Kaj se dogaja s Pošto?

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Kakšno provizijo imaš v mislih?
sprasujem se.gif

Če misliš provizijo za plačilo nakaznice, ki je priložena paketu, je to čisto normalno! Saj tudi ti, ko plačaš položnico, plačaš provizijo, a Pošta pa ima to zastonj?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.524
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

Osebno pa mene najbolj moti to, da ko nekaj plačaš po povzetju da ti lumpi barabinski poštarski zaračunajo provizijo oz. storitev, da denar (poštnino) nakažejo izvorni pošti. Zaračunavajo si provizijo med sabo in jo prevalijo na stranko!

A ne gre to Poštni Banki? Saj tako je bilo meni razloženo...

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Kakšno provizijo imaš v mislih?
sprasujem se.gif

Če misliš provizijo za plačilo nakaznice, ki je priložena paketu, je to čisto normalno! Saj tudi ti, ko plačaš položnico, plačaš provizijo, a Pošta pa ima to zastonj?
Provizija za plačilo položnice ni problematična (čeprav gre v resnici za elektronsko bančništvo, kjer je provizija bistveno nižja od tiste, ki ti jo zaračuna poštar), oderuška je tista pri nakaznici...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zadnje izkušnje s Pošto:

Leče + tekočina naročene iz Poljske 7.6. popoldan, danes prispele.
16GB SD kartica iz Londona naročena 3.6. še ni prispela.
Ovitek za Galaxy Tab iz Manchestra naročen 3.6. še ni prispel.
Držalo za SIM kartice iz Seattla naročeno 3.6. še ni prispelo.

Očitno imajo boljše veze s vzhodom kot zahodom
tongue-1.gif

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Jao!
bonk.gif

Lej, pri odkupnini je lahko zraven poštna nakaznica ali pa položnica. Nakaznica je 0,96€, položnica pa 1,50€, nisem siguren! In to plačaš, ko dobiš paket. Treba je plačat, če denar nekam nakažeš! To je storitev!!! Primer: Meni so za Altermeet nakazovali akontacijo s poštno nakaznico in seveda so za to storitev plačali, kaj misliš, da mi je poštar oz. Pošta zastonj nosila denar?
bonk.gif

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Seveda ti je pošta zastonj denar nosila, če imaš pa zveze tam.
tongue-1.gif
Mas prav, men so zastonj nosil, plačal so itak tisti, ki so nakazoval!
wink-1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
-POSEBNA POLOŽNICA: provizija za vplačilo znaša 0,96 EUR, ne glede na znesek
-PLAČILNI NALOG BN 02: znesek provizije je odvisen od označenega zneska, in sicer: do 96,00 EUR znaša provizija 0,96 EUR
nad 96,00 EUR do 501,00 EUR znaša provizija 1 % od vrednosti
nad 501,00 EUR znaša provizija 5,01EUR
-VPLAČILO POŠTNE NAKAZNICE (cene za notranji promet): znesek provizije je prav tako odvisen od zneska: do 22,30 EUR znaša provizija 1,15 EUR
nad 22,30 EUR do 430,00 EUR znaša provizija 5,15 % od vrednosti
nad 430,00 EUR znaša provizija 22,15 EUR.

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Saj glede cen sem rekel, da nisem siguren, point je v ostalem, kar sem razlagal,tako da ne vem zakaj limaš neke bližnjice? Sem se zmotil, položnica je 0,96€, poštna nakaznica pa 1,30€.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.391
1.259
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ko ste že tako pametni okoli delavnika. Seveda se pizdite, ko pa vam ni treba delati tako, po možnosti še deljeno in si dejansko ob cel dan.
Pa tudi patetični izgovor, zamenjaj če ti ne paše se kaj hitro lahko sprevrže v to, da določene storitve ne bo, ker nihče ne bo hotel delati, ali pa bo fluktacija tako velika, da bo kvaliteta storitev nikakva.

