Kaj pa AIR BAG-i

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Citat:
Uporabnik lovelove pravi:
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Kaj misliš, da se airbagi sprožijo, ko "senzorji" zavohajo asfalt al pa pleh?

To je kao cinično al...?

A potem AB ne delujejo, če se nekdo zabije v moj npr bok (ali pa "čelo"), ko jaz stojim na parkirišču brez kontakta??
Mal za razmislit, a ne?

Ne, se ti ne sprožijo.
Predn tremi tedni so na parkirišču totalka poškodovali novo vozilo. Vozilo je stalo, vanj je skoraj čelo priletel nekdo z BMWjem. Vozilo je spredaj popolnoma razbito, premaknen motor, nosilci. Skratka izpolnjeni vsi pogoji za sprožitev zračnih blazin. Le-te bi se sporžile v kolikor bi mi dali kontakt, zato se je vozilo na avtovleko naložilo brez kontakta.
In, če sedaj sklepam iz besed tistega, ki je avto nalagal, se airbagi ne sproæijo v kolikor ni kontakta.

Ne bom rekel, da sem pameten. Jaz sem samo ekonomist, mehanika, elektrika ni ravno moje področje
smirk-1.gif

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Sej to hočem povedat...

Meni je edino logično, da se ni sprožilo, ker senzorji v sedežu niso dajali znaka, da kdo sedi na njih...

Vendar pa, kakšen starejđi golf verjetnp ni imel senzorjev v sedežih...??? Kakšen je torej princip delovanja novih avtov, da se sprožijo AB?

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Love je kupil od fužincev bimmerja, pa ga je strah da so mu vreče ven pobrali.

Love, zate ni relevantno zakaj se niso sprožili. Tvojih itak ni, tako da se bodo težko, ključ ali no ključ
evil.gif

Men so fužinci zagarantovali, da nije bio ni ogreban
cool-1.gif

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
Sej podobna situacija je bla pri nesreči Tošeta. Ni bil pripet in se mu tudi airbagi niso sprožli.

V čem je pa tle fora? Sej če nisi pripet, avto zazna da nekdo sedi na zicu, ne? Zato ti pa piska u nedogled da se priveži. Al te s tem kaznuje; HA, nisi pripet...zato si airbagov ne zaslužiš... malo morgen

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
Sej podobna situacija je bla pri nesreči Tošeta. Ni bil pripet in se mu tudi airbagi niso sprožli.

V čem je pa tle fora? Sej če nisi pripet, avto zazna da nekdo sedi na zicu, ne? Zato ti pa piska u nedogled da se priveži. Al te s tem kaznuje; HA, nisi pripet...zato si airbagov ne zaslužiš... malo morgen

V primeru nesreče, če nisi privezan, je airbag lahko smrtno nevaren. Ob trku te sila vrže naprej proti armaturi, airbag pa se napihne in te zabije nazaj. V tem primeru te dejansko polomi. Uaradi tega je priporočljivo se privezati.

lp

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Plus tega imajo avtomobili z airbagom še en patron v pasu, ki se ob trku sproži in zategne pas, da te ne vrže proti napihujočemu se airbagu (ki ti lahko zlomi tilnik, ko ti v glavo butne, preden bi se pas dovolj zategnil).

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ksz...

bog ve v kater salon bo prišel ta megan in se bo popravljen prodajal kot novo vozilo
evil.gif

Po mojem v Štajerski avtodom, kjer bodo potem zanj ponudili ugoden kredit.... Pa kakih dodatnih 5% popusta.

B81

22. jul 2007
37.851
11.081
113
Sam se privezujem zaradi tega, ker mam airbage v avtu, ne zaradi sebe ali policije
grin1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Sam se privezujem zaradi tega, ker mam airbage v avtu, ne zaradi sebe ali policije
grin1.gif

Tale izjava gre pa v arhiv
hysterical-1.gif

Dobro, da je prazna vreča bolj pametna , kot ti.
grin1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Kot zanimivost....pred dnevi sem na lastne oči videl Cayeneta Turbo s Švicarsko Luzern tablico z odprtim prednjim desnim AirBagom. Avto ni bil niti malo zbit ali kar koli, da bi kazal znak poškodbe.
confused-1.gif