Kaj namesto T-2?

alesn

Pripravnik
19. jun 2012
391
12
18
Pozdravljeni!

Pri T-2 smo že od njegovega začetka. Bili smo zelo zadovoljnji z storitvami od televizije, interneta in telefonije, nekoliko manj od mobilne telefonije, saj nam v stanovanju preklaplja iz T-2 omrežja na Simobilovo, kar pomeni, da smo včasih med preklapljanjem nekaj časa celo brez signala. In to večkrat na dan.

Od novega leta naprej, pa imamo velike težave s kockanjem ne TV. Mi smo v hiši naredili vse kar je pootrebno, da bi naša inštalacija imela najmanj napak. Kljub temu pa se kockanje ne preneha, tudi po obiskih njihovih tehnikov ni boljše, ampak se stanje samo poslabšuje, tako da moram skoraj vsak dan klicati za resetiranje linije, vendar pa tudi to včasih ne pomega. To pa je tudi kaplja čez rob, tako da sedaj iščem novega ponudnika za TV. Problem pa je, ker mi je časovni zamik ključen. Zanima me, ali je sploh kakšna alternativa časovnemu zamikz T-2, ki je zelo enostaven, pregleden in kjer ne potrebuješ zunanjega diska. Sicer ne poznem tehnologije časovnega zamika pri drugih operaterjih. Morda je tudi pri njih enostavno, pa niti ne vem. Torej, tisti, ki ste morda bolj seznanjeni s to funkcijo, kaj bi priporočali. Cena niti ne igra pomembno vlogo, važna je kvaliteta storitev. Sem pa iz Vrhnike.

Lep pozdrav,
Aleš

alesn

Pripravnik
19. jun 2012
391
12
18
P&Rom nima časovnega zamika.
Amis in siol pa uporabljata iste kabe kot T-2, tako da bi imel verjetno enake težave.
Očitno ni neke pametne alternative T-2. Mogoče ja za razmislit, da mi vklopijo mpeg 4, pa mogoče ne bo več kockanja.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.489
119
63
Kaj pa ce povecas zaenkrat samo hitrost ? Ko presaltas na casovni zamik ti gre iz unicast na klasicen rtsp kjer je vec traffica,
sem pa tudi sam opazil da sem ter tja malo skriplje, sploh poptv, kot da bi drug codec imeli, pa imam 10/4

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
RTSP (unicast) in UDP (multicast) porabljata za isti stream tudi enako pasovne širine (oz. je razlika zanemarljiva). Do špic pri RTSP-ju pa lahko prihaja ob previjanju. Kodeki so pri T-2 za live in timeshift popolnoma isti (live stream se samo snema, brez pretvarjanja). Povzroča pa unicast večjo obremenitev na omrežju... in zato je imel T-2 par mesecev nazaj probleme s kockanjem na časovnem zamiku, ki pa bi sedaj načeloma morale biti odpravljene.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.489
119
63
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
RTSP (unicast) in UDP (multicast) porabljata za isti stream tudi enako pasovne širine (oz. je razlika zanemarljiva). Do špic pri RTSP-ju pa lahko prihaja ob previjanju. Kodeki so pri T-2 za live in timeshift popolnoma isti (live stream se samo snema, brez pretvarjanja). Povzroča pa unicast večjo obremenitev na omrežju... in zato je imel T-2 par mesecev nazaj probleme s kockanjem na časovnem zamiku, ki pa bi sedaj načeloma morale biti odpravljene.

A ves mogoce kok je to pr t-2. K mislm da majo posebi bandwidth za tv, da ni znotri zakupljenega neta

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Odvisno od paketa. Pri nekaterih se IPTV promet šteje v zakupljeno pasovno širino (podobno kot pri telekomovih DO paketih), pri drugih paketih pa je to neodvisno od internetne pasovne širine (v kolikor linija zmore). Žal ti pa ne znam povedat, kateri paketi spadajo v prvo oz. drugo skupino... lahko pa to hitro ugotoviš s kombinacijo speedtesta + predvajanja tv.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.489
119
63
Sej to sm sklepu po tem k mi speedtest kaze isto, ker paket mam pa pojma nimam k je ze doug
smile-1.gif

Se pa prpravlam ze neki cajta hub poiskat po predalih, da bom en trace naredu na tv, k tud mene ze mot (tud vecinoma za nazaj gledam zarad cajta), v zivo gre vse tekoce.

helltom

Pripravnik
17. maj 2013
67
1
8
Nočem pametovat, prebral sem tudi, da imate pošlihtano napeljavo, ampak - je slučajno pred kratkim kje v bližini udarila strela, kako imate kabel napeljan od razdelilne omarice, do hiše, ker če je kabel speljan po štangi, se pravi nadzemno, znajo biti problemi, kajti podoben primer sem imel tudi jaz.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.489
119
63
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:

Sm pogledu mal pa ni nekih anomalij, je ogromno (40%) mpeg null paketov zarad CBR-ja pac, pa ogromno motorolin box posilja infocast-ov, retryjev pa ni. zgleda da se vedno vse po mpeg2 delajo. Mi je pa cudn, ko sem na time shift presaltu da ne vidm nbenih
rtsp paketov