Kaj vzeti: Android, WP7 ali kaj drugega?

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Pozdravljeni,

imam namen kupiti nov mobilni telefon. Ker moja Nokia še vedno dela, se mi nikamor ne mudi, zato mi tudi nebi bilo problem počakati do konec leta, ali še dlje, za nov telefon. Če bi le ponujal tisto pravo....

Za operacijski sistem se najbolj nagibam k Androidu in WP7. Kar se tiče drugih, jih raje nebi gledal (Symbian, Bada, BlackBerry, ...). Mogoče še iOS, ampak je predrag in nebi rad imel Appla (prosim, ne se preveč obregnit v ta stavek). Tako da tudi ta odpade. Torej Android in WP7. Če bi bil pa jaz navaden uporabnik, bi gotovo kupil WP7, lep, hiter, odziven.... vednar ker nisem, sem se začel nagibati Androidu. Zakaj? Ker se učim Javo in jo tudi dokaj dobro znam. Zato bi začel programirati za mobilne naprave, to pa WP7 ne podpira.Novega jezika pa se tudi nebi rad učil.... Ampak javo podpira pa Android.... Kar je zame veliiika prednost. Torej več ali manj pridejo v poštev telefoni z Androidom. (če pa slučajno WP7 podpira Javo, pa jaz tega ne vem, potem pa sem zmagal! )

Je pa nekaj pogojev:
- Biti mora hiter in odziven
- Ne sme biti kako kitajsko sranje (firma z imenom chingchanx oz podobno :p )
- nadgradljiv mora biti na najnovejši Android

me pa še par stvari zanima, kako je z Androidom... Koliko časa priblžno zdrži baterija ob normalni uporabi? Dan, dva, tri? Ter če telefon Rootaš, to pomeni, da izgubiš garancijo?

Hvala in LP

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Brez veze da sedaj gledaš, če boš komaj čez pol leta zamenjal. Vmes bo prišlo 10 novih modelov ven. Sicer pa avtonomija baterije ni odvisna od androida, temveč od specifikacije telefona. Za uradno nadgradnjo, se ponavadi v naprej zagotovo ne ve. Če ga rootaš izgubiš garancijo, ampak če daš potem stock rom gor ti velja nazaj.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Ce znas Javo, potem do C# ni dalec, tak da je tudi WP7 opcija. Glede na to, da se ti ne mudi, pa raje glej takrat ko mislis menjat, sploh konec leta bi naj prisel Ice Cream Sandwich, WP7 pa bo tudi bolj dodelan.

Keki

Pripravnik
26. okt 2007
869
9
18
Kamnik
Da pristavim piskrček...

Če bi izbirali med LG Optimus 7 in HTC WildfireS, bi bil kater telefon boljša izbira (oba bi lahko dobil za enako ceno)?

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Če nisi zahteven uporabnik in ti je dosti klic, SMS, mail, internet in osnovni programi oz. aplikacije je WP7. Boljši zaslon za brskanje (resolucija) in bolj tekoče delovanje. Vzami pa v zakup, da si s strani sistema trenutno zelo omejen. Ni custom ringtonov, pošiljanja fajlov preko BT, brez hekanja ne moreš nastaviti domače strani v brskalniku itd... Vezan si na Zune programsko opermo (kot iTunes pri Applu).

Če želiš bolj prilagodljiv sistem in vse kar zgoraj opisani WP7 nima, potem vzemi tega
smile-1.gif
Ima pa HTC slabšo resolucijo zaslona, najbrž počasnejše delovanje zaradi HTC Sensa in slabšega hardwera v primerjavi z WP7.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
@amacar: Mogoče sem se narobe izrazil, kupil bi ga lahko tudi jutri, če bi vedel katerega. Hotel sem samo reči, da če pridejo konec leta neke drastične spremembe da ni problema, lahko počakam. Pa hvala za podatek o rootanju.

@maddog: Hvala! Če pa je tako, da pride konec leta vse to, potem pa se res splača počakat. Nisem vedel, da pride nova verzija Androida ven, in če pride res "sladoledni sendvič" ven konec leta, bodo gotovo prišli ven tudi kaki novi mobiji. Se splača počakat in potem razmislit: Android ali WP7 + C#
smile-1.gif

lugi

Pripravnik
6. jul 2008
686
0
16
Jeseni izzide mango.. neki se suslja v zacetku septembra.. to bo zanimivo =)

Narkotik

Pripravnik
17. sep 2007
507
0
16
Predlagam ti da na Bolhi pogledaš za kakšnim rabljenim Galaxy S-om, cene so hudo padle, jaz sem mojega dobil pred tednom dni za manj kot 200 EUR, večinoma imajo še vsi leto garancije tako da ni problema. Je pa še zmeraj odličen telefon (ekran, procesor...), kljub temu da so zunaj dvojedrniki

Imaš polno vodičov za kak dober ROM, in podpora je precej dobra. Zadeva potem leti ko šus.
cheer.gif

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
@lugi: Vem ja za mango, ampak tega tako ali tako dobijo vsi trenutno WP7 telefoni, tako da ni važno, ali ga kupim zdaj ali potem.
@Narkotik: Ne, rabljeni telefoni odpadejo, pa tudi Galaxy S je kar "stara" zadeva. Raje nekaj novega... Da bo več časa up to date.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Navigon. Je navigacija ni pa z ful nekimi možnostmi. Karte in poi so od verzije za iPhone. Dela normalno karte so v redu, nimaš pač nekih advanced nastavitev in možnosti.

Zdaj se uporablja 1.4 različica. Pripravlja pa se nova 2.x menda bolj advanced verzija. Za silo pa je zdajšnja čist ok.

Nazadnje urejeno:

nidan

Pripravnik
2. feb 2008
449
0
16
Citat:
Uporabnik matejm1994 pravi:
@amacar: Mogoče sem se narobe izrazil, kupil bi ga lahko tudi jutri, če bi vedel katerega. Hotel sem samo reči, da če pridejo konec leta neke drastične spremembe da ni problema, lahko počakam. Pa hvala za podatek o rootanju.

@maddog: Hvala! Če pa je tako, da pride konec leta vse to, potem pa se res splača počakat. Nisem vedel, da pride nova verzija Androida ven, in če pride res "sladoledni sendvič" ven konec leta, bodo gotovo prišli ven tudi kaki novi mobiji. Se splača počakat in potem razmislit: Android ali WP7 + C#
smile-1.gif

Konec leta pridejo novi modeli, pa počakaš, sam potem bodo spomladi spet novi modeli pa spet počakaš, no spomladi pa zveš, da bodo poleti spet novi in čakaš in čakaš
bonk.gif