Kak zdaj vi to praznujete?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
KSZ

Na miklavža ponoči mati nastavi vsakemu v škorenj parklja, mandarine, mogoče kako čokolado...

Na predbožični večer družinska večerja, na božični večer (torej jutri) večerja s sorodniki - vsako leto se nas okoli 40 zbere skupaj. Takrat se tudi sorodniki obdarujemo med sabo (neka malenkost v stilu čokolade).

Na silvestrovo pa večerja in po njej družinsko obdarovanje (kakšen pulover, sladkarija, za otroke igrača).

1. januarja pa kosilo pri babici in dedku (sarma in riblja čorba).

Ista tradicija že zadnjih 30 let...

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Pri nas se je vedno obdarovalo za miklavža. V osnovni je še nosil dedek mraz. Miklavževo tradicijo furam dalje, ker mi je božiček mal smotan (naj v USA ostane). Dones se dobimo pri mojh starših, klepetamo, mal tv, VELIKO jemo in čvekamo. Potem pa k polnočnici s sestro in ženo. Pri nas ni nihče krščanski, bol ateisti, je pa res lepo k polnočnici it. Župnik prinese še medičko, bliznja gostilna ponuja pa kuhanga. Srekco smo ravnokar postavel.

VESEL BOŽIČ VSEM

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
lubezni otrok se ne da kupit. mam 2 nečaka in eno nečakinjo, ne vidmo se dost in ne kupujem jim dragih daril ( ko se vidmo, kakšna čokolada), ampak me majo rajš kot pa osebe ki jih gledajo vsak dan in ki jim kupujejo drage igrače... tko da dragi moj, ni vse v kešu

Tammyka

Zelenc'
3. avg 2007
13
0
1
Mi se tud obdarujemo za Miklavža..ampak so to čisto majhna darila. No, pa za božič tud :D..sam da tu upoštevamo želje, da vsak dobi kar si želi, valda v neki določeni vrednosti. Za nobeno darilo nisem letos dala več kot 20€, in vsak je dobil, kar si je želel :D

Sandrca

hudičkica
29. okt 2007
785
0
16
zaenkrat dobla dekco-me je mat klicala da je božičk reku nj jo pridm iskat ker dela gužvo na klopci. ok :D in me že pridno greje. jz letos nism kupvala nič, ker itak kar familiji kupim jim ponavad ni všeč ker je kej preprostega in ne ravno nov plašč ipd.
itak mam pa jz kmalu rojstni dan tko da več al manj vsa darila skupej dobim-itk pa mi to ni point
drugač pa pri nas darila odpiramo takt ko je kdo doma:D štarta se 24. ob 8 zvečer panadaljuje vse do sredine januarja:D k pač prideš pobereš pa toj to
tongue-1.gif

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
božič se mi upira ker se je zelo pomaterializiral. Kupim pozornost, tam do 15€ na osebo ostalo pa gre v naložbe. Tudi božičnica, doh. Cigl na cigl je hiša.

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
To nima veze z firtlom s kod smo.

Jaz sem nečaku ubodel minimoto ATV. Jebeš teh 200€ če bo pa popenil od veselja, in vsakič
mi bo gut občutek ko ga bom videl ko drvi po hofu in gozdu.

Kam bi pa sicer dal teh 200€? Po malem tu in tam bi jih zapil/zajedel in od tega dolgoročno nebi mel nič...

Vsegaskupaj zakurjenih 330€ za darila pa me nebo ubilo.

(da negrem v to skrajnost da bom sam skasiral par daril in bo računica "tu-tu")

Sicer bom pa slikal pa da vidite nasmešek modela ko sede na mašino!

Stari, js bi tebe rad mel za strica
evil.gif

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:
Pri nas tudi drug dan odpiramo...po moje to izhaja iz časov, ko sva bile s sestro še majhne in sva verjele v Božička...stari gospod namreč pride ponoči skozi dimnik in za zjutraj pusti darila
smile-1.gif
In ta tradicija je ostala še danes...na božično jutro odpremo darila, potem imamo božični zajtrk (ponavadi kakšno potičko & božični čaj), potem je božično kosilo...

Danes imamo pa tisto tapravo (pred)božično večerjo), pri nas je to u bistvu glavno dejanje božičnih praznikov.

Podpis. Enako pri nas.
aplauz.gif