Kaj naj pričakujem pri tem oldiju

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
hm, mene je tudi stalo nekaj čez 60 € nisem nikamor hodil, slike doma sprintal, uredil vse preko pošte in telefona. Kolega isto, za sam certifikat, brez statusa starodobnika.
čalanarino sem plačal samo prvo leto, ker pač, ne vem zakaj.
evil.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Tak postopek je pač bil pri meni, je pa res, da je on prišel, ker se je na avtu glih delalo tako da se takrat nisva z njim vozila, tako da je še to stalo, lahko bi povedal za slike, bi jih jaz naredila boljše pa par stvari bi lahko omenil po telefonu bi ceneje prišlo vse skupaj, ampak ni panike, ker 400€ še pol zavarovanja za ta avto ni tako da...
Pa še papirji so nemški, kar je dodatno doplačilo.

Jih precej poznam ki jih je prišlo vse tole okoli 400€.

Nima veze, je pase, samo povem, da zna biti drugače, dragi petelinčki
evil.gif
in da tisti, ki se niste lotili nobenega avta in tudi žarnice ne znate menjati, ne otresajte jezika.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
moj pa je bil italijanski, ita papirji, malo je bilo klicarije, ker pac zenske na registracijah ne poznajo predpisov, ampak je šlo skozi, brez 400 €
wink-1.gif

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
Ti, a ženo si obvestil o teh svojih željah, stroških ... ?

Na koncu privlečeš avto domov, pa ti žena da ban.
wink-1.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.099
455
83
45
dolenska
Sem ji dal mal mislit, pa je rekla da sem prfu....
Nekaj sem še žical, sam je rekla da je stanovanje pa take traparije.....
Če ga prpelem domov; tiha maša, odstavljen par dni(beri mesecev),.....

Oh jeba je k nimam cajta it vsaj gledat.

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Če se boš zapufal do centa samo za nakup, no raje ne. Ker boš imel na začetku pa vsaj toliko stroškov za menjavo olja, filtrov, jermenov, svečk... itd. Ker se potem taki avti prodajajo po principu dokler gre, gre, bo večina delov potrebnih obnove. Če je avto karoserijsko zdrav toliko, da barvanje ni potrebno ampak samo kakšna majhna ličarija, potem si že na dobri poti. Ampak ponavadi če ti je avto sanjski se vtakneš v vsako možno pizd....jo in potem se samo nalaga strošek na strošek. Govorim iz izkušenj.. imam doma nepremičnino - glej garažo - ki jo obnavljam zaradi sebe tako nekako kot maci e30.. pa sem vložil še in še, pa še vedno najdem kaj da sem spet cel dan v garaži. O stroških pa raje ne bi, ker če bi vse skupaj seštel bi verjetno prostovoljno šel v kako ustanovo na rekalibriranje koleščk v glavi
evil.gif
. Ne sekiraj se za certifikat sedaj, ker bo to na koncu pičkin dim proti temu kar boš vrgel v avto.

Pa še en nasvet - potreboval boš ogromno volje. Mene je že vsaj ene 5x prijelo da bi vse skupaj stolkel z macolo in sežgal, pa greš lepo na pivo in cigaret in je bolje. Samo ne hitet..Pa cepi se proti tetanusu - tudi če ni opel
evil.gif

Je pa velika razlika če kupuješ to zaradi zelo močne želje ali zaradi nizke registracije. Če je slednje, potem spet, raje ne.
Pa dobro premisli kaj hočeš, ker na avto.net-u imaš malo morje nedokončanih projektov ko je nekdo kupil njegov 'sanjski avto' ga rihtal, obupal in vse skupaj prodal po smešni ceni in imel izgube še pa še. Če se kaj takega lotiš ne smeš gledat koliko boš izgubil ali pa pridobil če prodajaš obnovljenega, ker se ne splača. To delaš za gušt in za to ko je avto enkrat v tip top stanju ga ne daš od sebe, pa čeprav to pomeni da svoj dnevni voz parkiraš na sosedovi njivi..

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
s tem avtom sploh ni problem certifikat, ker ga že ima. problem je samo ko boš šel iz lj v bovec in nazaj pa bo to 90 € samo za gorivo, pa 15 € za cestnino, pa še nič ni crknilo
smile-1.gif
))

tako imam jaz, glej garazo. Je pa tista voznja nekaj posebnega in marsikaj odtehta

Blaz

Pripravnik
4. avg 2007
353
0
16
Pardon ..predpostavo sem da je ta za katero ti sprasujes, si nisem mislil da je vec takoh avtov trenutno na prodaj ... v bistvu sem videl tole , avto je lep, garaziran, vcasih v lasti kucanove vlade .. neprebojne sipe itd
smile-1.gif

Lastnik je ful posrecen, ce mas cas se ti vsekakor splaca it pogledat .

bolfenk

Pripravnik
12. okt 2009
119
0
16
Upam da ni prehud offtopic...
Glede ne ta ,da je tole tema o oldtimerjih me zanima, če kdo pozna avto in lastnika belega Jaguarja E type V12 , ki sem ga pred kratkim videl parkiranega v Kranju pred Hervisom?
Mislim da ima še na tablicah napisano KR-E-TYPE.
Ko sem videl avto sem bil kar presenečen ni ravno vsakdanji prizor
shocked-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.338
113
Citat:
Uporabnik Blaz pravi:
Pardon ..predpostavo sem da je ta za katero ti sprasujes, si nisem mislil da je vec takoh avtov trenutno na prodaj ... v bistvu sem videl tole , avto je lep, garaziran, vcasih v lasti kucanove vlade .. neprebojne sipe itd
smile-1.gif

Lastnik je ful posrecen, ce mas cas se ti vsekakor splaca it pogledat .

Ce je to res avto v katerem se je vozil kucan (ki mimogrede nikoli ni bil v nobeni vladi RS), potem morajo biti nekje tudi kontrole za pretok zraka. Tisti avto je bil namrec vodo in zrako-tesen. Pa sipe so malo tanke videt.

Just my 2 cents

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
meni je samo zanimivo da je slikan na tankšteli:) morda taka poraba da se vožiš od pumpe do pumpe:)

drugače pa če ima nekdo veselje naj vozilo kupi, lepo uredi, počasi restavrira, potem pa čaka, ga vozi ob nedeljah. na koncu bo vreden XY eur. neglede na to ali se je notri vozil kučan ali kdo drug

malo se spomnite fičkotov: v enem obdobju so bili po 1000sit sedaj ga spod 1000€ težko dobiš...

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
problem w126 je, da so ze tolk star (vsaj tisti pred 1985) da jih ze malo rja napada. pomeni da moraš če že dobi ličarsko porihtanega.. jaz sem moral svojega dat barvat..je bilokar 2k€ ker je velika kvadratura. je pa res na cesti pravi old school
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
KSZ.

Ravno objavljen članek na temo starodobnikov - tako za vse tiste, ki jim je beseda na forumu enako ko piš spomladanskega vetra!
grims-1.gif