr.: vozila) se ti zdi primerno, da kradljivcu povzročiš hude poškodbe ali celo smrt?
Citat:
Ja, sem potem prebral.
Meni ta princip, da sem jaz sodnik, porotnik in rabelj, samo zato, ker mi nekdo nekaj poskuša vzeti, nekako ni najbolj "2014". Ja, lahko marsikaj rešiš na licu mesta in bodo 3 vasi naprej vedeli, da s tabo ni heca. Ampak, si pa npr. človeka ubil, ga trajno poškodoval, si odprl novo fronto z njegovo žlahto, prijatelji,...Vse zaradi žleba, avta, motorja,...denarja? Kva pa vem.
Če pa ti nekdo pride s pištolo, se lahko braniš tako, da ga fentaš. A ni to dovolj "avstrijsko" za nas?
Citat:
Meni ta princip, da sem jaz sodnik, porotnik in rabelj, samo zato, ker mi nekdo nekaj poskuša vzeti, nekako ni najbolj "2014". Ja, lahko marsikaj rešiš na licu mesta in bodo 3 vasi naprej vedeli, da s tabo ni heca. Ampak, si pa npr. človeka ubil, ga trajno poškodoval, si odprl novo fronto z njegovo žlahto, prijatelji,...Vse zaradi žleba, avta, motorja,...denarja? Kva pa vem.
Če pa ti nekdo pride s pištolo, se lahko braniš tako, da ga fentaš. A ni to dovolj "avstrijsko" za nas?
Citat:
Citat:
Seveda se mi zdi ok.
Bom še enkrat vprašal. Torej, za krajo (npr.: vozila) se ti zdi primerno, da kradljivcu povzročiš hude poškodbe ali celo smrt?
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Počak mal, kako si predstavljaš srečanje z lopovom ?
Morda takole ?
tip ti braka po stanovanju in ker je tiho ga prav previdno pozdraviš da se ne bo ustrašil?
nakar on prime vazo in nad tebe,ti si pa na poti skozi kuhinjo vzel valjar , se mu zoperstaviš z valjarjem in ker je valjar trši od vaze si že spet tehnično gledano v prekršku ?
kaj pa ko on potegne pištolo in začne grozit? Ti jo sicer imaš v roki pa ne smeš streljat ker nimaš orožnega lista, ali boš streljal in rezkiral da ga skineš?