Ne skrbi, vem jaz kaj zakon določa - nisem pa prepričan ali predlagatelji zakona (250 € in 3 pike) dejansko vejo kaj predlagajo ozr. ali je sploh potrebno “zaostrovanje” ozr. ali bo predlagana sprememba dosegla kar naj bi.
Naši “zakonski asi” so v 35. členu ZPrCP jasno “določili” kaj se smatra za “opremo”, ki “moti”. Kar pa z realnostjo nima veze - jaz lahko uporabljam telefon za navigacijo in sem v prekršku, ker na njemu “potrdim” novo ruto, ki mi jo ponudi zaradi zastoja pred mano, po drugi strani pa lahko “nekaznovano” tipkam po navigaciji, pa čeprav preko nje zbiram ne vem kaj.
Pa da ne bo nesporazuma - nikakor ne mislim, da je “dovoljeno” (še manj, da je pametno) se ukvarjati med vožnjo s čim drugim kot s prometom ozr. vožnjo. Samo do tega ne bo pripeljala stroga in do zadnje pike spisana zakonodaja, ampak vzgoja (voznikov, kontrole (represije) in zakondaj) in dovolj proste roke represivnim organom, da bodo lahko “po kmečki” pameti koga “opalil” in tudi dosegli kaznovanje (ne pa oprostitve zaradi pretogo napisane zakonodaje.