Kaj si mislite o revezni osmozi?

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.740
106
63
Doma nam je voda začela smrdeti po kloru in razmišljam o nakupu podpultne reverzne osmoze. Kako mnenje imate o njej, ali zadeva deluje - ima kako slabo stran?
Cene so od 200 do 600 EUR, zato me zanima, na kaj paziti. Nekatere imajo še UV lučke.. kako je pa s tem?

Hvala!

Fly

Guru
21. jul 2007
2.643
508
113
To smo mi imeli za pripravo vode za akvarij. Kako pa je to za zadravje na dolgi rok? V bistvu narediš vodo “mrtvo” ( odstraniš tudi minerale in vse ostalo kar je koristnega)

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Doma nam je voda začela smrdeti po kloru in razmišljam o nakupu podpultne reverzne osmoze. Kako mnenje imate o njej, ali zadeva deluje - ima kako slabo stran?
Cene so od 200 do 600 EUR, zato me zanima, na kaj paziti. Nekatere imajo še UV lučke.. kako je pa s tem?

Hvala!
UV lučka se uporablja za dezinfekcijo namesto klora. Pri smradu zaradi klora ti pa ne bo koristila. Drugače pa je reverzna ozmoza taka kot destilacija, iz vode odstrani vse minerale. Če te moti samo duh po kloru, bi bilo bolje vodo speljati skozi ogljen filter, ki bi ta duh odstranil.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.421
5.699
113
Voda iz ro filtra ni za pit(dolgoročno) Ker ti ne rabiš samo H2O ampak tudi ostale minerale v vodi.
Kot je že blo rečeno za vonj in okus je filter na oglje.