KAKO JE MOGOČE, DA DOBIVAM KOMERCIALNA SPOROČILA?!

communismfan

Pripravnik
1. okt 2008
54
0
6
Se opravičujem, če je že bila ta tema. Pred par meseci sem pri simobilu vzel mobilni internet z modemom in osnovni paket. Do danes imam kartico še vedno original zapakirano in je še nisem vstavljal v modem. In sedaj tisto neverjetno - po dveh mesecih me skoraj kap-
na računu najdem prištetih nekaj evrov za komercialna sporočila!! Kartica pa še do danes ni bila uporabljena. Kličem na informacije in tam mi dajo cifro od dveh firm in moram sam poklicat in mi to izključijo, ko jim težim le kako so lahko prišli do moje številke, se izgovarjajo na simobil da je bila ta številka že enkrat uporabljena pri drugem naročniku :confused. Dobro, pri naslednjem računu mi odbijejo tiste evre od naročnine in ni več kom. sporočil. Včeraj pa odprem nov račun in glej, glej zopet ma računu 3 line-dve kom. sporočili. Seveda kličem info in ko mi oni reče, naj pokličem te ponudnike se mi dokončno utrga in po mojem nekontroliranjem dretju
reče, da bodo sami uredili. KAKO JE TO MOGOČE?
stupid-1.gif

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
sej ne rabiš iz telefona sms poslat, da dobiš ta sporočila. dovolj je, da pošlješ te dopisnice za nagradno igro s telefonsko številko.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Točno tako, to ima oni Mariborski lopov ki ima prek Dobro jutro ali nekaj takega, vse ti piše na dopisnicah v drobnem tisku!

communismfan

Pripravnik
1. okt 2008
54
0
6
Pa razumete, kartico sem dobil za mobilni internet in je še nisem vtaknil ne v modem, ne v telefon in nisem nikamor nič pošiljal.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Možno je, da je pač nekdo, ki ima na las podobno telefonsko številko kot ti, igral v neki taki igri z dopisnicami in je grše napisal svojo telefonsko pa so se v firmi, ko so prepisovali številko, zmotili.

hehehe malo nakladanja, ampak je pa možno
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Zdravo!
Na pm mi sporoči os. podatke pa bom probal urediti blokacijo,...

l.p. b

p.s.
gre za to da je prejšnji uporabnik številke bil naročen na sporočila in provider ga ni brisal iz baze.

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
To se veliko dogaja neki uporabnik cancelira številko prejemal je komercialna sporočila, potem nek drug uporabnik dobi njegovo številko v uporabo in za dobrodošlico ga komercialni ponudniki že SPAM-ajo in mastno zaračunavajo. Na žalost je tako ....

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Pa saj mora vsaka številka nekaj časa počivati neaktivna preden jo dobi novi uporabnik. Ponudniki pa v tem času zaznajo, da njihovi SMSi ne pridejo skozi in brišejo z liste.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.608
709
113
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Pa saj mora vsaka številka nekaj časa počivati neaktivna preden jo dobi novi uporabnik. Ponudniki pa v tem času zaznajo, da njihovi SMSi ne pridejo skozi in brišejo z liste.
ne-ne-1.gif

Tudi pri Mobitelu niste imuni na takšne reči.
Osebno videl primer z Mobi številko.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.077
136
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Možno je, da je pač nekdo, ki ima na las podobno telefonsko številko kot ti, igral v neki taki igri z dopisnicami in je grše napisal svojo telefonsko pa so se v firmi, ko so prepisovali številko, zmotili.

Na to sem tudi jaz prvo pomislil
smirk-1.gif

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:

Na to sem tudi jaz prvo pomislil
smirk-1.gif

Bolano je ze to, da lahko kar s pomocjo dopisnice za take pizdarije sodelujes v igri (si potem vclanjen v neke "klube"->bljak).
Posledicno te lahko, ki pozna tvojo stevilko namoci v to govno in si zapecaten (placujes placljive SMS-e). Inspekcijske sluzbe?
Lp

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Takšnih primerov je žal veliko. Vsaj bilo jih je, sedaj se verjetno malce bolj preverja kako in kaj. Rešitev je reklamacija pri tvojem operaterju.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:

Hm, ni to ravno tako preprosto. Ponudnik briše z liste le, če dobi odjavo, klic ali grožnjo.
evil.gif

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.077
136
63
okolica mesta
Od tega oni živijo in te zato takoj včlanjo v ta klub, če kaj ispolneš in pustiš številko. Po domače je to nategovanje ljudi.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Se pravi ce imam jaz tvojo telefonsko in dovolj centov za dopisnico, te lahko narocim na to in bos ti placeval nekaj casa, dokler se ne zmigas dovolj ,da se odjavis (ce sploh kdaj pred koncem meseca, ko pride prvi racun) ?

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Tako nekako. Vsaj bilo je tako enostavno, kar seveda smatram za navadno svinjarijo.

Lp

che

Pripravnik
20. jul 2007
169
1
18
Meni so to vse na Simobilu zrihtal. Sam mislim da je blokirano tudi pošiljanje le teh, kar je uredu, ker se mi je na mesec kar za par € nabral tega sranja.