Kaj naj pričakujem pri tem oldiju

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.147
113
ja zrihtaj letos, da bos mel v prometni starodobnik, pocasi bo samo to merodajno. za cestnino je namreč pomembno da ti homologirajo kot starodobnik..zdaj še je 25 let, če prav razumem po napisanem.

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Tudi meni je ta avto dream car že od nekdaj. Če si kolikor toliko finančno pripravljen in če je avto v spodobnem stanju....go for it!
cool-1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
A povem en vic?
če ga bom uzel, se bom mogel zapufat pri banki prov do centa. Pol bo pa € zmankal za dele za kake 5 let.
Ampak to je 600 SEL, kjer moj razum odpove.
.
V takem primeru se jaz nebi odločila za nakup takšnega avtomobila. V vsakem primeru bo potrebno nekaj vložit v avto, če ne zdaj pa čez pol leta, takoj pa vsaj servis naredit, že zaradi sebe pa je že tukaj nekaj 100€ stroška.
Verjamem da ti je avto zelo všeč in si ga na smrt želiš, ampak privošči si takšen avto, ko ne boš zato rabil zapufat, to ti polagam na srce...
Kot sem že napisala v prvem postu tukaj, na vsak tak avto je zagotovo treba vložit še skoraj toliko kot si zanj dal, to je realno in to je dejstvo.
Oz. poglej koliko na netu stane en najdražjih pa ti bo jasno, do kam boš prišel z vložkom, tja nekam. Ker če imaš ljubiteljsko neko vozilo, ne moreš gledat, uničenega sedeža, raztrgane tapete, luči ki komaj še dela in je čisto rumena, ne dovoliš si vozit z zanič zavorami in diski, ne moreš gledat praske na zadnjem boku, rjaste pikice na havbi, želiš si top feltne ker si jih tak avto zasluži, rabiš gume... in ko začneš te to potegne notri, če ti zmanjaka denarja ti zmanjka volje in je problem, ker takega avta tudi ni lahko prodat.
Tisti ki je napisal, da ga vozi dokler bo šel potem pa prodaj
bonk.gif
.

... s fantom sva v zadnjem letu rihtala E30 z zelo dobro osnovo, praktično je bil avto nov in očuvan, pa ti povem, da sva vložila OGROMNO še gor, s tem da so deli dosti dobro dobavljivi in za normalno ceno, kako je za 600SEL težko rečem, verjetno pa ni tako lahko, ker tudi vozil ni bilo toliko, razen če ga boš kupil res zato da se boš vozil dokler bo šlo...

Kupi si tak avto ko te ne bo bolelo v denarnici, še vedno boš našel kakšnega tudi čez leto, dve, tri in cene bodo enake, ne pa se pufat, da potešiš željo, ker si si izbral drago željo
wink-1.gif
.

Govorim iz izkušenj.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ja zrihtaj letos, da bos mel v prometni starodobnik, pocasi bo samo to merodajno. za cestnino je namreč pomembno da ti homologirajo kot starodobnik..zdaj še je 25 let, če prav razumem po napisanem.

+ pripravi 400€ za certifikat, ni to zastonj...

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
To je to, kar si nalepil..
srce-1.gif

To bi mene imelo, ali pa to:

1997-635csi.jpg

Glede E38, kaj je pa bilo potrebno vse obnovit?

4. jun 2008
328
0
16
Oberkrain
Nevem zakaj tak bavbav okoli statusa starodobnika. Kolega je zadnjic placal na licu mesta 30e za clanstvo v xxx klubu, pa potem je dobil 50% popusta na certifikat, ki drugace stane 64eur.

Blaz

Pripravnik
4. avg 2007
353
0
16
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

Ni straha okol starosti, je 68 letnik, samo nebi rad nekih modrih tabl v bistvu in najbrž z tem povezanimi omejitvami ... samo to mi še majnka da bom pisal kake potne naloge .. pol raje nimam vpisano starodobnik pa plačam polno

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.147
113
hm ja kaj pa vem, dokler je tako na tem področju, da je zelo drago imet 2 ali več avtomobile, je to edina logična varianta da se nekje omejuje... me res zanima kdaj bodo prišli k pameti in boš lahko imel dva avtombila ( a se ne smeš z obema vozit hkrati...) kršitelje pa v zapor pa zažgan ričet.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
certifikat je 60 €, povpraši na svamz, ne trosi bedarij.

Zgleda je Maci plačala 400
hysterical-1.gif

ja, certifikat je 60€, ampak ga ne dobiš na lepe oči, so še ostali stroški

30€ članstvo
homologacijaja je 130€
68€ je stalo ker je avto uvožen in ni bilo slovenskih papirjev
10,50€ je bila ura ogleda, bil je dve uri
15€ so bile slike
55€ kilometrina...

pa še par malenkosti. ne bodite pametni pri stvareh ki jih niste dali skozi, cenik pa je za vse enak
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:
4. jun 2008
328
0
16
Oberkrain
@Maci: v tvojem primeru je slo za uvoz vozila preko statusa oldtimerja pridobljenega v sloveniji. Raje povej koliko eur si privarcevala s tem ce bi avto na euro 2 pripeljala k nam
wink-1.gif

Danes za oldtimer ni treba imet vez. Najhujsa stvar, ki jo moras naredit, pa se to ni potrebno, da avto pripeljes na Vransko, vsaj za svamz velja tako.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik SmirastoNastrikanPulover pravi:
@Maci: v tvojem primeru je slo za uvoz vozila preko statusa oldtimerja pridobljenega v sloveniji. Raje povej koliko eur si privarcevala s tem ce bi avto na euro 2 pripeljala k nam
wink-1.gif

Danes za oldtimer ni treba imet vez. Najhujsa stvar, ki jo moras naredit, pa se to ni potrebno, da avto pripeljes na Vransko, vsaj za svamz velja tako.

avto je bil že 10 let v sloveniji, lastnik je bil slovenec, ki je delal in živel v nemčiji, so prišli nazaj živet v slovenijo, nato je umrl in se je zapuščinska vlekla blabla... papirji pa so ostali nemški, ker se z avtom ni nihče vozil.
iz vranskega je prišel v ljubljano pogledat avto, stroški pa so bili takšni kot sem navedla....

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.099
455
83
45
dolenska
Blaz a ti to o tej Meci?
Dej kej več napiš, naj se mi cedijo sline
tongue-1.gif
, ker še vsaj en teden nimam časa it gledat (flet rihta in se morem včeraj vselit).
Hju ne že meša kot prva baba
srce-1.gif