Kak zdaj vi to praznujete?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Zdaj sma se malo menla po fonu, in mi reče, da komaj čaka, da se ju3 zbudi, in gre gledat pod smrekico
confused-1.gif

Nevem no, mi mamo navado da mamo danes zvečer večerjo, ko se najemo, pa gremo čekirat pod smreko po

tem, ko smo odvili pakete, potem ko foter vgasne cigaro, pa se gre ven
cheer.gif
(ne k polnočnicam ampak k šanku,

to grem jaz sam, da nebo pomote oz. s kolegi)

Kaj mate to neke finte da pakle zjutraj nasledn dan odpirate?
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Pri nas tudi drug dan odpiramo...po moje to izhaja iz časov, ko sva bile s sestro še majhne in sva verjele v Božička...stari gospod namreč pride ponoči skozi dimnik in za zjutraj pusti darila
smile-1.gif
In ta tradicija je ostala še danes...na božično jutro odpremo darila, potem imamo božični zajtrk (ponavadi kakšno potičko & božični čaj), potem je božično kosilo...

Danes imamo pa tisto tapravo (pred)božično večerjo), pri nas je to u bistvu glavno dejanje božičnih praznikov.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Pri nas nismo nikoli po nekem sistemu odpirali daril. Kadar si jih dobil, si jih pa tudi odvil. Itak je vseeno.

Smo pa odpirali Miklavževa darila zjutraj. Božička se nismo nikoli šli. Si pa zadnja leta delimo darila za božič in ne več za Miklavža.

Sicer imamo ponavadi božično večerjo (to bo danes zvečer), po njej pa se usedemo oz. uležemo na kavč in gledamo televizijo. Če se nam ravno ljubi in ni premrzlo ter so prevozne ceste, se odpravimo k polnočnici.

Isaac

Pripravnik
24. jul 2007
118
0
16
42
Točn tk kot je napisala pikapoka!! Takšna tradicija je bila zmeraj.
Ti pa kr "pakle" odpiraj za silvestrovo, ko hodi vaš dedek mraz.
evil.gif

Lp

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Zakaj pa bi moral si darila podarjat? Pa ravno na božič?
confused-1.gif

Saj Miklavž že prej prinese.
cheer.gif

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
pri nas ma pa mami ravno 24.12. r.d, tko da imamo ponavadi okol 24. fešto za rd, 25. pa božičnio kosilo. Darila pa kakor kdaj-nekak se šele v zadnjih letih uveljavlja božično obdarovanje...prej se je darila vedno pod smreko pustil, zdej si starci že za božič dajo, ker je to ponavadi zadnji dan v starem letu, ko se še vidimo.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ja nevem, ni nekak običaj, da miklavž prnese bol kako pomarančo in suho sadje pa šibo, bol simbolično,

mož v rdeči obleki pa prvleče malo bolj bogata darila. (s tem nemislim novega bmwja)

Recimo 10% manj kot za rojstni dan.

Nazadnje urejeno:

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Dedka mraza je komunizem vzel.

Jaz bom pa pakle z božič odpiral. Komaj čakam
cheer.gif

Sam božič je jutri, ne danes zvečer...danes je predbožični oz. božični večer
smile-1.gif

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Malco..evo enga enakega
wink-1.gif

Mi tud papir dol s paketov dans zvecer trgamo..al pa vrečke okoli obračamo...
cheer.gif

Razlika je samo, da foter ne kadi cigar...

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Pri nas se je šlo prvo k maši in preden smo šli od doma je mami na skrivaj dala pod smrekco in potem k smo prišli domov se je odvilo. Jest sem potem nehal hodit k maši in fotru se tud ne da več. Tko da sta šle samo še sestra in mami in sva s fotrom nastavla darila. In pol je bla sestra vsa vesela k je domov prišla.

Enkrat se spomnim, da sta mojedva kupila v Avstriji od Lego Technic en velik kamjon. K je mel prov motor na baterije in si ga lahko upravljov. In jest tist odvijem je fotr že mel mizo pospravljeno in navodila na mizi in sestavlov. Pomoje je bil on bolj navdušen k jest.
hysterical-1.gif