Še enkrat: če komu ne paše, naj takoi ne dela. Če takih, ki bi tako hoteli delati ne bo več (kar je logična posledica tega da ljudi za premalo denarja prveč j...) oz. če bo stavka, bo pa delodajalec moral pač pomislit, koliko je vredno to, da so ljudje zadovoljni (tako delavci kot stranke) - ampak za to pa najprej rabimo resno konkurenco oz. pravo konkurenco.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.760
9.974
113
40
MB
za pakete je konkurenca, za rezervirane storitve je nikoli ne bo, ker ni profitabilno
wink-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.391
1.259
113
Če se sprosti trg, seveda bo. Bo nekaj dražje (ja, cene je seveda treba sprostit), ampak konkurenca pa bo.

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
S Posto Slovenije ne morem poslati zavarovanega paketa v UK... Jaoooo
Ni panike!!! Glede na vse kritike tukaj izberi konkurenco! Zakaj se obremenjuješ s Pošto Slovenije?

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Najprej pljuješ po pošti, potem pa bi rad poslal "zavarovan"paket prek pošte...
bonk.gif

A najbližje ti je? No shit! A nima sfokanega delovnega časa, al nima notri več robe ko največja kitajska trgovina? A se ne da enostavno zavrtet telefona in poklicat GLS, DHL ipd.? Pa bojo oni zrihtal, tebi ne bo treba nikamor hodit, pa še cenejše bo!!!
priden.gif

Aja, btw., kaj pa je to "zavarovan" paket? Prvič slišim .... To si ti nekaj novega pogruntal?
grims-1.gif

Mogoče misliš priporočen paket ali pa vrednosten paket? Pa še to ti moram povedat, da slovenska pošta ne določa, kaj lahko pošlješ v kakšno državo in kaj ne, ampak je to stvar vsake sržave posebej, v tem primeru UK! Jasno?
Nisi glih brihten, kaj?
grin1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Najprej pljuješ po pošti, potem pa bi rad poslal "zavarovan"paket prek pošte...
bonk.gif

A najbližje ti je? No shit! A nima sfokanega delovnega časa, al nima notri več robe ko največja kitajska trgovina? A se ne da enostavno zavrtet telefona in poklicat GLS, DHL ipd.? Pa bojo oni zrihtal, tebi ne bo treba nikamor hodit, pa še cenejše bo!!!
priden.gif

Aja, btw., kaj pa je to "zavarovan" paket? Prvič slišim .... To si ti nekaj novega pogruntal?
grims-1.gif

Mogoče misliš priporočen paket ali pa vrednosten paket? Pa še to ti moram povedat, da slovenska pošta ne določa, kaj lahko pošlješ v kakšno državo in kaj ne, ampak je to stvar vsake sržave posebej, v tem primeru UK! Jasno?
Nisi glih brihten, kaj?
grin1.gif
Mislim da s svojim nivojem pisanja mečeš slabo luč na vse poštarje in če so tudi ostali takšni, se niti ne čudim, da je stanje kot je...
Pa še primer iz prejšnjega tedna
posta.jpg

NA nabiralniku sta 2 paketa. Desni bi šel brez težav v nabiralnik, toda ga ni mogel stlačit not, ker je najprej tlačil levega in je bil potem desnemu v napoto. Ne vem no, toda pri nas otroci na sprejemu v šolo rešujejo neke logične teste, kjer morajo tudi kocke zlagat v logični vrstni red. Tega poštarji še niso delali? No, tudi za branje se mi včasih zdi, da ga še niso imeli...

Ok, recimo, da mi je hotel delat uslugo, da ne bi rabil hodit na pošto, toda potem bi vsaj desni paket vrgel v nabiralnik, če je že le-ta daleč vstran od hiše.

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Kaj pa tebe muči? Te moti, ker sem pač priporočal konkurenco ali te moti, ker sem spraševal o nekakšnem zavarovanem paketu, kar sploh ne obstaja....
wink-1.gif